Huidverzorging voor de lente en zomer: tips van dermatologen

goodluz/Shutterstock

Ze bezuinigen op de retinol

Het fontein-van-jeugddrankje dat belooft fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de huidbarrière te versterken en je huidskleur te egaliseren, is veilig om het hele jaar door te gebruiken, maar kan je huid gevoeliger maken voor de zon. “Deze overgevoeligheid heeft te maken met de manier waarop retinol op je huid werkt”, legt Joel Schlessinger, MD, een dermatoloog in Omaha, Nebraska, uit. “Retinol stimuleert de celvernieuwing, wat betekent dat het dode huidcellen verwijdert en vervangt door nieuwe – en deze gezonde, nieuwe cellen zijn gevoeliger en vatbaarder voor verbranding door de zonnestralen.”

In de lente- en zomermaanden kunt u nog steeds retinol gebruiken, probeer het gewoon voor het slapengaan aan te brengen in plaats van ‘s ochtends. “Als u geïrriteerd raakt door het gebruik van retinol, verlaag dan de frequentie tot slechts één of twee keer per week”, stelt Dr. Shainhouse voor. “En zorg ervoor dat u overdag voldoende zonnebrandcrème draagt ​​en een hoed met een brede rand om blootstelling aan de zon op uw gezicht te verminderen.” (Ontdek wat experts zeggen over bakuchiol, een alternatief voor retinol dat aan populariteit wint.)

gezichtsnevelAnna-Ok/Shutterstock

Ze verfrissen zich van de hitte met nevels

De hele dag door verzamelen en verspreiden we bacteriën over ons hele gezicht, maar nog meer in de warmere en warmere maanden, wanneer zweet die bacteriën vasthoudt en we het er sneller afvegen met ongewassen handen. “Ik hou van gezichtsnevels met hypochloorzuur omdat het bekend is dat het bacteriën bestrijdt en de huid helpt reinigen”, zegt Dr. Engelman. “Als antimicrobieel en antiviraal middel stimuleert hypochloorzuur ook de genezing door signalering van oxygenatie en epitheliaal breien, terwijl het werkt om littekens te verminderen.” Bekijk deze 8 gezichtsnevelsprays die je huid kunnen hydrateren.

close-up van zonnebloemiStock/cinoby

Ze gebruiken zonnebloemolie om eczeem te verzachten

Tot 10 procent van de volwassenen heeft eczeem, een ontsteking van de huid die resulteert in schilferige rode vlekken. De aandoening kan in het voorjaar vaker voorkomen. “Mensen hebben de neiging om op te flakkeren als ze eczeem hebben, vooral als ze buiten zijn”, zegt Dr. Bowe. “Zonnebloemolie is daar een geweldige remedie voor.” Breng voor een milde opflakkering zonnebloemolie aan voor het slapengaan. Blijft je huid rood of geïrriteerd, breng dan elke avond na het douchen een dun laagje aan. De olie is een ontstekingsremmer en helpt de natuurlijke productie van ceramiden door het lichaam te stimuleren, vetten die de huidbarrière helpen versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.