Hoe gevaarlijk is het om op je nagels te bijten?

Experts leggen uit waarom je je nagelbijtende gewoonte niet moet afborstelen.

Onychofagie, of nagelbijten, is een vrij veel voorkomende gewoonte. Ongeveer de helft van alle pre-tieners en tieners bijten hun nagels, volgens gezondheidsexperts van de Universiteit van Michigan, hoewel de meeste mensen stoppen na de leeftijd van 30 (of in ieder geval stoppen ermee toe te geven). Nagelbijten – dat kan worden veroorzaakt door stress, angst, obsessief-compulsieve stoornis, of gewoon verveling en zenuwachtigheid – lijkt misschien volkomen ongevaarlijk, maar het kan bacteriën, virussen of schimmels uitnodigen om in het lichaam en de bloedbaan te komen, waardoor uw kansen toenemen van het oplopen van een vervelende infectie, waaronder het nieuwe coronavirus. “Nagelbijten is op dit moment erg riskant, omdat we weten dat het virus op oppervlakken kan leven, zoals je nagels, en meestal op je gezicht wordt overgedragen door je gezicht aan te raken”, zegt Purvi Parikh, MD, immunoloog voor volwassenen en kinderen en een allergoloog bij NYU Langone Health in New York City. “Dus als je op je nagels bijt, loop je het risico niet alleen het virus binnen te krijgen, maar ook andere bacteriële en virale pathogenen.” (Bekijk deze 7 vervelende gewoonten – dit is waarom we er niets aan kunnen doen.)

Hoe erg is het om op je nagels te bijten?

Hoe nagelbijten leidt tot bacteriële en schimmelinfecties

Als je ooit een manicure hebt gehad, heb je ongetwijfeld de smurrie opgemerkt die de manicure onder je nagels verwijdert. Dat is wat je met het blote oog kunt zien – dus stel je alle bacteriën voor die je niet kunt zien. De meest voorkomende ziekteverwekkers die op de loer liggen onder onze nagels zijn: StafylokokkenStreptokokkenen Coryneform bacteriën, die het lichaam kunnen binnendringen via breuken in onze huid of – je raadt het al – door ze in te nemen nadat je op je nagels hebt gebeten.

Als dat nog niet genoeg is om af te schrikken, stel je dan eens dermatofytische schimmels voor, ook wel ringworm genoemd, die in je nagelweefsel rondhangen terwijl je je mond opent en je vinger erin steekt. “In het ideale geval moeten de nagels kort worden gehouden en moeten de handen regelmatig worden gewassen”, zegt Dr. Parikh, in navolging van de aanbevelingen van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Volgens de CDC zijn schone handen de belangrijkste factor bij het voorkomen van de verspreiding van ziekteverwekkers en antibioticaresistentie in zorginstellingen. De volgende keer dat stress ervoor zorgt dat je op je nagels wilt bijten, probeer in plaats daarvan een aantal gezonde ademhalingstechnieken.

Hoe nagelbijten leidt tot verkoudheid en griep

Volgens de CDC zweven er op elk moment meer dan 200 verkoudheidsvirussen rond. Hoewel de risicofactoren om er een te krijgen een verzwakt immuunsysteem en/of blootstelling aan iemand die ziek is, zijn, kunt u uw kansen om een ​​virus op te lopen aanzienlijk verminderen door uw handen weg te houden van “uw gezicht, vooral uw mond en neus”, zegt Dr. Parikh. Virussen die griep veroorzaken, gedijen ook op uw huid, dus was uw handen regelmatig met water en zeep (of gebruik een handdesinfecterend middel op alcoholbasis) en ontmoedig nagelbijten door kauwgom te kauwen. “Nagels kort houden is het beste afschrikmiddel, zodat je niet in de verleiding komt”, zegt Dr. Parikh. “Sommige nagelbijters melden dat ze hun nagels lakken met een heldere of gekleurde nagellak die nagelbijten afschrikt vanwege de smaak.”

Hoe nagelbijten je tanden kan beschadigen

Nagelbijten kan ook de tanden en het tandvlees beschadigen. Nagelbijten kan de voortanden barsten, afbrokkelen of verslijten, en mogelijk ook leiden tot pijnlijk tandvlees en beschadiging van het tandvlees. Vraag uw tandarts of een gebitsbeschermer u kan helpen om te stoppen met nagelbijten – of in ieder geval een deel van de schade die het kan veroorzaken te minimaliseren. Ze kan misschien ook enkele andere technieken voorstellen om u te helpen voorgoed met de gewoonte te stoppen. Een studie gepubliceerd in 2016 in Casusrapporten in de tandheelkunde suggereert dat een vast mondapparaat geplaatst door een tandarts een oplossing kan zijn, omdat het nagelbijten onaangenaam en moeilijk maakt. Bekijk vervolgens deze 10 tips voor sterke, gezonde nagels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.