Gewichtsverlies voor en na foto’s

Met dank aan Dave Conley

Leer van jezelf te houden

Dave Conley had een levenslange strijd met zijn gewicht, en pas toen het noodlot toesloeg, werd hij serieus om gezond te worden. “Ik had een baan die ik haatte en rookte een pakje sigaretten per dag, en ik woog 330 pond”, vertelt hij. “Het enige dat me vreugde bracht, was mijn geweldige vrouw, Carole. Op een dag werd ze verkouden. Zestig uur later schakel ik haar levensondersteuning uit.” Het was de tragedie van het verlies van zijn vrouw die iets in Conley veranderde. “Ik besloot een leven te leiden dat de moeite waard was”, zegt de 45-jarige.

“Ik heb jarenlang tegen mezelf gezegd dat ik morgen zou afvallen, dat ik volgende week met een nieuw dieet zou beginnen, of dat ik de volgende maand meer tijd zou hebben.” Na het verlies van zijn geliefde vrouw stopte Conley met roken, verliet de baan die hij haatte en viel 150 pond af. Volhouden is volgens Conley het belangrijkste bij het proberen om een ​​​​doel voor gewichtsverlies te bereiken. “Opgeven komt veel voor. Waar het om gaat, is je veerkracht om er weer tegenaan te gaan.”

Gewichtsverlies bij Deb ThompsonMet dank aan Deb Thompson

Win je gezondheid terug

Deb Thompson, PhD, probeerde 20 jaar lang zonder succes af te vallen voordat ze op haar 40e verjaardag een gelofte deed om het opnieuw te proberen. Als psycholoog wist ze dat haar gewichtsproblemen meer waren dan alleen eten. Thompson vertelt Reader’s Digest,,Met mijn drie kinderen leuke dingen doen, zoals rodelen, was een hele opgave, omdat ik zo uit vorm was. De vicieuze cirkel van gebrek aan fitheid, ontmoediging, te veel eten en overwerken hield me absoluut vast. Het leven was een kijksport geworden.” Ze vervolgt: “Als moeder en psycholoog voelde ik me steeds ongemakkelijker omdat ik het gesprek van goede zelfzorg en welzijn niet deed. Ten slotte doemden mijn gezondheidsrisico’s en me vreselijk op, groot genoeg om het opnieuw te proberen, maar vanuit een ander perspectief: een van het terugwinnen en zorgen voor mezelf en mijn gezondheid.

Toen ze zich eenmaal concentreerde op het verstrekken van voeding aan haar hele leven door middel van veranderingen in voeding en levensstijl, volgde snel gewichtsverlies. Ze herinnert zich: “Ik streefde naar een gevoed leven, niet alleen over hoe ik mijn lichaam voedde met goed voedsel, maar ook hoe ik mezelf voedde met goed bewegen, spelen, rusten en erbij horen.”

Thompson, nu 53, verloor in totaal 85 pond door haar levensstijlrevisie, en ze blijft haar gewichtsverlies vandaag behouden. “Ik ben fit en actief met hardlopen, outdoor en indoor fietsen, skiën en wandelen. Ik blijf werken als psycholoog, en nu ook als persoonlijke coach, gespecialiseerd in het helpen van andere vrouwen die worstelen met gewicht.”

Natalie Wolff GewichtsverliesMet dank aan Natalie Wolff

Geen spijt hebben

Toen het tweede kind van Natalie Wolff werd geboren met speciale behoeften die ziekenhuisopnames en langdurige therapiesessies vereisten, was haar motivatie om de 70 pond die ze tijdens de zwangerschap had opgedaan, niet eens op de radar te krijgen. “Het hebben van drie jonge kinderen, een bedrijf en een echtgenoot die een ander schema heeft, heeft een negatieve invloed gehad op mijn geest en mijn lichaam”, zegt ze. Maar de zelfstandige ondernemer wist dat ze moest veranderen. “Ik besloot dat het tijd was om me een beetje op mezelf te concentreren, zodat ik een betere moeder, echtgenote en bedrijfseigenaar zou kunnen zijn.” Deze beslissing bracht Wolff ertoe om in hun garage te gaan sporten en ze verloor in totaal 65 pond.

Wolff vertelt Reader’s Digest haar metamorfose is niets minder dan levensveranderend geweest. “Ik heb nu zoveel meer zelfvertrouwen – ik weet dat ik kan doen wat ik van plan ben.” Ze is nu een gecertificeerde personal trainer en gezondheidscoach en studeert voor voedingsdeskundige. Haar advies aan anderen is simpel: “Je zult er nooit spijt van krijgen. Je zult er echter spijt van krijgen dat je het niet hebt gedaan. Neem kleine babystapjes. Eet gezonder. Gezonder eten maakt het verschil.” Als je je zorgen maakt omdat je in het verleden niet succesvol bent geweest, neem dan even de tijd om je te verdiepen in deze 15 dingen die je eigen gewichtsverlies saboteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.