Gewogen hoelahoep: voordelen en beste producten om te kopen

Wat zijn verzwaarde hoelahoep?

Je herinnert het je misschien niet meer, maar ooit was sporten leuk. Je hebt je in het zweet gewerkt tijdens een intens spelletje tikkertje of je fietste een blokje om met vrienden. Je sprong touw, speelde hinkelen en hoelahoep – en deed het allemaal gewoon om plezier te hebben.

Vergeet het rennen op een loopband naar nergens en probeer een oefening die je terugbrengt naar je kindertijd. Bovendien is het gebruik van een verzwaarde hoelahoep niet alleen leuk; het is een oefening met veel energie en calorieën.

En het is een van de beste trainingen voor mensen die een hekel hebben aan lichaamsbeweging.

Laten we één ding duidelijk maken: dit is niet de hoelahoep uit je kindertijd. Een verzwaarde hoelahoep is veel groter en zwaarder dan de traditionele versie. Het is ook specifiek ontworpen als trainingsaccessoire.

Het weegt meestal tussen de één en vijf pond en is gemaakt van een zachter materiaal of vulling waarmee je comfortabel en efficiënt kunt trainen, zegt Erica Peter, een fitnesstrainer uit Toronto.

Hoe werken verzwaarde hoelahoep?

Een verzwaarde hoelahoep werkt door je kernspieren aan te spannen – je hebt ze nodig om de hoepel rond je buik te houden, zegt Tami Smith, een personal trainer die is gecertificeerd door de American Council on Exercise.

“De heen en weer beweging die nodig is om de hoelahoep op zijn plaats te houden, is cardiovasculair van aard, dus je kunt je kern versterken en tegelijkertijd je cardiovasculaire systeem vergroten”, zegt ze. “De toevoeging van gewicht aan een hoelahoep versus een traditionele hoelahoep dient om extra weerstand toe te voegen, wat vereist dat je spieren harder werken om het vol te houden en je buik te omringen.”

De voordelen van het gebruik van verzwaarde hoelahoep

Een van de redenen waarom verzwaarde hoelahoep zo populair is geworden, zijn hun talloze voordelen. Hier zijn enkele van de meest opvallende voordelen, volgens fitnessprofessionals.

Calorieën verbranden

De gemiddelde persoon zou tussen de 165 en 200 calorieën kunnen verbranden door gedurende 30 minuten een gewogen hoelahoep te gebruiken.

Uit een onderzoek van de American Council on Exercise is gebleken dat, als het gaat om de voordelen van lichaamsbeweging, hoelahoep vergelijkbaar is met bootcamplessen, step-aerobics en cardio-kickboksen. De onderzoekers ontdekten ook dat een hoelahoepsessie van 30 minuten 210 calorieën verbrandt.

“Dit komt overeen met ongeveer dezelfde calorieverbranding als andere populaire cardio-activiteiten, zoals wandelen en dansen”, zegt Smith. “Het verbranden van calorieën is gunstig voor gewichtsverlies, vooral als je een calorietekort hebt.” [you’re eating less than you’re burning].”

De voordelen van gewichtsverlies zijn geen grap. Deze vrouw is 40 pond afgevallen door hoelahoep!

Vergroot je uithoudingsvermogen

Gebruik een verzwaarde hoelahoep gedurende 20 minuten meerdere keren per week, en je zult een verbetering van je uithoudingsvermogen merken, zegt Peter.

“Deze activiteit houdt je hartslag hoog terwijl je je hele lichaam draait om de hoepel om je middel te houden”, zegt ze.

Geef je hartgezondheid een boost

“Het gebruik van een verzwaarde hoelahoep kan de hartspieren versterken en de bloed- en zuurstofstroom door het lichaam verbeteren”, merkt de in New York gevestigde fitnesstrainer Jessica Mazzucco op.

In een kleine studie, gepubliceerd in 2019 in Obesitas feiten, verdeelden onderzoekers willekeurig 53 mensen met overgewicht in twee groepen. Een van hen bracht zes weken hoelahoep door voordat ze overgingen op een wandelprogramma van zes weken. De andere groep deed zes weken wandelen gevolgd door zes weken hoelahoep. Elk gebruikte een hoelahoep van 3,3 pond.

Tegen het einde van het onderzoek hadden mensen van wie het trainingsprogramma begon met hoelahoep een lager LDL-cholesterol en verminderde middelomtrek en lichaamsvet.

Dat is belangrijk omdat LDL-cholesterol (het ‘slechte’ type) een belangrijke oorzaak is van hartaandoeningen.

Plezier hebben

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een verzwaarde hoelahoep is dat het leuk is, wat betekent dat je er eerder aan vasthoudt dan een andere oefening die je saai vindt.

“Het gebruik van een verscheidenheid aan verschillende hulpmiddelen en oefeningen zal de zaken spannender maken en je in staat stellen je motivatie hoog te houden”, zegt Peter. Het vinden van een leuke training is zelfs een van de dingen die deze mensen er uiteindelijk van hebben gehouden om te sporten.

Bespaar geld en gedoe

Volgens Rob Pambrun, een beroemdheidstrainer en fitnessconsulent, is het beste van trainen met een verzwaarde hoelahoep dat het, in tegenstelling tot andere thuistrainingsapparatuur, niet veel ruimte in beslag neemt.

“Als het niet wordt gebruikt, kan het gemakkelijk in de kelder of in de garage worden opgeborgen”, zegt hij, en hij merkt op dat hoelahoep zowel binnen als buiten even goed werkt. “Bovendien zijn ze relatief kostenefficiënt en zullen ze zeker niet de bank breken.”

Probeer hoelahoep op te nemen in deze cardio-workouts die je thuis kunt doen.

Wie heeft er baat bij het gebruik van een verzwaarde hoelahoep?

Het mooie van verzwaarde hoelahoep is dat ze voor bijna iedereen gunstig zijn. Maar ze zijn vooral geweldig voor iedereen die zijn fitnessroutine wil afwisselen en plezier wil hebben.

“Of je nu nieuw bent in fitness of een doorgewinterde professional, met oefenen in de loop van de tijd zul je verbeteringen kunnen zien in je kernkracht, cardiovasculair uithoudingsvermogen en algehele lichaamsbouw”, zegt Smith.

(Mis de geheimen van vrouwen die elke dag sporten niet.)

Kwaliteiten om naar te zoeken in verzwaarde hoelahoep

Oke. Je doet dit hoelahoepding. Dus welke moet je kopen?

Richt u tijdens het winkelen op een paar belangrijke functies. Experts raden aan om aandacht te besteden aan het gewicht, de lengte en het materiaal.

Gewicht

Als je net begint aan je gewogen hoelahoepreis, raadt Peter aan om voor een lichtere te kiezen. “Zodra je kern sterker wordt, verhoog je het gewicht geleidelijk”, zegt ze.

Hoogte

Ja, er bestaat zoiets als een te grote of te kleine hoepel. Bij het kopen van een verzwaarde hoelahoep is het belangrijk om deze op te meten naar uw lichaam.

“Het zou ergens tussen het midden van je borst en je middel moeten landen als je staat”, zegt Peter.

Materiaal

Sommige hoepels zijn comfortabeler dan andere, merkt Pambrun op. Het hangt allemaal af van het hoepelmateriaal.

Peter raadt aan om verzwaarde hoelahoep te vermijden die gemaakt is van plastic van lage kwaliteit, omdat ze niet lang meegaan. “De betere hoelahoep heeft extra vulling rond de hoepel of is gemaakt van een zachter materiaal van hogere kwaliteit”, zegt ze.

Pambrun is het daarmee eens. “Sommige hoepels zijn uitgerust met een zachtere vulling dan andere, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt en een hoepel kiest die voor jou comfortabel is”, zegt hij.

De best gewogen hoelahoep

Klaar om verzwaarde hoelahoep te shoppen? Ze zijn een van de beste fitnesscadeaus voor vrouwen. Dit zijn degenen die de experts aanbevelen.

via amazon.com

Beter gevoel Hoola Hoop

Winkel nu

Met meer dan 600 beoordelingen en een gemiddelde van 4,3 sterren, is het duidelijk dat mensen dol zijn op deze verzwaarde Better Sense hoelahoep. Hij weegt 2 pond, wat het een veilige keuze maakt voor sporters van alle soorten en maten, merkt Smith op.

“Er zijn drie verstelbare maten, afhankelijk van hoeveel secties je toevoegt of weglaat van de borduurring, en het is mooi opgevuld om je comfortabel te houden en om te voorkomen dat het wegglijdt terwijl je ermee aan het trainen bent”, voegt ze eraan toe.

Het lagere prijskaartje betekent dat u uw geld kunt sparen voor andere goodies voor een gezonde levensstijl, zoals gezondheidsgadgets en speelgoed om stress te verminderen.


Auoxer Oefening Gewogen Hoop

via amazon.com

Auoxer Oefenring

Winkel nu

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke hoelahoep die gemaakt is van 100 procent veilig en niet-toxisch materiaal, dan is de hoepel van Auoxer een goede optie, zegt Peter.

“Het heeft kwaliteitsschuim dat zich om de hele hoepel wikkelt, en het kan volledig worden aangepast voor uw comfort”, zegt ze. “Het komt ook met een 100 procent tevredenheidsgarantie, wat altijd een leuke bonus is.”


Sport hoepel gewogen hoepel

via amazon.com

Sport Hoop Acu Hoop

Winkel nu

Deze veelkleurige verzwaarde hoelahoep is ideaal voor volwassen beginners die tussen de 140 en 180 pond wegen. Het heeft zacht, rubberen schuim dat voldoende comfort biedt en een golvend ontwerp dat je kernspieren stimuleert.

Het is vermeldenswaard dat het product van Sports Hoop een beetje zwaarder is dan de meeste hoelahoep, met een gewicht van 3,3 pond, wat betekent dat je er een nog betere training van kunt krijgen.


Movp gewogen oefenhoepel

via amazon.com

MOVP gewogen oefenhoepel

Winkel nu

Als het op functies aankomt, voldoet deze verzwaarde oefenhoepel volgens Smith aan alle vakken.

“Het is verstelbaar, compact en heeft een mooie vulling om je lichaam te beschermen tegen elke verzwaarde impact”, zegt ze. “Je kunt het aanpassen door een gedeelte weg te laten of toe te voegen om ervoor te zorgen dat het de juiste maat voor je lichaam is.”

Een goede reden om te investeren in een verstelbare hoepel: deze is toegankelijker voor het hele gezin. U kunt secties toevoegen of verwijderen om rekening te houden met lengte, gewicht en leeftijd.


Redseasons Oefenring

via amazon.com

RedSeasons Oefenring

Winkel nu

Als je op zoek bent naar een meer betaalbare verzwaarde hoelahoep, probeer dan deze optie van RedSeasons.

“Het biedt vrijwel dezelfde kwaliteiten als de andere duurdere opties en is ook gemakkelijk te vervoeren, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen”, zegt Peter.

Het weegt 2 pond, bevat acht secties voor het maken van maataanpassingen, wordt geleverd met zacht schuim en heeft een 100 procent tevredenheids-, geld-terug-garantie.


Yidon Gewogen Hoola Hoops

via amazon.com

Yidon Gewogen Hoola Hoop

Winkel nu

Mazzucco beveelt de verzwaarde hoelahoep van Yidon graag aan voor beginners, omdat hij slechts 1,9 pond weegt en zwevende punten heeft die je onderhuidse weefsels zullen masseren.

“Het is ook een geweldige hoelahoep om mee te nemen, omdat het afneembaar is, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen en altijd kunt gebruiken”, zegt ze. “Deze hoelahoep is ook in maat verstelbaar, dus je kunt hem aanpassen aan je figuur.”

Bekijk vervolgens de beste fitnessapparatuur voor thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.