Hoe erg is het om in je make-up te slapen?

Hoe erg is het om in je make-up te slapen?

Een dermatoloog legt uit hoe het dragen van je make-up om te slapen onschuldig kan lijken, maar het kan een negatieve invloed hebben op je teint en de gezondheid van je ogen.

hoe-slecht-slaap-make-up-

IStock/ValuaVitaly

We kennen het allemaal: je werkt tot laat, blijft laat op, neemt een avondvlucht of dommelt gewoon in terwijl je Netflix kijkt. Wat de reden ook is, je eindigt de dag te uitgeput om je make-up eraf te halen voordat je in bed duikt. Hoewel het misschien onschuldig lijkt, kan het raken van de lakens met een gezicht vol oorlogsverf meer doen dan alleen je lakens verknoeien.

Hoe make-up je teint beïnvloedt

Het eerste dat je misschien opvalt, is de tol die het van je teint eist – we hebben het over acne, huidirritatie en vroegtijdige veroudering. “Slapen met make-up is echt slecht, omdat je poriën verstopt raken”, zegt Samer Jaber, MD, een assistent-klinisch professor aan het Mount Sinai Hospital en een gecertificeerde dermatoloog bij Washington Square Dermatology in New York City. “Het kan puistjes, acne, droge huid en irritatie aanzienlijk verhogen.”

Je huid gebruikt de slaap als een tijd om te herstellen van de verschillende stress van de dag. Het gebruikt ook slaap om zijn cellen af ​​​​te werpen en te regenereren. Door een laag make-up achter te laten, creëert u een barrière voor het natuurlijke exfoliatie- en herstelproces van uw huid. Bovendien hecht make-up zich vast aan vrije radicalen in de omgeving (vaak door vervuiling), dus als je make-up niet afwast, krijgen deze schadelijke onzuiverheden een nog grotere kans om je huid te beschadigen. Van vrije radicalen is bekend dat ze collageen afbreken, wat na verloop van tijd resulteert in fijne lijntjes en vroegtijdige veroudering.

Hoe make-up je ogen beïnvloedt

Slapen met make-up op kan vooral de meest gevoelige delen van je gezicht beschadigen, namelijk je ogen. Snoozen in volledige oogmake-up brengt u risico op oogontsteking, infecties, roodheid van het ooglid en schaafwonden van het hoornvlies. Dit kan het gevolg zijn van make-updeeltjes die tegen het oogoppervlak wrijven. Omdat het gebied rond de ogen zo delicaat is, moet je echt je mascara, voering en schaduw verwijderen om te voorkomen dat je wakker wordt met een vervelende stye of erger.

Het belang van make-up verwijderen

Dr. Jaber raadt vrouwen stellig aan hun gezicht ‘s avonds te wassen. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat alle make-up van hun huid wordt gewist. “Hoe u uw huid moet wassen en reinigen, is aan elke individuele patiënt en hangt af van het huidtype”, zegt Dr. Jaber. “Voor mensen met een vettere huid kunnen schuimende wassingen en doekjes effectiever zijn. Voor mensen met een gevoelige huid is een milde, niet-schuimende reiniger wellicht beter.” Geef je gezicht op zijn minst een keer een reinigingsdoekje zoals Yes To Cucumbers Facial Cleansing Towelettes – ze zijn olievrij, niet-comedogeen en ze verwijderen vuil, zweet en make-up (geen spoeling vereist). Bekijk de natuurlijke gezichtsreinigers die je zelf kunt maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.