Gezond gewicht: 8 tekenen dat je al een gezond gewicht hebt

NaruFoto/Shutterstock

Je hebt een gezonde middelomtrek

Als er in je midden overtollig vet zit, loop je mogelijk een hoger risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en andere chronische ziekten, waarschuwt Zanini. “Een gezonde middelomtrek voor mannen is minder dan 40 inch, en vrouwen moeten streven naar minder dan 35 inch.” Weet je niet zeker hoe je meet? Wikkel een meetlint net onder je navel om een ​​nauwkeurige meting te krijgen. Als u onder de bovengrens valt, hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over afvallen voor een optimale gezondheid. Weet u niet zeker hoe vaak u uzelf moet wegen? Lees dit.

miserabelDarren Baker/Shutterstock

Proberen om af te vallen zou je ellendig maken

Diëten kan zelfs emotionele schade veroorzaken: bepaalde dieetbeperkingen kunnen uw risico op depressie verdubbelen. Dus neem even de tijd en analyseer uw inspanningen. Als je consequent hebt gesport en goed hebt gegeten en de weegschaal komt maar niet in beweging, kan dit een teken zijn dat je gewicht precies is waar het zou moeten zijn en dat je lichaam niet wil dat je meer verliest, zegt personal trainer en geregistreerd diëtist, Jim White. (Het kan ook een teken zijn dat je spieren wint en vet verliest, wat ook een goede zaak is.)

“Dit is vooral het geval als je het gevoel hebt dat je echt niet beter zou kunnen eten of niet langer of harder zou kunnen sporten zonder negatieve gevolgen voor je leven”, zegt hij. Niemand wil vier uur per dag in de sportschool doorbrengen of al zijn favoriete voedsel volledig opgeven, en eerlijk gezegd, als je lichaam gelukkig is waar het is, is het waarschijnlijk niet de moeite waard.

“Iedereen heeft een zogenaamd streefgewicht. Dit is het gewicht dat je lichaam van nature wil hebben zonder afhankelijk te zijn van overmatige lichaamsbeweging of strikte diëten”, legt Zanini uit.

“Individuen die proberen onder een bepaald gewicht te komen door ernstige caloriebeperking of intensieve lichaamsbeweging, maar toch minimaal succes hebben bij het bereiken van het lagere aantal op de schaal, proberen mogelijk te hard om onder het natuurlijke setpoint van hun lichaam te komen. Dit zorgt ervoor dat hun lichaam terugvecht en kan voorkomen dat ze die laatste kilo’s kwijtraken.” zegt Zanini. “Weten of je op het instelpunt van je lichaam zit, kan een beetje uitdagend zijn, maar meestal gaat het om een ​​​​gewicht dat je gemakkelijk gedurende lange tijd kunt volhouden en dat geen ernstige trek in voedsel of hongerschommelingen met zich meebrengt.”

oefeningJacob Lund/Shutterstock

Je lichaam is al aan de magere kant

Uw percentage lichaamsvet is een goede indicatie van hoe fit u bent. Geloof het of niet, mensen die geen overgewicht hebben, kunnen te dik zijn – hun lichaamsvetpercentage brengt hen in gevaar, ook al ligt hun gewicht in het lagere bereik. En het omgekeerde is waar: sommige mensen kunnen er zwaar uitzien, ook al is hun lichaamsvetpercentage gezond.

In plaats van te vertrouwen op een schaal, BMI of een gewichtsgrafiek om te bepalen of uw maat is waar deze zou moeten zijn, kunt u overwegen uw lichaamsvet te laten analyseren, stelt Christine M. Palumbo, RDN, in Naperville, Illinois voor.

“Bedrijven kunnen jaarlijks biometrische lichaamstesten aanbieden voor ziektekostenverzekeringsdoeleinden, en veel gezondheidsclubs bieden de service ook aan. Als je lichaamsvetpercentage normaal is voor je geslacht en leeftijd, zit je qua gewicht waarschijnlijk goed.” Volgens de American Council on Exercise ligt een gezond bereik voor vrouwen tussen 14 en 31 procent en een gezond percentage voor mannen tussen 6 en 24 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.