Hoe ik meer dan 100 pond verloor met het Keto-dieet?

Hoe ik meer dan 100 pond verloor met het Keto-dieet?

Matt Schiffman was een voetballer die constant trainde en een dieet volgde, maar hij kwam nog steeds kilo’s aan. Toen vond hij het keto-dieet.

Matt-Schiffman-transformatie

Met dank aan Matt SchiffmanMatt Schiffman traint al zolang hij zich kan herinneren. Schiffman, een 36-jarige inwoner van Miami en vice-president van Brand Management voor RSP Nutrition, zegt dat sport altijd een integrale rol heeft gespeeld in zijn leven. Maar ondanks het feit dat hij tijdens zijn jeugd meerdere teamsporten speelde en zijn hele leven actief bleef, kwam Schiffman gestaag aan. De kilo’s bleven zich opstapelen totdat hij eindelijk een manier vond om de winst te stoppen en om te draaien – dankzij het keto-dieet.

Aan het begin van de middelbare school woog Schiffman 210 pond; tegen het laatste jaar bereikte hij een top van 240. Eerste jaar op de universiteit bracht hem nog eens 30 pond winst. Hoewel gewicht een voordeel kan zijn als je een aanvallende lijnwachter bent, worstelde hij met hoe het extra gewicht hem deed voelen. “Ik ben in 2005 afgestudeerd aan de universiteit met 300 pond, en alles deed pijn. Ik was 21 en mijn enkels, knieën en rug hadden constant pijn.”

Mis het beste keto-dieetmenu voor beginners niet.

Na zijn studie had hij minder tijd om te sporten en het grootste deel van het volgende decennium bracht hij jojo-dieet door. “Ik at het typische Amerikaanse dieet en geloofde, zoals de meeste mensen, dat afvallen draait om wilskracht. Ik dacht dat als ik minder zou eten en meer zou bewegen, ik zou verliezen, maar dat werkte niet.” Schiffman zegt dat hij een dieet zou crashen voor speciale evenementen en reizen, wat leidde tot een cyclus van het verliezen en terugwinnen van dezelfde 50 pond. Pas op nieuwjaarsdag 2013 veranderde er iets. Hij werkte toen als investeringsbankier en woonde in New York. Schiffman bracht de dag door met het kijken naar foto’s van zichzelf van een feest de avond ervoor. “Ik was dik, bezweet en had een dubbele kin. Zo wilde ik niet meer leven. Dat was voor mij het breekpunt. Ik begon mezelf voor te lichten over lichaamsbeweging en voedingswetenschap.” Na het lezen van een boek over het keto-dieet – een plan dat zich richt op koolhydraatarme, vetrijke, matige eiwitrijke voedingsmiddelen – besloot Schiffman het eens te proberen. “Het was de eerste keer dat ik er ooit aan dacht dat het niet om de kwantiteit van voedsel ging, maar om de kwaliteit.”

Pas op voor deze 11 voedingsmiddelen die succesvolle keto-lijners nooit eten.

Schiffman ontdekte dat zijn lichaam echt reageerde op de verschuiving die keto vereiste. “De sleutel tot mijn gewichtsverlies is consistentie geweest. Ik eet consequent een koolhydraatarm dieet. Kleine dagelijkse overwinningen zijn enorm belangrijk. Beslissingen sneeuwbaleffect – vandaag sla je een frisdrank over en morgen sla je de frisdrank en de chips over die je normaal zou eten. Vier die overwinningen.”

In het begin concentreerde hij zich op het volgen van een keto-eetplan; toen verschoof hij om zich te concentreren op het eten van schoon – alle biologische hele voedingsmiddelen. Het was een reis van het aanpassen en veranderen van zijn dieet om aan zijn individuele behoeften te voldoen, zegt hij, en zijn inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen: Schiffman is erin geslaagd om 100 pond af te vallen. Twee jaar geleden verhuisden hij en zijn vrouw naar Miami, waar hij begon te werken voor een voedingsbedrijf – en dat is slechts één voorbeeld van het soort veranderingen dat zijn gewichtsverlies in zijn leven heeft aangebracht. Sterker nog: “Ik heb geen pijn meer. Ik voel me beter toen ik 36 was dan toen ik 21 was. Ik zie er beter uit en voel me ook beter. Ik voel me ook mentaal scherper, iets wat ik nooit had verwacht.”

Hier zijn de 12 keto-supplementen die je geld waard zijn.

Schiffman blijft regelmatig trainen, hoewel hij anderen waarschuwt om alleen op lichaamsbeweging te rekenen om gewicht te verliezen. “Het is voor 90 procent een dieet. Ik was op mijn zwaarst toen ik het meest aan het sporten was. Aan het eind van de dag, als je hele voedingsmiddelen eet, ben je er bijna.” Schiffman zegt dat hij op YouTube heeft geleerd om gezonde maaltijden te bereiden. “Ik wist niet hoe ik een ui moest snijden toen ik afstudeerde – zo erg was het”, herinnert hij zich. Zijn favoriete keto-vriendelijke voedingsmiddelen zijn noten en eiwitpoeder, beide zijn voedzaam en gemakkelijk verkrijgbaar op de meeste markten. Zijn woorden van advies voor degenen die hopen in zijn voetsporen te treden? “Lees etiketten en leer wat er in je eten zit. Neem je eigen eten mee naar je werk, zodat je jezelf niet op mislukking zet. Omring jezelf met ondersteunende mensen. Technologie maakt het gemakkelijker dan ooit om gelijkgestemde mensen te vinden om je verantwoordelijk te houden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.