Hoe echte mensen gewicht verloren op Whole30 – en het afhielden

Wat is het Whole30-abonnement?

Het geesteskind van twee sportdiëtisten, Whole30: de 30-daagse gids voor totale gezondheid en voedselvrijheid werd gepubliceerd in 2009 en werd een bestseller. Het plan is opgezet als een uitdaging om ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen gedurende 30 dagen uit je dieet te verwijderen om te zien hoe je lichaam zich voelt. Bovenaan de lijst met Whole30-regels: Geen alcohol, toegevoegde of kunstmatige zoetstoffen, zuivelproducten, granen van welke aard dan ook, soja, peulvruchten, voedseladditieven of bewerkte junkfood gedurende 30 dagen.

De bewering van het plan – waarvoor de meeste voedingsdeskundigen zeggen dat er weinig wetenschappelijk bewijs is – is dat een dieet dat zwaar op deze voedingsmiddelen zit, bijdraagt ​​aan uit de hand gelopen hormonen en schadelijke ontstekingen die van invloed zijn op de algemene gezondheid, evenals op de bloedsuikerspiegel, het hunkeren naar en het lichaamsgewicht. (De meeste geregistreerde diëtisten raden aan diëten te vermijden die hele voedselgroepen beperken en in plaats daarvan te kiezen voor veranderingen in levensstijl en eetpatronen die een gezonde mix van voedsel bevatten en in de loop van de tijd kunnen worden volgehouden.)

Bekeerlingen zeggen dat het dieet hen hielp beter te slapen, hunkeren te verdrijven, talloze darmgezondheidsproblemen te genezen, auto-immuunaanvallen onder controle te houden en uiteindelijk gunstige langetermijnveranderingen aan te brengen.

U kunt hier meer te weten komen over het Whole30-plan.

met dank aan Judith Forman

Er is een Whole30-community

Als Judith Forman zegt dat haar leven is veranderd door Whole30, maakt ze geen grapje. De eerste keer dat ze deze grote opdracht aanpakte, werd ze geïnspireerd om haar gewichtstoename na de zwangerschap voorbij te gaan en weer controle te krijgen over haar lichaam en gezondheid. “Wat ik tijdens die eerste ronde ontdekte, was dat ik me op Whole30 het beste voelde dat ik ooit in mijn leven had gevoeld. Mijn denken was helder, mijn energie was torenhoog, mijn slaap was diep en bevredigend, en mijn conditie explodeerde. Ik kon sneller rennen, hoger springen, lager hurken en zwaarder tillen toen ik op Whole30 zat, “deelt ze. En ze zegt dat ze het niet had kunnen doen zonder de goede vibes van de Whole30 Facebook-ondersteuningsgroep, waarvan ze nu beheerder is. Met meer dan 38.000 leden (en groeit), eet, leeft en ademt ze nu Whole30 (ze heeft vijf rondes van 30 dagen van Whole30 en één ronde van 60 dagen voltooid) en dient ze als gids en cheerleader voor nieuwelingen. “Het is een van de eerste dingen waar ik over praat als ik iemand ontmoet en ik ben altijd mensen aan het werven en coachen wanneer ze besluiten om in te springen”, vertelde ze. “Ik leer mijn vierjarige dochtertje hoe belangrijk gezond eten is en dat is voor mij van onschatbare waarde. Het heeft me mijn sterkste, slankste en gelukkigste lichaam ooit gegeven – op 41-jarige leeftijd!

Gebruik deze trucs om een ​​meer bewuste eter te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.