En sund bananbrødsopskrift, som en registreret diætist elsker

Når livet giver dig overmodne bananer, så lav bananbrød. Det er sådan man siger, ikke?

Selvom det bagte godt kan virke som en måde at forvandle en ellers sund frugt til en næsten dessert, behøver det ikke at være dårligt for dig.

Med et par drejninger på en klassiker kan dine alt for modne bananer forvandles til en sund godbid. Ikke kun er denne bananbrødsopskrift sund, men den inkluderer endda chokoladechips.

Uanset om du fik for travlt til at spise dem, helt glemte dem, eller blot købte for store af en flok, er der en god chance for, at i det mindste et par af dine bananer modnes for hurtigt. At indse, at du ikke behøver at smide mad eller penge ud, gør bananbrød endnu sødere.

Jeg elsker at kunne genbruge mad, som ellers ville blive smidt.

Umodne bananer er grønne og har et højt stivelsesindhold. Efterhånden som de modnes, bliver de fra grønne til gule til brune, og stivelsen bliver omdannet til sukker. Med en lavere procentdel af stivelse og højere procentdel af sukker, søder frugtkødet.

Så selvom de måske ser mindre tiltalende ud end deres knaldgule søskende, er brunplettede bananer ekstra søde og perfekte til at blive til varmt brød.

Er bananbrød sundt?

Generelt set er bananbrød ikke den sundeste morgenmad.

Standardopskrifter bruger ofte hvidt mel, meget forarbejdet sukker og mættet fedtholdigt smør. De er ikke de sundeste ingredienser.

De er forbundet med højt blodsukker, betændelse og relaterede sygdomme som hjertesygdomme, type 2-diabetes og fedme.

Men bananbrød behøver ikke at være så usundt. Det, der gør det bagte godt så godt, er dets alsidighed. Det er nemt at ændre opskriften, så den kvalificerer sig som sundt bananbrød.

Det har fire grundlæggende byggesten: mel, sukker, fedt og æg. Du kan udskifte forskellige ingredienser inden for disse fire kategorier for bedre at passe til din egen sundhed og smagspræferencer. Brødet vil stadig bage ordentligt, men du ender med et mere nærende brød.

Derfor bør du prøve sundt bananbrød

Der er mange grunde til at elske denne sunde bananbrødsopskrift, ikke mindst den nemme at bage.

Ud over det er der sundhedskvaliteter, du ikke finder i traditionelle opskrifter. Jeg bruger fuldkornshvedemel i stedet for hvidt mel, ahornsirup i stedet for sukker og olivenolie i stedet for smør.

Disse erstatninger vil give dit brød en vis ekstra næringsværdi og sænke kalorietallet. Du har sandsynligvis allerede mange af disse ingredienser ved hånden. Hvis ikke, kan du finde dem overalt, hvor du køber dine dagligvarer.

Endnu en grund til at elske min sunde bananbrødsopskrift: den kræver minimalt udstyr.

Ingen elektrisk røremaskine eller æltning er nødvendig for at piske dejen. Med bare lidt måling og omrøring kan du hurtigt gå fra, “Øh, jeg har for mange modne bananer!” til, “Mmm, jeg har et friskt bananbrød!”

Takket være showets stjerne har bananbrød høje kaliumniveauer og byder på fibre, C-vitamin og B6-vitamin.

Fuldkornsmelet giver mange af de resterende B-vitaminer, herunder B1, B3, B5, riboflavin og niacin. Sammenlignet med hvidt mel er fuldkornshvedemel mere næringstæt og indeholder mere jern, calcium og protein.

Denne opskrift bruger olivenolie, et enkeltumættet fedt, der er blevet forbundet med anti-inflammatoriske fordele og lavere niveauer af “dårligt” LDL-kolesterol, ifølge undersøgelser som en offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition.

Brugen af ​​græsk yoghurt i denne opskrift giver også et ekstra boost af protein.

Jeg inkluderer chokoladestykker i min bananbrødsopskrift som en ekstra godbid. Men jeg sørger for, at de er mindst 70 procent kakao – det er det, der giver chokoladen dens sundhedsmæssige fordele, som antioxidanter og mineraler, ifølge Journal of Nutrition.

Udskiftningerne i denne sunde chokolade chip bananbrød opskrift resulterer i en skive, der indeholder omkring 175 kalorier.

Høflighed Vanessa Rissetto MS, RD, CDN

Sundt bananbrød med chokoladechips

Giver 12 portioner

Ingredienser:

2,5 modne bananer

2 æg

1/4 kop olivenolie

1/4 kop 2 procent almindelig græsk yoghurt

1/4 kop ahornsirup

1 tsk vaniljeekstrakt

1,5 kop fuldkornshvedemel

2,5 spsk brun farin

1 tsk natron

1 tsk kanel

Knip salt (ca. 1/2 tsk)

1/3 kop mørk chokoladechips/stykker (mindst 70 procent kakao)

Instruktioner:

  1. Forvarm ovnen til 350 ° F.
  2. Mos bananerne i en stor skål. Rør æggene i. Tilsæt olivenolie, græsk yoghurt, ahornsirup og vaniljeekstrakt.
  3. I en separat skål kombineres fuldkornshvedemel, brun farin, bagepulver, kanel og salt.
  4. Tilsæt halvdelen af ​​de tørre ingredienser til de våde ingredienser og rør, indtil de er blandet, forsigtig med ikke at overblande. Tilsæt de resterende tørre ingredienser og rør, indtil det er blandet. Rør chokoladechipsene i.
  5. Smør en 8,5-tommer-x-4,5-tommer brødform. Hæld din dej i. Drys kanel og farin på toppen. Snurr om ønsket.
  6. Bages i 60 til 70 minutter, eller indtil de er gennemstegte (du kan tjekke dette med en tandstik).
  7. Tag den ud af ovnen og lad den sidde i 10 minutter, før den tages ud af gryden og skæres i skiver.

Sådan gør du din bananbrødsopskrift sundere

Ikke i fuldkornsmel? Prøv at erstatte glutenfrit mel, mandelmel eller hvad der ellers flyder i din båd. Hvis du ikke vil have 100 procent fuldkornsbrød, kan du bruge 1 kop fuldkornshvede og 1/2 kop hvidt mel.

Og hvis du ikke vil bruge brun farin, kan du bruge 1/3 kop ahornsirup i stedet for 1/4 kop.

Men hvis både ahornsirup og brun farin ikke er dine ting, eller hvis du ikke har noget ved hånden, kan du bruge honning som en naturlig sukkererstatning.

Tilpas dit brød ved at inkludere (eller udelade) chokoladechips; nødder som mandler, pekannødder eller valnødder; og krydderier som muskatnød eller nelliker.

Hvordan man spiser bananbrød

Først skal du beundre din sunde kreation. Dette brød er godt nok til at spise som det er. Du kan også smøre dit yndlingsnøddesmør på det og nyde det med kaffe eller te.

Prøv en grillet skive, varm den på grillen eller i en gryde eller stegepande på komfuret. Du kan servere med en lille smule smør.

Alternativer til bananbrød

Vi ved, at gamle bananer fører til bananbrød, men hvad sker der, når dit bananbrød begynder at blive gammelt? Lad være med at smide det!

På endnu en måde at genbruge denne mad på, kan du bruge nogle af ingredienserne fra min bananbrødsopskrift til at forvandle den til cake pops.

Bananbrød cake pops

Ingredienser (efter behov):

Rester af bananbrød

græsk yoghurt

Mørk chokolade

Havsalt

Instruktioner:

  1. Smuldr dine rester af bananbrød i en skål. Tilsæt lidt græsk yoghurt, indtil du kan øse og danne en tæt kugle.
  2. Scoop og rul blandingen til tætte cake pop-kugler. Læg dem på en tallerken eller bageplade. Sticks er ikke nødvendige, men hvis du vil have den fulde cake pop effekt, skal du placere en tandstikker eller cake pop stick i hver kugle. Læg kuglerne i fryseren i cirka 15 til 20 minutter.
  3. Mens de cake pops er i fryseren, smelt nogle rester af mørk chokolade i mikroovnen. Dyp og overtræk kagekuglerne i den smeltede chokolade, drys med havsalt, og lad afkøle, indtil chokoladen er stivnet.

Uanset hvordan du vælger at spise dit bananbrød, så brug et øjeblik på at nyde det og slappe af. Du reddede mad fra skraldespandens skæbne, og du gjorde det på en sund måde.

Tjek derefter, hvad lægerne spiser til morgenmad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.