Haarbotox: behandelingsvoordelen, kosten en meer

Als je ‘haar Botox’ hoort, kun je je afvragen of onze door jongeren geobsedeerde cultuur een stap te ver is gegaan in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Hier is een blik op deze volledig natuurlijke benadering van beschadigd, gestrest haar.

Wat is haarbotox?

Ten eerste, het is niet wat je denkt.

Haarbotox is, in tegenstelling tot zijn rimpelverzachtende naamgenoot, geen injectie en bevat geen botulinumtoxine. Het is een niet-chemische, diepe conditioneringsbehandeling die het haaroppervlak bedekt en helpt om kroezen en opvliegers te temmen.

De naam komt voort uit hoe het product werkt. De echte Botox ontspant spieren, vult lijntjes op en maakt de huid van je gezicht glad. Op dezelfde manier (maar op een andere manier), maakt haar Botox haarlokken voller, vermindert knikken en maakt lokken zachtjes glad.

Voor de in Atlanta gevestigde saloneigenaar Daniel Mason Jones is haar-botox een “game-changer” voor klanten die op zoek zijn naar zijdezacht haar na alleen het weekend.

“Haar Botox is een op maat samengestelde behandeling voor de specifieke haarbehoeften van het individu”, zegt Mason Jones, die fungeert als creatief directeur van Muse Salon and Spa.

“Er zijn verschillende soorten behandelingen die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de ernst van de [the] schade.”

Beide behandelingen zijn tijdelijke oplossingen die een langdurige verbintenis vereisen om de schijn op te houden. Dus hier is wat u moet weten voordat u zich aan haar Botox verbindt, inclusief hoe het werkt, hoeveel het kost en hoe het verschilt van een keratine-haarbehandeling.

Topalov/Getty Images

Ingrediëntenlijst voor haar Botox

Ondanks de naam bevat haar Botox geen botulinumtoxine, het hoofdbestanddeel van Botox. In plaats daarvan gebruiken stylisten een mix van voornamelijk natuurlijke oliën en extracten, samen met gezonde doses hydraterende en hydraterende stoffen.

Mason Jones zegt dat hoewel merken en melanges variëren, hij aanraadt te zoeken naar een behandeling die aminozuren, collageen, hyaluronzuur, vitamine B5 en glycomine omvat, samen met natuurlijke oliën.

De voordelen van haar Botox

Als uw kroon op het werk de strijd tegen veroudering, hitte en chemicaliën aan het verliezen is, kan een haar-botoxbehandeling uw schoonheidsredding zijn.

Tekenen die je hebt gemaakt om deze behandeling te willen, zijn onder meer::

  • gespleten haarpunten/breuken
  • slappe of platte sloten
  • kroeshaar dat niet kan worden ontkruld
  • beschadigd haar door kleurstoffen of oververwerking
  • dunner wordend haar

Mason Jones zegt dat eigenlijk iedereen die routinematig hittetools zoals krultangen, stijltangen en föhns gebruikt, of die hun haar lichter maakt met balayage of highlights, een goede kandidaat is voor haar Botox.

Het haar Botox-proces

Mensen kunnen haar Botox-behandelingen in de salon of thuis doen, volgens Mason Jones. Veel salons bieden klanten een eenvoudige “take-home”-kit met suggesties en advies over hoe ze goede resultaten kunnen bereiken.

Het proces begint met een grondige shampoobeurt met een product dat speciaal is ontworpen om de haarschubben te openen om de haar Botox-behandeling te absorberen. Mensen passen de behandeling tot 90 minuten toe op nat (ongeconditioneerd) haar. Na het uitspoelen van de behandeling föhnen en stijlen mensen het haar op hoog vuur.

Zodra het haar droog is, zijn de resultaten direct zichtbaar met gladder, voller en gezonder uitziend haar.

“Hair Botox is een absolute game-changer geweest”, zegt Mason Jones, die ook een consultant is voor L’Oréal Professional en andere schoonheidsmerken. “We hebben opmerkelijke resultaten gezien, vooral van onze gasten die te maken hebben met Covid-19 haarverlies.”

De meeste mensen zullen zien dat hun haar binnen drie maanden terugkeert naar het normale patroon van kroezen, krullen of dunner worden. Mason Jason stelt voor om met je kapper te praten over wanneer en hoe vaak je het proces moet herhalen.

“Zoals met alles, kan te veel van het goede te veel zijn”, adviseert hij. “Soms zullen we voorstellen om de behandeling om te schakelen.”

De kosten van haar Botox

Er goed uitzien komt met een flink prijskaartje. Volgens branchestatistieken kan een haar Botox-behandeling tussen $ 150 en $ 300 kosten, voornamelijk afhankelijk van waar je bent. At-home-kits zijn beschikbaar op Amazon van $ 50 tot $ 400.

Mason Jones stelt voor om met uw kapper te praten over de voor- en nadelen van deze behandeling voordat u veel tijd en geld in het proces steekt.

“De professionals weten altijd wat het beste is voor je haar”, zegt hij. “Ze zijn naar school gegaan en zijn goed opgeleid met chemicaliën en hoe ze werken.”

Volledig beeld van het haar van de vrouw

Tasakorn Kongmoon/Getty Images

Haar Botox vs. keratine behandelingen

Zie keratine als de bodyguard van je haar. Het is het belangrijkste eiwit waaruit elke haarlok bestaat en werkt om cellen te beschermen tegen schade van buitenaf.

Maar veroudering, stress, chemicaliën en andere factoren leiden tot keratinebeschadiging, waardoor je haarzakjes bloot komen te liggen.

Een keratinebehandeling, ook wel een “Braziliaanse klapband” genoemd, kan haarbeschadiging helpen herstellen en resulteren in een zijdezacht uiterlijk.

Hoewel de resultaten van haar Botox en keratine behandelingen vergelijkbaar zijn, zijn de uitgangspunten verschillend.

Hair Botox is een mix van natuurlijke stoffen, waaronder vitamines, oliën en collageen. Keratinebehandelingen, met name “Braziliaanse blowouts”, zijn afhankelijk van chemicaliën zoals formaldehyde om onhandelbaar haar recht te maken en glad te maken.

Het potentiële gevaar van keratinebehandelingen

Hoewel er geen definitieve onderzoeken zijn die keratinebehandelingen koppelen aan gezondheidsproblemen op de lange termijn, is formaldehyde volgens de American Cancer Society een bekend carcinogeen voor de mens.

Een onderzoek uit 2014 in de Tijdschrift van de American Academy of Dermatology ontdekte dat het niveau van formaldehyde in veel Braziliaanse keratinebehandelingen de aanbevolen niveaus overschreed.

De laatste waarschuwing is van maart 2021, toen de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) waarschuwde voor gevaren wanneer keratineoplossing wordt verwarmd tijdens het behandelproces in salons.

“Als de salon niet goed wordt geventileerd, lopen zowel de salonprofessionals als hun klanten het risico het vrijgekomen formaldehyde in te ademen”, aldus FDA-functionarissen in het rapport.

Hoewel “formaldehyde-vrije” keratine beschikbaar is, dringt de FDA er bij consumenten op aan om de ingrediëntenetiketten zorgvuldig te lezen. Hoewel formaldehyde mogelijk niet op de lijst staat, moet u op zoek gaan naar andere chemicaliën zoals methyleenglycol, dat na verhitting wordt omgezet in formaldehyde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.