Hoe erg is het om met nat haar te slapen?

Hoe erg is het om met nat haar te slapen?

Aan het einde van een lange dag is het maar al te gemakkelijk om een ​​warme douche te nemen, een pyjama aan te trekken, je tanden te poetsen en dan in bed te springen. Maar heb je ooit stilgestaan ​​bij de risico’s van slapen met nat haar? Het blijkt dat naar bed gaan met nat haar niet zo onschuldig is als je waarschijnlijk dacht. Bekijk 12 meer voorkomende haarfouten.

Wat gebeurt er als je op nat haar slaapt?

Het eerste negatieve resultaat van slapen met nat haar is puur cosmetisch: je kunt niet voorspellen hoe je natte haar er ‘s ochtends uit gaat zien. “Als je ‘s ochtends je haar probeert te stylen nadat je er nat op hebt geslapen, zul je waarschijnlijk moeite hebben met het stylen van de resulterende kroezen, grappige golven, platte zijkanten en kreukels”, zegt Olga Gilbert, een haarstylist bij J. Russell Salon in Palm Desert, Californië.

“Als je wakker wordt met een onhandelbaar hoofdeinde, moet je het waarschijnlijk opnieuw natmaken om het goed te drogen en de controle terug te krijgen. Dit voegt onnodig tijd toe aan je ochtendroutine, “zegt ze.

Gilbert zegt dat slapen met nat haar niet meteen je haarzakjes of schacht beschadigt, maar het kan zeker leiden tot haarbreuk, omdat haar het zwakst is als het nat is, waardoor het buigzamer en gemakkelijker te breken is. “Als je je natte haar in een strakke paardenstaart of knot trekt, heb je een veel grotere kans om het ‘s nachts te breken”, zegt Gilbert.

Wat te doen als je met nat haar slaapt?

Als je absoluut met nat haar moet slapen omdat je bijvoorbeeld vroeg moet opstaan ​​voor je werk, zijn er een paar eenvoudige manieren om de schade te minimaliseren. Verwissel eerst je katoenen lakens voor een set zijden, zoals deze. Zijde heeft een veel gladder oppervlak, waardoor het makkelijker is voor je haar; met een zijden kussensloop heb je minder last van breuk. Overslaan op de zijde is een van de 7 nachtelijke gewoonten die je haar kunnen ruïneren.

Zorg er vervolgens voor dat je met je haar naar beneden of in een losse vlecht slaapt, in plaats van omhoog in een strakke knot of paardenstaart. Verwissel bovendien je strakke, elastische banden met een clip of zachtere scrunchy die ‘s nachts niet ruw zal trekken. Nu je weet dat je niet met nat haar moet slapen, bekijk dan deze huismiddeltjes voor droog, beschadigd haar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.