Huidverstrakking: wat het is en de beste huidverstrakkingsbehandelingen

Huidverstrakking: wat het is en de beste huidverstrakkingsbehandelingen

Tegenwoordig kunnen dermatologen en plastisch chirurgen de slappe, slappe huid van gezicht en lichaam strakker maken, vaak zonder een scalpel te gebruiken. Dit zijn de nieuwe behandelingen die echt werken.

Wat is huidverstrakking?

Huidverstrakking verwijst naar een verscheidenheid aan apparaten, producten en procedures die de huid strakker maken, door een zekere mate van krimp en lift te veroorzaken, of door het uiterlijk van een strakkere, jeugdiger ogende huid te creëren. De term “huidverstrakking” kan echter verwarrend zijn. “Veel huidverzorgingsproducten, medische hulpmiddelen en chirurgische procedures adverteren hoe effectief ze zijn bij het strakker maken van de huid, maar de resultaten kunnen sterk variëren”, zegt Alexis Parcells, MD, board-gecertificeerde plastisch chirurg en klinisch instructeur bij RWJ Barnabas Health.

Waarom raakt de huid in de eerste plaats los?

In één woord: veroudering. Sommige verslapping en loslating van de huid is een normaal onderdeel van het verouderingsproces, zegt Dr. Parcells. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het uiterlijk en het gevoel van uw huid naarmate u ouder wordt. Tijd, zwaartekracht, genetica, blootstelling aan rook en luchtverontreinigende stoffen, voeding en straling van de zon dragen allemaal bij aan het vermogen van uw lichaam om beschadigde huidcellen te herstellen of te vervangen. Bovendien, naarmate je ouder wordt, neemt de toevoer van collageen, elastine en hyaluronzuur, de essentiële bouwstenen van de huid, door je lichaam af. Tegelijkertijd beginnen je ligamenten, die de ondersteunende structuur bieden die deze bouwstenen op hun plaats houdt, te verzwakken, wat resulteert in een dunnere, slappe huid.

“Het is belangrijk om het verouderingsproces te begrijpen en hoe verschillend onze lichamen zijn, omdat dit van invloed is op wat voor u effectief zal zijn en waarom uw resultaten kunnen verschillen van die van iemand anders”, legt ze uit.

Soorten huidverstrakkingsbehandelingen

Er zijn vijf basiscategorieën van huidverstrakkingsbehandelingen: chemisch, echografie, lasers, radiofrequentie en chirurgisch, zegt Lisa Cassileth, MD, FACS, plastische en reconstructieve chirurg in Beverly Hills, een assistent-klinisch professor aan de UCLA, en een eerdere klinische chef van de afdeling Plastische Chirurgie van het Cedars-Sinai Medical Center. “Het is verstandig om een ​​dermatoloog en een plastisch chirurg te raadplegen om uw opties en de totale kosten te begrijpen en om ervoor te zorgen dat u wordt behandeld door iemand met een vergunning en ervaring met deze technieken”, zegt ze.

De beste huidverstrakkingsbehandelingen

Er is niet één “beste” huidverstrakkingsbehandeling, maar u moet zoeken naar wat de beste behandeling is voor uw specifieke huidtype en situatie, zegt Dr. Parcells. Een andere factor is welk lichaamsdeel u wilt verbeteren. De behandelingen voor losse huid op het gezicht zijn heel anders dan die voor de meer delicate huid op je gezicht, zegt ze.

Tijdens je eerste consult moet je heel eerlijk zijn over je zorgen, motivaties voor het zoeken naar behandeling, medische geschiedenis en dagelijkse gewoonten, zegt ze. “We hebben alle informatie nodig om een ​​geïndividualiseerd plan te maken”, legt ze uit. “Waarschijnlijk zal dit niet slechts één ding zijn, maar zal een verscheidenheid aan producten en procedures worden gebruikt.”

Met dat in gedachten, zijn hier enkele opties om te verkennen.

Chemische behandelingen

Chemische behandelingen, zoals peelings en medicinale crèmes, zijn vaak de eerste optie die veel mensen proberen, omdat ze overal verkrijgbaar zijn en minder ingrijpend zijn. “Deze bestaan ​​al vele jaren en kunnen een geweldige manier zijn om de huid strakker te maken, lijntjes te verminderen en een licht gelift effect te geven door collageen te verbeteren”, legt Dr. Cassileth uit. “De impact is echter beperkt omdat ze slechts oppervlakkig kunnen doordringen.”

Er zijn tal van OTC-actuele producten die beloven het uiterlijk van de nekhuid te verstevigen en strakker te maken. “Crèmes, serums en lotions kunnen hyaluronzuur, elastine of groeifactoren bevatten die een jeugdige uitstraling kunnen herstellen door de huid na het aanbrengen tijdelijk voller te maken”, zegt Dr. Parcells. “Hyaluronzuur zal bijvoorbeeld water aan huidcellen binden om te hydrateren en hydrateren, waardoor uw huid er gladder en zachter uitziet.” Weet gewoon dat dit niet dezelfde kracht is die je van een arts zou krijgen en dat ze minimaal effectief zijn, of helemaal niet, voegt ze eraan toe.

Radiofrequente microneedling

Radiofrequente microneedling-behandelingen zijn het nieuwste van het nieuwste, omdat het artsen in staat stelt om warmte tot een specifieke diepte te richten en het aan de patiënt te personaliseren, zegt Dr. Cassileth. “Deze zijn er in verschillende sterktes en krachten, van een ‘lunchtime-lift’ met een mild opfrissend effect tot een zware behandeling die een week lang zwelling veroorzaakt maar meer uitgesproken resultaten geeft”, zegt ze. “De krachtigere behandelingen worden vaak gebruikt door mensen die verslapping hebben maar een operatie willen vermijden, en een goede behandeling kan jaren van je gezicht kosten.”

RF-energie verwarmt het collageen onder het huidoppervlak, waardoor het samentrekt en op natuurlijke wijze meer collageen aanmaakt, zegt Hardik Doshi, MD, plastisch chirurg voor het gezicht bij Discreet Plastic Surgery in New York City. “We spannen de huid van binnen naar buiten en van buiten naar binnen, door het tussen twee toverstokken te klemmen”, legt hij uit. “Eén toverstaf gaat bovenop de huid, waardoor collageen samentrekt en strakker wordt, en de andere gaat onder de huid waar het het vet vloeibaar maakt.” Het proces staat bekend als radiofrequente geassisteerde lipolyse.

Een klein gaatje in de huid is nodig om toegang te krijgen tot het diepere niveau. De resultaten verschijnen geleidelijk binnen zes weken tot drie maanden, zegt hij. RF-behandelingen kunnen worden gebruikt op het gezicht en de hals of er zijn typen die zijn ontwikkeld voor het lichaam. Als de huid extreem slap is, kan meer dan één behandeling nodig zijn.

Microneedling met andere technologieën

Sommige nieuwere procedures combineren meerdere technologieën in één apparaat om de huid strakker te maken. Vivace is bijvoorbeeld een nieuwe behandeling die begint met microneedling en daar radiofrequentie en laserlicht aan toevoegt. “Het is het eerste apparaat dat een robotmotor gebruikt om de naalden voorzichtig in de huid te duwen, waardoor een soepele, nauwkeurige controle, geen uitvaltijd, volledig comfort en het optimale toedieningssysteem na de behandeling mogelijk is”, zegt Sejal Shah, MD, oprichter van SmarterSkin-dermatologie in New York City. “Zowel de microneedling als de radiofrequente componenten stimuleren collageen, wat resulteert in huidverstrakking”, zegt ze. “Ik gebruik de behandeling voornamelijk op het gezicht, de nek en de borst, maar heb het ook op andere delen van het lichaam gebruikt, zoals handen, knieën en buik.” En tot nu toe, zo goed. “De meeste mensen hebben meteen gemerkt dat de huid er stralender en strakker uitziet. Na verloop van tijd zou de huid er gladder en steviger uit moeten zien, met een verbeterde textuur en minder fijne lijntjes en rimpels”, zegt ze. Sommige mensen merken ook een verbeterde toon en meer gelijkmatige pigmentatie op. Het aantal benodigde behandelingen varieert, maar varieert doorgaans van drie tot zes. Dit is waarom microneedling momenteel zo’n populaire huidverzorgingstrend is.

huidestheticus past gezichtsapparaat toe op vrouw

Robert Przybysz/shutterstock

Echografie huidverstrakking

Echografiebehandelingen zijn nieuwer en worden nog steeds verfijnd, maar zijn veelbelovend, zegt Dr. Cassileth. “Echografie kan onschadelijk door de huid gaan, verwarmen en diepere weefsels aanspannen. De draagbare apparaten maken gebruik van geluidsgolven om de collageenopslag onder het huidoppervlak te stimuleren, waardoor de huid wordt verstevigd”, zegt ze. “We merken echter dat dit niet voor iedereen werkt en dat deze diepe behandelingen soms niet voldoende zijn. Ze lijken beter te werken voor een zware huid met meer vet, omdat het deze structuren zal krimpen en strakker maken, wat kan leiden tot verslapping en wangen.”

Laser huidverstrakking

Lasers bieden een gerichte behandeling en lasers die zich richten op collageen en water zullen deze structuren verdikken en fijne lijntjes en schade door de zon verminderen, zegt Dr. Cassileth. Deze niet-chirurgische procedures zijn niet-invasief, op kantoor gebaseerd en hebben weinig tot geen uitvaltijd. Hoewel deze populair zijn, is het lifteffect meestal minimaal en voor de beste resultaten heb je meerdere behandelingen nodig.

Deze werken beter om je huid er jonger uit te laten zien door de huidtextuur te verbeteren dan om het daadwerkelijk op te tillen, zegt Dr. Doshi.

Chirurgische huidverstrakking

Plastische chirurgie is de gouden standaard als het gaat om huidverstrakking. “Dit zijn altijd de hoekstenen van huidverstrakking, want er gaat niets boven het verwijderen van overtollige huid om er vanaf te komen”, zegt Dr. Cassileth. “Chirurgen kunnen zich ook richten op probleemgebieden met verschillende verborgen incisies.”

Chirurgie kan ook de enige optie zijn voor mensen met een aanzienlijke losse huid door de bevalling of enorm gewichtsverlies, “zegt Mark H. Schwartz, MD, klinisch assistent-professor plastische chirurgie aan het Weill Cornell Medical College in New York City. “Er zijn altijd afwegingen. Deze procedures kunnen langere herstelperiodes hebben, algemene anesthesie vereisen en littekens achterlaten, “zegt hij. “De resultaten zijn echter onmiddellijk, langdurig en kunnen zeer dramatisch zijn wanneer ze worden uitgevoerd door een gecertificeerde plastisch chirurg.” (Een woord van waarschuwing: als u plastische chirurgie overweegt, wilt u misschien van sociale media blijven wanneer u naar een arts zoekt. Slechts 18 procent van de Instagram-berichten over plastische chirurgie is door gekwalificeerde artsen.)

Huidverstrakking als bijwerking

Bij sommige procedures is een stevigere huid meer een bonus dan een doel. De resultaten zijn niet zo dramatisch als wat kan worden bereikt met procedures die specifiek zijn ontworpen om de huid strakker te maken, maar voor de juiste persoon kunnen deze voordelen voldoende zijn om een ​​zinvol verschil te maken, zegt Dr. Doshi. Procedures die gericht zijn op vetverlies (liposuctie, Kybella, Coolsculpting), gezichtsvullers (injectables zoals Juvaderm, Restalyne) en producten voor rimpels (Botox) zorgen allemaal voor een zekere mate van huidverstrakking als een gelukkige bijwerking, zegt hij.

Hoe haal je het meeste uit huidverstrakkingsbehandelingen?

Wat u in het kantoor van de dokter doet, kan alleen zo veel helpen; wat u thuis doet, maakt het verschil in hoe goed de behandelingen werken en hoe lang de resultaten aanhouden. “Ik vertel mijn patiënten dat ze drie dingen nodig hebben: naleving, een goede huidverzorgingsroutine en zonnebrandcrème”, zegt Dr. Parcells. Zorg ervoor dat u uw hele behandelingsprogramma voltooit en volg alle aanwijzingen van uw arts en behoud vervolgens uw resultaten door uw huid te verzorgen en te beschermen met een dagelijkse 30+ SPF-zonnebrandcrème.

Een woord over thuisbehandelingen

Er worden veel crèmes, serums en apparaten op de markt gebracht voor huidverstrakking thuis. Wees hier erg sceptisch over, zegt Dr. Parcells. “Velen werken gewoon niet en zijn een verspilling van tijd en geld. Alle apparaten die zijn ontworpen om thuis te worden gebruikt, hebben niet hetzelfde vermogen of dezelfde energie als de medische apparaten op kantoor”, zegt ze.

Hoewel het mogelijk is om chemicaliën of lasers van medische kwaliteit te krijgen en ze thuis te gebruiken, betekent dat niet dat je dat zou moeten doen, zegt Dr. Cassileth. Ze zegt dat ze te veel doe-het-zelfbehandelingen heeft gezien die leiden tot ernstige brandwonden en blijvende littekens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.