Huismiddeltjes om van striae af te komen

Huismiddeltjes om van striae af te komen

Een topdermatoloog (en zelf een nieuwe moeder) deelt enkele tips en trucs voor thuis om terug te vechten tegen die vervelende tijgerstrepen.

ZwangerJoana Lopes/Shutterstock

Zijn striae te behandelen?

De beste behandeling om van striae af te komen is preventie. Als je zwanger bent, gebruik dan tijdens je zwangerschap een crème ter voorkoming van striae. Zodra je ze opmerkt, is het kwaad al geschied. Als je te laat begint, zullen we het je duidelijk maken: “Striae zijn ongelooflijk moeilijk te behandelen zonder diepstimulerende apparaten zoals lasers en microneedling”, zegt Rachel Nazarian, MD, een dermatoloog in New York City. “Thuisbehandelingen kunnen het uiterlijk enigszins verminderen, vooral tijdens de vroege ontstekingsfase, waar striae roder en opvallender zijn.” De volgende behandelingen werken misschien niet voor iedereen, maar proberen kan geen kwaad.

KokosnootolieMaraZe/Shutterstock

Kokosolie voor striae

Naast het gevoel alsof je op het strand bent, bevat kokosolie ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om striae te verlichten en te vervagen. “Hoewel het bij kamertemperatuur meestal vast is, biedt zacht wrijven tussen je handpalmen voldoende warmte om het in een vloeistof te veranderen en maakt het het gemakkelijk om het op de aangetaste delen van het lichaam aan te brengen”, voegt Dr. Nazarian toe. “Dagelijks aanbrengen gedurende minimaal drie maanden.” Ontdek de wetenschap achter rare verlangens naar zwangerschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.