Houtskool gezichtsmaskers: werken ze?

Virale video’s tonen teerzwarte maskers die langzaam worden verwijderd om honderden zichtbaar verdreven whiteheads en mee-eters te onthullen. Maar werken ze ook echt?

Zoals de meeste beautyfans, kan ik het niet laten om het te proberen als ik lucht krijg van een nieuwe huidverzorgingstrend. Van het bedekken van mijn gezicht met onorthodoxe maskers en schillen tot het borstelen met bamboeharen, er is echt niets dat ik niet minstens één keer zal proberen. Meest recentelijk heb ik mijn zinnen gezet op die mee-eter-zuigmaskers die het internet stormenderhand veroveren.

Als je denkt dat je niet hebt gezien waar ik het over heb, geloof me, dat heb je. De poriënzuiverende video’s zijn tegelijkertijd weerzinwekkend en verslavend, met teerzwarte maskers die langzaam worden afgepeld om honderden zichtbaar verdreven whiteheads en mee-eters te onthullen. Ik heb er mijn missie van gemaakt om erachter te komen of deze maskers echt werken.

Met dank aan Aubrey Almanza

Het product voor het verwijderen van mee-eters dat ik heb gekozen

De eerste stap was om het masker te bestellen. Na wat onderzoek te hebben gedaan en opties te vergelijken, koos ik voor het Pilaten Suction Black Mask, dat meer dan 1.000 recensies op Amazon en tonnen YouTube-productrecensies heeft ontvangen. Die kwam een ​​paar dagen later aan. Ik stond te popelen om meteen in het testen te duiken, maar wees gewaarschuwd: de doos- en buislabels zijn alleen in het Chinees gedrukt!

De website van Pilaten belooft dat het masker de poriën zal ontstoppen; vuil absorberen, mee-eters, acne en andere onzuiverheden verwijderen; en behandel de huid met behulp van natuurlijke extracten. (Mis deze redenen niet waarom je acne hebt.) De site biedt ook Engelse instructies: jackpot.

Volgens de instructies waste ik mijn gezicht met warm water en mijn favoriete reiniger (La Roche-Posay Toleriane Hydrating Gentle Cleanser). Nadat ik mijn gezicht droog had gedept met een verwarmde, schone handdoek, bracht ik een laag van het masker aan op mijn T-zone (voorhoofd, neus, binnenkant van de wangen en kin). Hoewel het masker zo zwart als de nacht en zo dik als teer is, was ik verrast te ontdekken dat het niet echt ondoorzichtig werd. In feite bleek de “benodigde hoeveelheid gel” waarnaar in de instructies wordt verwezen, drie dichte lagen te zijn om mijn huid volledig te bedekken.

De website adviseert het masker 15 tot 20 minuten aan te laten, maar het was zo dik dat het uiteindelijk 35 minuten duurde om volledig te drogen en uit te harden. Het is onnodig om te zeggen dat u dit niet moet proberen als u van plan bent snel uw huis te verlaten.

Na lang wachten was het masker eindelijk droog en was het tijd om het af te pellen en de resultaten te bekijken. (tromgeroffel alstublieft!) De website zegt “voorzichtig en langzaam het Pilaten Black Mask van beneden naar boven af ​​te pellen”, dus ik deed precies dat. Maar laat me je vertellen, het proces was allesbehalve zachtaardig.

nelen/shutterstock

Hoe ik het masker heb aangebracht

Het afpellen van het zuigmasker was zo ondraaglijk (vooral op mijn wangen) dat ik echt niet kon stoppen met tranen in mijn ogen. Het was vergelijkbaar met hoe ik me voorstel dat het zou voelen om gedroogde secondelijm van je oogleden te verwijderen of misschien ducttape van je binnenkant van je dijen. Noem me dramatisch, maar ik voelde dat ik levend gevild werd (en het blijkt dat ik niet de enige ben).

“Pijn is schoonheid,” mompelde ik steeds tegen mezelf, “en dit… kan niet allemaal voor niets.” Maar helaas, toen ik het afgepelde masker omdraaide, in de verwachting duizenden verdreven mee-eters te zien, zag ik (wacht erop) geen enkele. Zero, zilch, nada – dit zogenaamde zuigmasker had absoluut niets te zien voor al mijn inspanningen.

Ervan overtuigd dat ik iets verkeerd moet hebben gedaan, heb ik dit slopende proces sindsdien nog twee keer herhaald. En in probleemgebieden waarvan ik weet dat mijn poriën moeten worden schoongemaakt, blijft het masker geen resultaten geven. Ik haat het je te vertellen, maar dit zogenaamd zuiverende zwarte zuigmasker voldeed in het geheel niet aan de hype.

Mijn vrienden, bespaar je geld, bespaar je tijd en bespaar je huid een wereld van pijn en vermijd deze trend. Mijn advies is om vast te houden aan het beproefde. Ik had betere resultaten met Bioré Deep Cleansing Pore Strips, een acneproduct dat echt werkt. Of probeer een van deze 11 door dermatologen goedgekeurde gezichtsmaskers voor acne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.