Fruit voor gewichtsverlies: wat te eten om niet aan te komen?

Chursina Viktoriia/Shutterstock

Bosbessen

In een BMJ-onderzoek onder meer dan 100.000 mannen en vrouwen ontdekten onderzoekers dat subklassen van krachtige antioxidanten, flavonoïden genaamd, namelijk flavonolen, flavan-3-olen, anthocyanines en flavonoïde polymeren, die in bepaalde groenten en fruit worden aangetroffen, gewichtstoename kunnen voorkomen. De vruchten met het grootste effect op gewichtsbehoud zaten boordevol flavonoïden, anthocyanines genaamd, en bosbessen staan ​​bovenaan deze lijst.

Ongeveer een kwart kopje bosbessen bevat 10 milligram anthocyanines, en elke toename van 10 mg is gekoppeld aan een gewichtstoename van een kwart pond gedurende vier jaar, zo bleek uit de BMJ-studie. Dit lijkt misschien onbeduidend, maar het kan kloppen met de tijd, wijzen de auteurs van de studie erop. Hoe flavonoïden precies gewichtstoename tegengaan, is niet helemaal duidelijk, maar het eten van voedsel dat rijk is aan flavonoïden, namelijk producten, kan ons eerder een vol gevoel geven en andere, minder gezonde voedingsmiddelen vermijden die tot gewichtstoename kunnen leiden.

“Ik ben om vele redenen een bosbessenfan”, zegt Keri Peterson, MD, een internist in het Lenox Hill Hospital in New York City. Afgezien van de antioxidantkracht, zijn bosbessen ook rijk aan vezels, waardoor we ons langer vol voelen, zegt ze. “Ze behoren tot de gezondste vruchten om te eten.” Bessen behoren tot de meest vullende vruchten. Streef naar een kopje bosbessen per dag als onderdeel van een algeheel gezond dieet dat rijk is aan magere eiwitten, complexe koolhydraten, gezonde vetten zoals olijfolie, fruit en groenten, zegt ze. En probeer dit gezonde recept voor bosbessenmuffins eens uit.

rode appels op verweerde houten tafel TunedIn door Westend61/Shutterstock

Appels

Wat maakt het uit of een appel per dag de dokter weg kan houden als het je ook helpt om te trimmen? Appels zijn rijk aan flavonoïde polymeren en zitten ook boordevol vezels, waardoor ze een van de beste vruchten zijn voor gewichtsverlies als onderdeel van een gezond dieet. Eén middelgrote appel wordt als één portie beschouwd. Eet ze met de huid erop (dwz ongeschild) om meer vezels, antioxidanten en een betere controle over je bloedsuikerspiegel te krijgen, zegt Sharad Paul, MD, de in Auckland, Nieuw-Zeeland gevestigde auteur van De genetica van gezondheid: begrijp uw genen voor een betere gezondheid. Het voorkomen van pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel zal helpen om hunkeren naar voedsel en eetbuien uit te bannen, om nog maar te zwijgen van de bescherming tegen diabetes. Heb je nog appels over? Dit recept voor gezonde gebakken appels is eenvoudig onweerstaanbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.