Hvad sker der med din krop, når du drikker te dagligt

Hvad sker der med din krop, når du drikker te dagligt

Fra hjertesunde fordele til kræftbekæmpende egenskaber, find ud af, hvad der sker, når du begynder at drikke te hver dag,

Hvis du nipper til en kop te, mens du læser dette, støtter du stort set alle organer i din krop. Usødet te er rig på antioxidanter, som forebygger kroniske sygdomme og hjælper med at reparere celler i kroppen. “Te kommer fra Camellia sinensis plante, som indeholder antioxidanter kendt som catechiner, vigtigst af alt epigallocatechin gallat (EGCG),« siger Anthony Kouri, MD, en ortopædkirurg i Toledo, Ohio. “Disse eliminerer frie radikaler i kroppen og reducerer inflammation.”

Så pinkies up; det er tid til at lære om de fantastiske fordele (og blot nogle få risici) ved at drikke te.

Tedrikning: Din risiko for visse kræftformer falder

Antioxidanter og forbindelser, der findes i te, er blevet forbundet med en lavere risiko for visse kræftformer. “Der er fundet gavnlige virkninger i hud-, prostata-, lunge- og brystkræft,” siger Uma Naidoo, MD, direktør for ernærings- og livsstilspsykiatri ved Massachusetts General Hospital og fakultet ved Harvard Medical School. “Forskellige typer te påvirker forskellige kræftformer.” At drikke te er blot en af ​​de enkle måder, du kan forebygge kræft på.

Tedrikning: Din risiko for diabetes falder

At drikke sort te hver dag kan sænke din risiko for type 2-diabetes ved at hjælpe med at kontrollere dit blodsukker efter måltider. Ifølge en undersøgelse i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, kan sort te sænke dit blodsukker efter at have spist fødevarer, der indeholder saccharose. Hvis du er klar til at gøre mere, så gå ikke glip af disse 71 måder at forebygge type 2-diabetes på.

Tedrikning: Dine tænder bliver stærkere

Mens du nipper til te i løbet af dagen kan plette dine tænder lidt, kan det være det værd. Ifølge en undersøgelse i Journal of Oral and Maxillofacial Pathology, har grøn te en antibakteriel effekt, der kan reducere hulrumsdannende bakterier i din mund. At drikke grøn te hver dag kan også gøre huller mindre alvorlige. (Tjek disse fødevarer, der bleger dine tænder, og flere for at undgå.)

Tedrikning: Dit hjerte vil takke dig

Tes antiinflammatoriske egenskaber kan holde dine blodkar afslappede, hvilket belaster dit hjerte mindre, ifølge en undersøgelse fra 2019 offentliggjort i tidsskriftet Klinisk ernæring. “Katekiner reducerer inflammation og hæmmer dermed plakdannelse i vitale arterier,” siger Dr. Kouri. Dr. Naidoo anbefaler at drikke tre kopper sort te om dagen for at opnå hjertefordele.

Tedrikning: Din risiko for Alzheimers sygdom kan falde

Tanken om, at du eller en du holder af, bliver diagnosticeret med Alzheimers sygdom, er skræmmende. Det er vigtigt at kende de tidlige advarselstegn og gøre, hvad du kan for at forhindre det. “Grøn te kan hjælpe dig med at udvikle modstand mod stress og potentielt Alzheimers sygdom,” siger Dr. Naidoo. “Polyfenolerne beskytter celler mod beskadigelse.” Olivenbladste har lignende fordele, med de ekstra immunitetsforstærkende egenskaber og ingen koffein.

Tedrikning: Din søvn kan blive bedre

Hvis du bruger dine nætter på at vende og dreje, så prøv at slappe af med en kop urtete – selvfølgelig uden koffein – før sengetid. “Østasiatisk medicinsk te kan forbedre søvnløshed,” siger Dr. Naidoo. Ifølge en undersøgelse i Integrativ medicinforskningkan drikke te hjælpe med at forbedre søvn og livskvalitet hos dem med mild til moderat søvnløshed.

Tedrikning: Din opmærksomhed kan blive bedre

Koffeinen i te kan forbedre din opmærksomhed og årvågenhed. “Theanin er en aminosyre, der er praktisk talt unik for te (bortset fra svampen Bay bolete),” forklarer Dr. Naidoo. “Det kan også forbedre opmærksomheden ved at slappe af hjernen, men stimulere den, når det er tid til at fokusere.” Hvis du nogensinde oplever, at du har svært ved at fokusere eller koncentration, så prøv at dyppe en varm kop te lige før det er tid til at arbejde eller overvej disse andre fødevarer, der kan hjælpe dig med at fokusere.

Tedrikning: Dit stofskifte accelererer

“Koffeinen i te hjælper med at forbedre mental skarphed samt øge stofskiftet og fedtforbrænding (op til 100 kalorier om dagen),” siger Dr. Kouri. Bare vær sikker på at du ikke overdriver det i koffeinafdelingen. En kop grøn te indeholder omkring 40 milligram koffein, og Dr. Kouri anbefaler at begrænse dit daglige koffeinindtag til ikke mere end 300 til 400 milligram. Inden du nipper, må du ikke gå glip af, hvad du bør vide om at drikke te under periodisk faste.

Tedrikning: Du optager muligvis ikke nok jern

Katekinerne i te kan ændre din krops evne til at optage jern. Det betyder, at selvom du spiser nok mad med højt jernindhold, får du ikke fordelene og kan blive anæmisk. “Selvom de fleste raske mennesker ikke vil blive påvirket af dette, bør de, der har jernmangel eller anæmi, afholde sig fra store mængder grøn te,” anbefaler Dr. Kouri. Dette inkluderer børn, gravide kvinder og alle med en historie med nyresygdom.

Tedrikning: Du kan have større risiko for blødning

Hvis du drikker en stor mængde te hver dag, kan du risikere at få blødninger fra et mindre snit eller stød. “Det gør dig mere tilbøjelig til at få blå mærker, forklarer Michelle Lee, MD, en bestyrelsescertificeret plastikkirurg i Beverly Hills, Californien. “Jeg kræver, at alle mine patienter holder op med at drikke te to til tre uger før operationen.”

Tedrikning: Din medicin virker muligvis ikke

Mens fordelene ved te virker ubegrænsede, så tal med din læge og apotek, før du brygger en kande hver dag. “Katekiner kan forstyrre nogle hjerte- og blodtryksmedicin,” advarer Dr. Kouri. “Det er vigtigt at diskutere dette med din læge.”

Hvor meget te skal du drikke?

Undersøgelser varierer med, hvor mange kopper te man skal drikke om dagen. Du ønsker at få de fleste fordele uden at overdrive koffeinen. “For at få de maksimale sundhedsmæssige fordele ved grøn te, er det mest effektivt at drikke tre til fem kopper grøn te om dagen,” anbefaler Dr. Kouri.

Hvilken te er den sundeste?

Når du vælger en te, skal du sørge for, at den er usødet. Selvom nogle teer med smag ikke indeholder kalorier, kan de stadig have kunstige sødestoffer og konserveringsmidler. Vælg at lave din egen te i modsætning til at købe den allerede tilberedt. “Jo flere teblade der behandles, jo mindre effektive bliver katekinerne,” forklarer Dr. Kouri. “Grøn te er minimalt forarbejdet og har de største sundhedsmæssige fordele af de tilgængelige teer.” Husk dog, at alle teer har potente antioxidanter. Så foretrækker du en anden type te, fortsæt med at nippe til. Her er de sundhedsmæssige fordele ved grøn te, som du måske ikke har hørt om før.

Hæld en kop i dag

Selvom du altid kan få for meget af det gode, er te et sundt valg for langt de fleste sunde voksne. “Generelt er de, der drikker grøn te regelmæssigt, sundere end dem, der ikke gør det,” siger Dr. Kouri. “Det er meget sikkert at drikke og har kun ulemper, når det indtages i meget store mængder.” Så kræve disse sundhedsmæssige fordele og kom i gang i dag. Læs videre for at finde ud af, hvad der sker med din krop, når du drikker kaffe regelmæssigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.