Hoe u uw partner kunt motiveren om samen te sporten?

Over #relationshipgoals gesproken! Psychologie- en fitnessexperts zeggen dat het aanmoedigen van het welzijn van je partner een krachtige manier kan zijn om je liefde te tonen en gezonder te worden… en dichterbij te komen.

De meeste levenservaringen zijn beter met gezelschap. Wanneer je nieuwe momenten kunt delen en naar doelen kunt werken met je partner, kan dit een geweldige manier zijn om de relatie te verstevigen en je band te versterken.

Samen sporten kan zowel uw lichamelijke gezondheid ten goede komen en de kracht van de relatie om jullie twee te helpen verbonden te blijven, zelfs in moeilijke tijden. In een kleine pilotstudie op basis van een oefenprogramma voor koppels, ontdekte een team van inspanningsfysiologen en kankerartsen dat prostaatkankerpatiënten die tijdens de bestralingsbehandeling samen met hun partner trainden, gemiddeld sneller liepen en een groter vermogen vertoonden om aeroob werk uit te voeren dan toen ze met bestraling waren begonnen. De paren rapporteerden ook lagere niveaus van depressie en angst en verbeterde niveaus van intimiteit en coping.

Katie Bressack, een yoga-instructeur en holistische voedingsdeskundige die is gecertificeerd door de American Association of Drugless Practitioners, gebruikt het voorbeeld van haar eigen huwelijk: “Door te sporten voel ik me rustiger, gelukkiger en slaap ik beter”, zegt ze. “Dus op die manier weet ik dat sporten me echt beter maakt in mijn relatie.”

Psychotherapeut en auteur Ken Page voegt eraan toe dat trainen als een team een ​​voorbeeld is van een ‘gedeeld gevoel van positief doel’, dat, zegt hij, ‘een van de grootste bindingsmiddelen is voor langdurige liefde’. Page vervolgt: “Weten dat jullie elkaar allebei steunen in het hebben van een beter leven, en genieten van elkaars gezelschap terwijl jullie dat doen, verhoogt de kwaliteit van jullie verbinding op prachtige manieren. Het is een win-win op zowat elk vlak.”

Als je je afvraagt ​​hoe waarschijnlijk het is dat jullie allebei even enthousiast zijn om in beweging te komen, raadt Bressack aan om je niet ontmoedigd te voelen. Bressack bekent dat haar man haar diezelfde ochtend net uit haar slaap had gehaald en zegt: “Ik denk dat het grootste pluspunt van sporten met je partner is dat een van jullie zich altijd gemotiveerder zal voelen dan de ander. ”

Dus als je hoopt een trainingsprogramma te starten met je partner en slechts een paar ideeën nodig hebt om je partner aan te sporen, volgen hier enkele tips van fitnessexperts om je gezamenlijke motivatie op te voeren.

Weet welk type ondersteuning wel of niet nodig is

gradyreese/Getty Images

“Twee van de meest gemelde belemmeringen voor fitness zijn een gebrek aan verantwoordelijkheid en het gevoel dat vrienden en familie je fysieke gewoonten niet ondersteunen”, zegt Michelle Ditto, de trainingsontwikkelingsmanager voor Pure Barre. Het is duidelijk dat ondersteuning van uw geliefde belangrijk is voor het starten en onderhouden van een fitnessplan.

Omgekeerd kan het zeggen of doen van nutteloze dingen de motivatie van uw partner belemmeren. Zelfs als het verleidelijk is om ze te vertellen dat ze meer moeten pushen, moet je onthouden dat ze misschien hun best doen. Versterk die inspanningen vervolgens door te zeggen: “Ik vind het geweldig dat je deze tijd voor jezelf investeert”, of “Drie dagen achter elkaar? Laten we morgen gaan en deze reeks voortzetten!”

Uiteindelijk, ongeacht wat de schaal of een andere statistiek zegt over de ‘vooruitgang’ van een partner, is je enige taak het aanmoedigen van nieuwe trainingspraktijken die het welzijn van je partner bevorderen, stelt psychotherapeut Francesca Maxime, LMSW voor. De bereidheid tonen om “los te komen van de uitkomst van hun daadwerkelijke training en voor hen aanwezig te zijn zonder oordeel … is onvoorwaardelijke liefde”, zegt ze.

Dit alles is waarom het belangrijk is om het soort taal of andere ondersteuning te bespreken die uw partner van u wil horen. Dergelijke communicatie kan u helpen om succes te boeken en misverstanden of frustraties te voorkomen nadat u aan uw routine bent begonnen.

Compromis om uw partner te helpen betrokken te blijven

Zelfs als je niet per se dezelfde gezondheids- of fitnessdoelen deelt, is het mogelijk om te beslissen over activiteiten die voor jullie allebei leuk zijn, zegt Tevia Celli, vice-president ervaring bij CycleBar. ‘Zoek iets wat je graag met elkaar doet,’ stelt Celli voor. “Je moet bereid zijn om de dingen te proberen die je partner leuk vindt, want het is een geweldige manier om een ​​band op te bouwen. Mijn vrouw en ik draaien vier dagen per week samen, daarna doen we twee dagen per week aparte trainingen.”

Als een van jullie een hekel heeft aan cardio en de ander een hekel heeft aan krachttraining, moet je misschien creatief worden en nieuwe activiteiten ontdekken die jullie allebei leuk zullen vinden. Maak dan tijd vrij en beschouw die afspraak samen als heilig. “We plannen het in onze agenda’s en behandelen het zelfs als een datum wanneer we kunnen”, zegt Bressack. “We gaan wandelen op het strand of wandelen.”

Heb je nog een extra stimulans nodig? Als eten vaak een betrouwbare motivator is voor je partner, spreek dan een plan af om op weg naar huis te stoppen voor een smoothie of een gezonde lunch, of pak een voedzame picknick in een geïsoleerde rugzak om na je activiteit van te genieten. (Voor ideeën, bekijk 20 salades voor je volgende picknick.)

Creëer een vriendschappelijke wedstrijd

Een volwassen, Afro-Amerikaans stel dat op mountainbikes rijdt in een staatspark, met helmen op.  Ze staan ​​naast elkaar en glimlachen naar de camera.  De vrouw leunt met haar arm op de schouder van de man.

kali9/Getty Images

Zelfs mensen die beweren dat ze niet competitief zijn, zijn meestal minstens een klein competitief, vooral als er iets leuks op het spel staat. Het kan geen kwaad om je partner uit te dagen voor een vriendschappelijke wedstrijd. “Je kunt games en weddenschappen gebruiken om het een beetje spannender en leuker te maken”, zegt DeBlair Tate, een gecertificeerde fitnesscoach. “Je kunt de ‘kosten’ van dingen intieme gunsten of geschenken maken.”

Als u en uw partner bijvoorbeeld uw dagelijkse stappentellingen registreren, kunt u zien wie de meeste totale stappen in een week of dag kan verzamelen. Of, als je een on-demand online trainingsprogramma deelt, kijk dan wie de meeste minuten of lessen voor een week kan loggen. Je kunt elkaar zelfs uitdagen om een ​​nieuwe les te proberen of een activiteit te doen die buiten de comfortzone van de ander ligt.

Een sleutel, zegt Tate, is om de dingen vriendelijk te houden: “Geef complimenten en zorg ervoor dat je ermee instemt je te onthouden van elk negatief gepraat.”

Beloon elkaar

Beloningen hoeven ook niet gebaseerd te zijn op competities. Als je het harde werk van je partner in de sportschool wilt ondersteunen, is er niets mis mee om ze af en toe te verrassen met een beloning. “Geef ze wat nieuwe uitrusting”, stelt Wendy Coop, een gecertificeerde personal trainer en een integratieve voedingscoach. “Misschien zijn ze wat gemotiveerder om de deur uit te gaan of naar de sportschool te gaan met een coole nieuwe gadget of fly-sneakers. Geef ze een goed gevoel over de training.”

En u kunt altijd een grote beloning afspreken voor uw gecombineerde inzet voor fitness. Als je bijvoorbeeld besluit om minstens zes maanden drie keer per week samen te sporten, kun je jezelf belonen met een weekendje weg, of kaartjes en nieuwe kleren kopen voor een concert waar je zo graag naar toe wilde. Als je iets heel motiverends hebt om naar uit te kijken dat gebaseerd is op een haalbaar trainingsdoel, is de kans groter dat je elkaar blijft aanmoedigen om je aan het plan te houden.

Voor meer relatie- en welzijnswijsheid van de gezondeblijf lezen:

Is wandelen een goede oefening? Fitnessprofessionals leggen uit waarom het een ideale training is

6 tekenen van verbintenisproblemen, van psychologie-experts

Het gezondheidsvoordeel van bananen waarvan u zeker niet op de hoogte was, onthullen diëtisten

Leave a Reply

Your email address will not be published.