Her er hvorfor du aldrig bør pakke dine rester ind i folie

Aluminiumsfolie er til bagning, ikke til opbevaring af rester.

Nedkølede rester holder typisk op til fire dage, hvis de er forseglet og opbevaret korrekt.

For de fleste er det en hurtig og nem måde at opbevare mad på at dække en tallerken med folie og smide den i køleskabet.

At pakke din mad ind i et ark aluminiumsfolie er dog også en nem måde at udsætte dig selv for sundhedsfarer.

Ligesom vi har brug for luft til at trække vejret, har bakterier brug for luft for at trives. Nogle bakterier som staph og Bacillus cereussom forårsager fødevarebårne sygdomme, producerer toksiner, der ikke ødelægges af høje tilberedningstemperaturer.

Når et varmt måltid efterlades ved stuetemperatur i mere end to timer, kan bakterierne vokse hurtigt, ifølge Washington State Department of Health. (Her er, hvad der sker, hvis du ved et uheld spiser skimmelsvamp.)

cirano83/Getty Images

Brug af aluminiumsfolie til at dække mad kan nogle gange udgøre den samme risiko, da det ikke lukker din mad helt af fra luften.

“Når luft er til stede, giver det bakterierne mulighed for at vokse hurtigere, så du virkelig ønsker at få de rigtige beholdere og pakke tingene korrekt,” siger Lindsay Malone, en registreret diætist ved Cleveland Clinic. “Ellers holder din mad ikke.”

(Faktisk er aluminiumsfolie en af ​​de almindelige køkkenartikler, der er potentielt giftige.)

Malones gyldne regel for pakning af rester er altid at forsegle dem i lavvandede, lufttætte beholdere for at fremskynde afkølingsprocessen og holde bakterier væk fra din mad.

Og sørg for at stille maden i køleskabet inden for to timer efter at have spist, før bakterier når at skabe kaos over det hjemmelavede måltid, som du brugte timer på at tilberede og lave mad.

Mejeri- og kødprodukter er især tilbøjelige til bakterievækst, hvilket gentager, hvor vigtigt det er at bruge lufttætte beholdere til madrester. Sørg for at smide mad ud, der har stået ude i mere end et par timer.

(Her er 10 udløbne fødevarer, der sandsynligvis er i dit køleskab.)

“Hvis du har en overflod af mad tilovers, ville det smarteste være at lægge en del af det i køleskabet, og så pakke en portion af det i rigtig flot i lufttætte beholdere og lægge det i fryseren.” siger Malone. “Og når du så er klar til at spise det, så tag det ud.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.