Hoe weet u dat u gezond eet?

Hoe weet u dat u gezond eet?

Roodharige vrouw die gezonde smoothie drinkt na thuis sporten

Westend61/getty-afbeeldingen

Voor iets dat we elke dag doen, kan eten ingewikkeld aanvoelen. Vooral als je constant op zoek bent naar een gezond dieet. Je hebt misschien gehoord dat je meer vezels en minder natrium moet eten, maar wie heeft tijd om alle grammen en microgrammen bij elkaar op te tellen? U kunt de bekende plaatvormige gids van het Amerikaanse ministerie van landbouw gebruiken, maar deze is niet erg specifiek. En als je een fan bent van apps voor het volgen van voedsel (wat echt geweldig kan zijn), nou, het loggen van elke snack is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Bananen worden immers niet geleverd met een eenvoudig te scannen label om hun voedingsinformatie in te voeren.

Dus hoe weet je of je je lichaam de voedingsstoffen geeft die je nodig hebt? “De meeste mensen die een uitgebalanceerd eetplan eten dat een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen bevat, hoeven zich geen zorgen te maken over voedingstekorten”, zegt Theresa Gentile, MS, RDN, CDN en nationale woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek.

Enkele richtlijnen die Gentile aanbeveelt voor het eten van een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen zijn:

  • Bij elke maaltijd de helft van je bord vullen met fruit en groenten
  • Focussen op hele vruchten in plaats van hun gesausde of geperste tegenhangers
  • Varieer met de groenten, zodat je een verscheidenheid aan voedingsstoffen binnenkrijgt en niet elke dag dezelfde oude salade hoeft te eten
  • De helft van je granen heel maken. Dat betekent rijst, quinoa, popcorn en volkorenbrood in plaats van witbrood of de beste gebakjes van uw plaatselijke bakker
  • Het eten van een verscheidenheid aan eiwitrijk voedsel zoals bonen, vis en mager vlees
  • Kiezen voor vetarme of vetvrije zuivel of zuivelalternatieven

Als je deze tips opvolgt, krijg je misschien alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, maar het is nog steeds belangrijk om op de hoogte te blijven van de signalen die je lichaam over je dieet stuurt. Om te helpen deelde Gentile de belangrijkste manieren waarop je lichaam je vertelt dat het tevreden is met hoe je jezelf voedt.

Krijg de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief

Meisje houdt haar haar in haar hand

Cristalov/Getty Images

Glanzend haar kan niet voor niets een teken van gezondheid en vitaliteit zijn. Dus als je haar er weelderig uitziet, voed je het waarschijnlijk goed met een gezond dieet. Volgens een dermatologisch onderzoek uit 2019 kunnen dunner wordend haar of voortijdig grijs haar soms tekenen zijn van een vitaminetekort.

Het is normaal om tussen de 50 en 100 haarlokken per dag te verliezen, dus raak niet in paniek als je wat in de afvoer of op je kussen ziet.

Het voedingstekort dat haarverlies kan veroorzaken

Leave a Reply

Your email address will not be published.