Hvad er kokoseddike, og bør du drikke det?

Lad være med at fylde op, før du læser dette først.

Nu opbevarer du sikkert en flaske æblecidereddike i dit spisekammer og dit medicinskab, så du kan bruge den naturlige kur – alt sammen som en del af din kost- og skønhedsrutine. Men vidste du, at der kan være en anden eddike, der er lige så gavnlig som din elskede æblecidereddike? Mød kokoseddike, dens hippere fætter.

Afrika Studio

Et populært surt krydderi i Sydøstasien og nogle regioner i Indien, kokoseddike er et naturligt produkt fremstillet af fermenterbar kokosnøddesaft og oxidation af ethanol til eddikesyre. Sundhedsmæssigt har det meget at gøre, ifølge Lynnley Huey, MPH, RD, en registreret diætist og en ernæringsekspert på Maven.

  • Da det er gæret, er kokoseddike en naturlig kilde til probiotika, som fodrer vores mikrobiom – det samfund af tarmfeber, der holder os sunde på så mange niveauer. Her er nogle bonus sundhedsmæssige fordele ved probiotika.
  • Kokoseddike indeholder eddikesyre, så det kan ikke øge blodsukkeret, ifølge en lille undersøgelse.
  • Forskning udført i mus viste, at kokoseddike synes at have anti-inflammatoriske egenskaber, der kan gøre det til en mere naturlig måde at hjælpe med at bekæmpe fedme og kontrollere din vægt. Undersøgelsen er dog en tidlig undersøgelse, og resultaterne mangler stadig at blive duplikeret hos mennesker.

Når det kommer til en sund livsstil, kan både æblecidereddike og kokoseddike leve i mindelighed på din hylde. Selvom der er meget mere forskning om æblecidereddikes kraft til at sænke blodsukkerniveauet og hjælpe med fordøjelsen, menes kokoseddike at have lignende fordele. Huey advarer om, at vi får brug for mere videnskabeligt bevis for at bevise eventuelle specifikke sundhedsanprisninger, og du bør altid spørge din læge, før du bruger kokoseddike som en del af din sundhedskur, især hvis du allerede tager blodtrykssænkende medicin.

kokoshalvdele med revet kokos

alicja neumiler/shutterstock

Som skønhedsbehandling virker kokoseddike på samme måde som æblecidereddike, da alle eddiketyper har antimikrobielle og antibakterielle egenskaber. Du kan anvende det topisk, men undersøgelser har ikke vist, at det er en dokumenteret eller sikker behandling for tilstande som acne eller solskoldning, ifølge Huey. Sådan bruger du æblecidereddike eller kokoseddike som en del af din almindelige skønhedsrutine.

Når det kommer til at indtage kokoseddike, så bland det med lidt sennep og olie til en salatdressing eller fortynd det med vand og honning og drik det som morgenrens. (Lær hvordan du drikker æblecidereddike). Du kan også tjekke den nye serie af drikkeeddiker fra Suja, som er færdigblandede kokoseddikedrikke. Huey anbefaler at holde dit indtag af kokoseddike til 1 til 2 teskefulde og op til 1 til 2 spiseskefulde dagligt for at undgå potentielle bivirkninger.

Hvis du vælger at gå efter almindelig kokoseddike, skal du sørge for at læse etiketten omhyggeligt. For at få det fulde udbytte bør kokoseddike fremstilles af kokossaft i stedet for vand. Kokossaft indeholder høje niveauer af aminosyrer og probiotika og enzymer, hvorimod kokosvand er fortyndet. Tjek disse 95 husholdningsbrug til eddike, du aldrig vidste om.

Leave a Reply

Your email address will not be published.