En vegansk cremefraiche-opskrift denne RD sværger til

Registreret diætist og plantebaseret kostspecialist Cynthia Sass deler den mælkefri veganske cremefraicheopskrift, hun bruger som en plantebaseret erstatning for dips og toppings.

En vegansk cremefraiche-erstatning

Du tænker måske på cashewnødder som en snack eller godbid, men de er også en alsidig ingrediens, der kan bruges i en række veganske opskrifter, herunder krydrede muligheder, som creme fraiche. Ja, det kan komme som en overraskelse, men cashewnødder er en fremragende mælkefri cremefraiche-erstatning på grund af deres lette og cremede konsistens. Cashewnødder er også næringsrige og gode for dit helbred generelt. (Lær mere om cashew-ernæring.)

Sundhedsmæssige fordele ved cashewnødder

En kop rå cashewnødder, bunden af ​​denne opskrift, giver 20 gram plantebaseret protein sammen med godt for dig fedt, fibre, antioxidanter og en række vitale næringsstoffer, herunder energistøttende B-vitaminer, knoglestøttende vitamin K og mineraler, herunder jern, kalium, magnesium, zink, mangan og selen.

Cashewnødder ser også ud til at gavne hjertesundheden på grund af deres potentiale til at sænke kolesterol, reducere blodtrykket og bremse insulinniveauet i blodet. Det er en masse ernæringsmæssigt bang for din bid, eller i dette tilfælde skefuld. Og at tilberede cashew creme fraiche er utroligt simpelt.

Sådan laver du vegansk creme fraiche

Det første skridt til at omdanne denne lækre trænød til en cremet dip er at sætte cashewnødderne i blød i mindst to timer eller natten over i køleskabet.

De afdryppede nødder pureres derefter med en smule syre – jeg brugte hvidvinseddike og friskpresset citronsaft – sammen med filtreret vand og havsalt.

Andre slags eddike, såsom æblecidereddike eller brun riseddike, kan også bruges. (Der er også kokoseddike. Her er hvad du bør vide.)

Sådan opbevarer og bruger du vegansk creme fraiche

Gem din almindelige creme fraiche i køleskabet som en base, og vend urter, krydderier eller andre ingredienser i efter behov. Ideelt tilbehør inkluderer frisk dild, basilikum, purløg, hvidløg, tørret løgpulver, sort peber og tilføjelser som skiver oliven, en klat salsa eller et par kapers (som vist her).

Brug den som dip til friske eller rester af ristede grøntsager eller tortillachips, eller som topping til bagte kartofler, veganske tacos og solide plantebaserede supper som linser, sorte bønner og ærter. (Sådan laver du en vegansk cashew-“ost”-sauce.)

Høflighed Cynthia Sass, MPH, MA, RD, CSSD

Vegansk cremefraiche opskrift

Denne ultra-enkle opskrift er et sundt mælkefrit alternativ til creme fraiche og kan nydes af både veganere og altædende. Den er samtidig cremet og let, med en delikat smag og lige nok syrlighed.

Ingredienser:

1 kop rå cashewnødder

1 1/2 spsk hvidvinseddike

1 spsk friskpresset citronsaft

1/4 tsk havsalt

1/2 – 3/4 kop filtreret vand

Instruktioner:

Kom cashewnødderne i en skål, dæk med vand og sæt dem i køleskabet i mindst to timer eller natten over. Dræn og skyl cashewnødderne. Overfør cashewnødderne til en foodprocessor eller højhastighedsblender.

Tilsæt eddike, citronsaft, salt og en halv kop vand. Blend indtil du har nået den ønskede konsistens, tilsæt mere vand hvis nødvendigt. Overfør til serveringsskål og pynt med krydderurter eller tilføjelser, hvis det ønskes.

Er du ikke cashew-fan eller ikke til at piske en gør-det-selv-version op, kan du købe spiseklar mejerifri creme fraiche. Jeg kan godt lide Kite Hill’s, lavet af en bredere vifte af plantebaserede ingredienser, herunder mandler, kokosolie og kokosmælk, risstivelse og kikærteprotein.

Bonus: At erstatte flere mejeribaserede fødevarer med plantebaserede byttevarer er godt for planeten. Ifølge en anmeldelse fra 2018 offentliggjort i Journal of Dairy Scienceer mælkebedrifter en væsentlig bidragyder til de samlede drivhusgasemissioner over mælkens og andre mejeriprodukters livscyklus.

Hvis du endnu ikke har prøvet nøddebaserede mejerialternativer, så giv dem en chance. Du kan blive overrasket over, hvor meget de efterligner deres traditionelle modstykker.

Dernæst skal du passe på de fødevarer, du tror er mælkefri, men ikke er det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.