Hvad er det hvide på babygulerødder?

Lægger du mærke til noget hvidt og slimet på dine gulerødder? Her er hvad det er, og hvorfor du virkelig ikke skal bekymre dig om det.

Hvis babygulerødder er en fast snack i dit hjem, ved du præcis, hvad vi taler om her.

Du åbner en pose gulerødder og bemærker et hvidt stof, der dækker dine grøntsager. Hvad pokker er det? Er det et tegn på, at dine gulerødder bliver dårlige, eller et tegn på, at de ikke holder længe? Er det overhovedet sikkert at spise?

Det viser sig, at der er en grund til, at de hvide ting er der.

Ligesom at se de snorlige hvide ting i æg, er det helt normalt at se dette hvide stof på babygulerødder. Lad os dykke ned i, hvad det præcist er, og hvorfor det er der i første omgang.

Hvad er det hvide på babygulerødder?

Du har måske hørt, at det hvide på babygulerødder er klor, men det er bare en myte. Det er faktisk et tyndt lag film forårsaget af dehydrering, kendt som “gulerodsrødme”.

Hvordan dannes gulerodsrødme i første omgang?

Ifølge Pol Bishop, en have- og planteekspert hos Fantastic Gardeners, dannes den hvide film, når babygulerødder udsættes for atmosfæren og mister fugt.

”Fugttab i det tynde ydre lag af babyguleroden får dens overflade til at ru op, og lyset spredes ud over den. Alt dette resulterer i hvidlige mærker på guleroden,” forklarer Bishop.

Der kan også komme hvid rødme på grund af gulerodens beskadigede hudceller.

Så hvorfor dannes denne hvide film kun på babygulerødder og ikke almindelige gulerødder?

“Dette sker, fordi babygulerødder ikke har beskyttende hud, der forhindrer udtørring,” forklarer Susan Brandt, medstifter og præsident for Blooming Secrets. “Fuld størrelse gulerødder har beskyttende hud.”

Er gulerods blush skadeligt?

Nix! Denne film er harmløs, da den blot er et tegn på, at dine babygulerødder er dehydrerede.

Du kan fjerne det ved at vaske dine gulerødder. Du kan også lægge dine gulerødder i blød i vand for at rehydrere dem og få deres farve tilbage. Noget andet i dit køleskab, der er harmløst: plettede og/eller ujævne æg.

Er gulerodsrødme et tegn på, at dine babygulerødder bliver dårlige?

Ifølge Brandt er gulerodsrødme ikke et tegn på, at dine babygulerødder bliver dårlige; bare at de er dehydrerede.

Så fortvivl ikke, hvis du spiser gulerødder og spiser noget af denne hvide film – det er ikke skadeligt og er blot et tegn på, at de er tørre.

Læs derefter om de overraskende sundhedsmæssige fordele ved at spise gulerødder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.