En opskrift på ananassmoothie, der er sund og lækker

Hvorfor ananas er en undervurderet smoothie-ingrediens

Elsker du at spise en skål med stykker ananas? Det ved jeg, at jeg gør, og jeg ville gerne dele en af ​​de bedste ananasopskrifter med dig. (Læs videre for flere detaljer.)

Intet skriger en lækker godbid som denne tropiske frugt – som også tilfældigvis smager fantastisk, når den blandes i en ananassmoothie.

Hvor kommer ananas fra? Oprindeligt fra Sydamerika skrev Christopher Columbus og Sir Walter Raleigh om ananas, og i 1500-tallet introducerede portugiserne ananassen til Afrika, Indien og andre dele af verden.

I dag dyrkes ananas i Indien, Kina, Brasilien, Costa Rica og Thailand samt andre lande.

Fordele ved ananas

Ingen tvivl om, at du er bekendt med den syrlige sødme af ananas. Men kender du også til frugtens sundhedsmæssige fordele?

“En portion ananas på én kop giver en sund dosis C-vitamin,” siger Elysia Cartlidge, en registreret diætist i Ontario, Canada.

“Dette hjælper ikke kun med at forbedre din immunfunktion, men kan også hjælpe kroppen med dannelsen af ​​kollagen, en vigtig bidragyder til sårheling.”

En kop ananas giver 79 milligram C-vitamin, hvilket er 88 procent af den daglige værdi (DV).

Du får også gavnlige mineraler.

“En kop af denne frugt giver en fremragende kilde til mangan, et mineral, der spiller en nøglerolle i sundheden for knogler og væv,” siger Cartlidge. Du finder også bromelain i ananas.

“Denne gruppe af enzymer kan hjælpe med fordøjelsen og har anti-inflammatoriske og kræftbekæmpende egenskaber,” tilføjer Cartlidge.

Høflighed Amy Gorin, MS, RDN

Hvorfor denne ananas smoothie er så fantastisk

Hvis du elsker ananasopskrifter, vil du virkelig nyde at nippe til denne ananassmoothie. Og nu hvor du kender til de mange grunde til at elske ananas, så lad os tale om hvorfor du skal piske denne lækre ananassmoothie fra Cartlidge.

“Kombinationen af ​​kokosmælk, banan og frossen ananas resulterer i en rig og cremet smag og tekstur, der er ultra-kølig og forfriskende,” siger hun.

“Frugten giver den helt rigtige mængde sødme, så der ikke kræves yderligere form for sødemiddel.”

Tilføj et paraplysugerør til en smoothie, og lad som om du nipper til en piña colada.

“Hvis du ønsker at flygte til en ø i din baghave, vil denne smoothie hjælpe dig med at gøre det, da den har tropiske vibes i hver tår,” siger Cartlidge.

“Smagen minder om din klassiske piña colada, men uden tilsat sukker.”

(Her er hvad du skal vide om ananas kalorier.)

Ernæring af denne ananas smoothie opskrift

For hver portion af denne ananassmoothie får du følgende. Bemærk, at ernæringsoplysningerne ikke afspejler valgfrie ingredienser.

 • Kalorier: 160
 • Fed: 1 gram (1 procent DV)
 • Mættet fedt: 1 gram (1 procent DV)
 • Natrium: 86 milligram (4 procent DV)
 • Kulhydrater: 40 gram (15 procent DV)
 • Fiber: 4 gram (14 procent DV)
 • Sukker: 34 gram
 • Protein: 2 gram
 • Kalk: 109 milligram (8 procent DV)
 • Jern: 1 milligram (6 procent DV)
 • Kalium: 369 milligram (8 procent DV)

Hvorfor denne ananas smoothie opskrift er sund

Du ved allerede, hvorfor det er godt for dig at spise ananas. Lad os nu tale om de andre ingredienser i ananassmoothien.

Smoothie-opskriften indeholder også bananer.

“Bananer er en kilde til kalium og magnesium,” bemærker Cartlidge.

“Kombinationen af ​​kalium og magnesium, sammen med kulhydraterne, gør bananer til en optimal mulighed før eller efter træning for atleter – da de giver energi, samtidig med at de hjælper med at reducere risikoen for muskelkramper.”

Og bananer, ligesom ananas, prale af fiber. “Fiberen, der findes i bananer, kan hjælpe med at holde dig regelmæssig og forhindre forstoppelse,” siger Cartlidge.

Du finder også kokosmælk i denne smoothie-opskrift.

“Kokosmælk indeholder C-vitamin og E-vitamin, som kan hjælpe med at styrke immunsystemet,” siger Cartlidge. Og kokosmælk indeholder laurinsyre.

“Denne komponent hjælper med at beskytte mod mange vira og infektioner, da den har antivirale og anti-svampe egenskaber,” tilføjer hun.

Fordele ved næringsstoffer i denne opskrift

På kun én portion af denne ananassmoothie får du fire gram fibre.

“Dette kan få dig til at føle dig mæt i længere tid, så du er mindre tilbøjelig til at overspise ved måltider og give efter for trang,” siger Cartlidge.

“Kostfibre kan også fremme regelmæssighed og sænke kolesterolniveauer – og kan hjælpe med at opnå en sund vægt.”

Smoothien giver også fordele for din træningsrutine.

“Hvis det indtages efter træning, kan de hurtigabsorberende naturlige sukkerarter fra frugten hjælpe med at genopbygge glykogenlagrene,” tilføjer Cartlidge.

“Hvis du vælger at tilføje proteinpulver, kan dette hjælpe med at genopbygge og reparere den muskel, der er blevet nedbrudt under din træning.”

Andre udskiftninger at foretage

Denne opskrift passer allerede til forskellige behov – den er vegansk, mælkefri og glutenfri. Men det betyder ikke, at du ikke kan lege med ingredienserne.

“Hvis det ønskes, kan du erstatte kokosmælken med et andet mælkealternativ såsom soja- eller mandelmælk,” siger Cartlidge. “Dette kan dog ændre smagen og teksturen af ​​smoothien.”

Sådan blender du denne ananassmoothie

ingredienser

 • 2 kopper frosne ananas bidder
 • 1 mellemstor overmoden banan, skåret i skiver
 • 1 ¼ kopper kokosmælk på dåse
 • 1 scoop proteinpulver (valgfrit)
 • Tørrede og strimlede usødede kokosflager (valgfrit)

Vejbeskrivelse

Tilsæt alle ingredienser til en højeffektblender. Skru gradvist blenderen op på høj hastighed, og blend indtil den er glat og cremet.

Du kan eventuelt tilføje den frosne frugt i små portioner og/eller tilføje yderligere væske, hvis blenderen har problemer med at nedbryde frugten.

For de bedste resultater, server med det samme, toppet med et drys kokos, hvis det ønskes. Det giver fire portioner.

Klar til at lave mad mere med ananas? Prøv disse opskrifter:

Leave a Reply

Your email address will not be published.