Ezechiël broodvoeding: 6 redenen waarom mensen van dit brood houden

Wat is Ezechiël brood precies?

De kans is groot dat je Ezechiël-brood in de schappen van de supermarkt hebt gezien.

Maar voor het geval je nieuw bent in dit cult-favoriete gebakken goed, hier is een samenvatting: het is een heerlijk soort volkoren en veganistisch brood gemaakt van gekiemde granen.

Volgens de in Seattle gevestigde geregistreerde diëtist Ginger Hultin, eigenaar van Champagne Nutrition en auteur van: Anti-inflammatoire dieetmaaltijd Prep, omdat Ezechiël brood is gekiemd en gemaakt van volle granen, het is een goede bron van vezels. En de voordelen van vezels variëren van darmgezondheid tot een lager cholesterolgehalte.

Dat is nog maar het begin van wat dit zo’n gezond brood maakt.

Ezechiël brood bevat eiwitten en is een goede bron van voedingsstoffen, zegt Hultin, inclusief het mineraal selenium, dat als antioxidant werkt.

Hoewel veel volkoren brood volkoren meel bevat, bevat Ezechiël brood ook gerst, bonen, linzen, gierst en spelt. Het is ook gemaakt met gekiemde sojabonen en linzen.

Ezechiël brood ingrediënten

Wacht even, zeg je. Ik snap het hele “brood”-concept, maar wat betekent het in hemelsnaam om “gekiemd” te zijn?

Dat heeft te maken met de granen.

Tijdens de productie van gekiemd graanbrood, ontkiemen granen onder klimaatgecontroleerde omstandigheden, zegt geregistreerde diëtist Kris Sollid, senior directeur voedingscommunicatie bij de International Food Information Council.

“Het gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten van granen neemt toe tijdens het ontkiemen”, zegt hij, eraan toevoegend dat het ontkiemen ook het niveau van fytinezuur in het zaad verlaagt.

Deze verbinding beperkt je vermogen om bepaalde mineralen op te nemen, dus een verminderde hoeveelheid betekent dat de voedingsstoffen in gekiemd brood meer beschikbaar zijn voor je lichaam. Met een verlaagd fytinezuurgehalte zijn magnesium, ijzer en zink meer beschikbaar.

Het kiemproces leidt volgens het tijdschrift ook tot een lichte toename van polyfenol-antioxidanten voedingsstoffen.

Het is dan ook geen wonder dat volgens een onderzoek uit 2017 door marktonderzoeksbureau Global Data 60 procent van de Amerikaanse shoppers gekiemde granen associeert met positieve gezondheidsvoordelen.

Ezechiël brood voeding

Elke snee Ezechiël brood zit boordevol voedingsstoffen. Hier is een overzicht van de afbraak van voedingsstoffen, plus de dagelijkse waarde (DV) van bepaalde voedingsstoffen die elk plakje bevat, gebaseerd op een dieet met 2000 calorieën:

Calorieën: 80

Vezel: 3 g (11 procent ADH)

Eiwit: 5 gram

Koolhydraten: 15 gram

Natrium: 75 mg (3 procent ADH)

niacine: 2 mg (15 procent ADH)

Ijzer: 1 mg (6 procent ADH)

Magnesium: 26 mg (6 procent ADH)

Zink: 1 mg (10 procent ADH)

Selenium: 13 mcg (25 procent ADH)

Mangaan: 0,8 mg (35 procent ADH)

Soorten Ezechiël brood

Food for Life, de makers van Ezechiël brood, maken een verscheidenheid aan gekiemde graanproducten. Ze maken ook glutenvrij brood, hamburger- en hotdogbroodjes, Engelse muffins en tortilla’s.

Deze andere Ezechiël-producten bevatten dezelfde voedingsstoffen, hoewel de hoeveelheden enigszins kunnen verschillen.

Jun Pinzon / EyeEm/Getty Images

Ezechiël brood bevat weinig natrium

Ezechiël brood valt ook op omdat het geen toegevoegde suikers heeft en weinig natrium bevat.

Het bevat zelfs minder dan de helft van het natriumgehalte van andere populaire volkorenbroodmerken.

Dit is opmerkelijk omdat 40 procent van het natrium dat we consumeren afkomstig is van slechts 10 voedingsmiddelen, inclusief brood, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Ezechiël brood kan helpen bij het afvallen

Simpel gezegd, je moet een calorietekort hebben om af te vallen. Dat betekent dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt.

Het is relatief gebruikelijk om een ​​sneetje volkorenbrood met 110 calorieën te vinden, dus het ruilen van een calorierijk brood voor een caloriearm brood kan de caloriereductie helpen bevorderen die nodig is voor gewichtsverlies.

(Als u probeert af te vallen, kunnen deze gezonde ontbijtideeën helpen.)

Hultin legt uit dat sommige onderzoeken aantonen dat wanneer mensen volkoren granen zoals Ezechiël brood of andere volkoren producten gaan eten in plaats van geraffineerde (witte) graanproducten, ze kunnen afvallen.

“Vezels en volkoren voedsel zijn vullend, voedzaam en helpen je om je verzadigd te voelen, dus dat zijn enkele van de mogelijke redenen waarom [Ezekiel bread may help you lose weight]’, zegt Hultin.

Ezechiël brood levert eiwit

Ezechiël brood heeft toevallig ook vijf gram eiwit per plak, of 10 gram per boterham.

Niet alleen dat, maar het is compleet eiwit, wat betekent dat je alle negen essentiële aminozuren krijgt die je lichaam nodig heeft uit voedsel. (Ter vergelijking: een sneetje volkorenbrood heeft 3,6 gram.)

Eiwitten helpen je om je voller te voelen dan de andere macronutriënten (koolhydraten en vet). Onderzoek in het tijdschrift Voedsel scheikunde ontdekte dat het eiwitgehalte van met quinoa verrijkt brood de vertering van de koolhydraten in het brood kan vertragen, waardoor je langer vol blijft.

Het eten van een eiwitrijk dieet kan ook helpen spierweefsel te behouden en te voorkomen dat uw metabolisme vertraagt, wat ook kan helpen bij gewichtsbeheersing.

Ezechiël brood kan goed zijn voor de darmgezondheid

Ezechiël brood is een goede keuze voor mensen die meer vezels in hun dieet willen krijgen.

Studies suggereren dat vezelrijke diëten essentieel zijn voor het behoud van een gezonde darm, volgens onderzoek in het tijdschrift genen.

“Het eten van vezels uit plantaardig voedsel zoals volle granen, bonen, linzen, fruit en groenten kan leiden tot een grotere verscheidenheid aan goede darmbacteriën, metabolieten die de menselijke gezondheid ten goede komen [aka good compounds that the gut bacteria make for us]en het is aangetoond dat het het risico op sommige soorten kanker verlaagt, “zegt Hultin.

Deze goede bacteriën zijn niet alleen gebonden aan de darmgezondheid; ze zijn ook gekoppeld aan een gezond immuunsysteem.

Bovendien zijn vezels nodig om u te helpen afvalstoffen via het spijsverteringsstelsel te verwijderen. Als u last heeft van constipatie, kan een vezelarm dieet de oorzaak zijn.

Slechts 5 procent van de Amerikanen voldoet aan de aanbevolen dagelijkse vezelinname. Volwassen vrouwen hebben 25 gram vezels nodig, terwijl volwassen mannen 38 gram nodig hebben.

Een sneetje Ezechiël brood voorziet je van 20 procent van de dagelijkse vezelbehoefte van een vrouw.

Sommige voorstanders beweren dat het kiemproces het FODMAP-gehalte van Ezechiël brood kan verminderen. FODMAP’s zijn koolhydraten met een korte keten die voor sommige mensen moeilijk te verteren zijn. (Het staat voor fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen.)

Als u een low-FODMAP-dieet volgt voor het prikkelbare darm syndroom (PDS), wilt u misschien beginnen met een kleine portie Ezechiël brood om te zien hoe u het doet, aangezien de tolerantieniveaus van mensen verschillen.

Ezechiël brood is vegan

Het is ook een goede veganistische broodoptie voor mensen die op zoek zijn naar plantaardige eiwitten, inclusief veganistische en vegetarische eters.

Het bevat geen zuivelproducten, eieren, honing of andere ingrediënten die veganisten vermijden.

Hultin zegt dat ze Ezechiël-brood aanbeveelt aan klanten die op zoek zijn naar een gezonde broodoptie. Ik zou het voor ontbijt of lunch aanraden om sandwiches of toast te maken.

Ezechiël brood is veelzijdig

Net als volkoren en andere soorten brood, is Ezechiël brood echt veelzijdig. En het verhoogt de voedzaamheid van uw recepten op basis van brood. Hier zijn enkele smakelijke manieren om Ezechiël brood te proberen:

  • Gebruik het in een strata, een op eieren gebaseerde braadpan gemaakt met lagen brood.
  • Probeer het in wentelteefjes.
  • Maak broodkruimels van geroosterd Ezechiël brood.
  • Maak croutons door Ezechiël brood te borstelen met extra vierge olijfolie, kruiden met knoflook en uienpoeder en ongeveer vijf minuten bakken in een oven die is verwarmd tot 350 ° F.
  • Gebruik het voor tosti’s en panini’s.

Ezechiël brood is echter niet glutenvrij

Terwijl Food for Life, het merk achter Ezechiël brood, glutenvrij brood met gekiemde granen maakt, is Ezechiël brood niet glutenvrij. Daarom moet iedereen met een glutenvrij dieet Ezechiël brood vermijden.

Andere mensen willen misschien ook Ezechiël brood vermijden. Omdat het tarwe bevat, moet iedereen met een tarweallergie uit de buurt blijven.

Klaar om dingen naar een hoger niveau te tillen? Hier leest u hoe u Ezechiël brood thuis kunt maken. Je kunt ook deze andere gezonde koolhydraten proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.