En kikærte-småkagedejopskrift, som denne ernæringsekspert elsker

Garbanzo bonanza

Søg efter opskrifter på kikærte-småkagedej på Pinterest, og du vil uden tvivl finde masser af muligheder. Kikærte-småkagedej er trods alt velsmagende og alsidig, og hvis den ikke allerede er vegansk, kan den sagtens ændres til at være helt plantebaseret.

Det, og det er en hel del sundere end den tube med småkagedej, du kan få i købmanden.

Men med så mange opskrifter derude, hvordan ved du, hvilken kikærte-småkagedej du skal lave? Det er her, vi kommer ind med denne sunde, diætist-godkendte kikærte-småkagedej-opskrift.

Fordele ved kikærter

Kikærte- eller garbanzo-planten (Cicer arietinum) er en af ​​de tidligst dyrkede grøntsager. Det var blandt de otte “grundlæggerafgrøder”, der blev tæmmet i Mesopotamien for mere end 10.000 år siden, og hjalp med at danne grundlaget for menneskeligt landbrug.

Kikærter giver masser af næring. En kop kogte kikærter giver 269 kalorier, 15 gram protein, 4 gram fedt, 45 gram kulhydrater, 13 gram fibre og masser af vitaminer og mineraler.

Du finder både tørrede og dåse kikærter i købmanden, men at bruge kikærter på dåse til at lave kikærtekagedej er meget hurtigere og vil gøre dit liv så meget nemmere.

Høflighed Amy Gorin, MS, RDN

Hvorfor kikærte-småkagedej er en lækker dessert

I modsætning til traditionel småkagedej kan denne enten spises rå eller laves til småkager.

Uanset hvordan du pisker det op, vinder denne kikærte-småkagedej fra Kelsey Pezzuti, en registreret diætist i New Jersey, helt klart i smags- og teksturafdelingen.

“Denne opskrift er rig og cremet med et strejf af sødt – ligesom de rigtige ting,” siger Pezzuti. “Det er den perfekte kombination af kikærter og solsikkekernesmør. Ingrediensernes neutrale smag balancerer hinanden, mens vanilje og honning bringer en naturlig sødme og småkagedej-agtig aroma. Teksturen er også identisk med traditionel småkagedej.”

Når det kommer til at spise kikærte-kagedejen, har du masser af muligheder.

“Spis det med en ske, rul det til grab-and-go-energibid, brug det som en dip, eller frys det til senere,” foreslår Pezzuti. Hvis du beslutter dig for at spise det som det er, kan du bruge skåret æbler eller pærer til at dyppe.

Eller bag cookie-dejen til kikærtekager. Den himmelske duft, der kommer fra ovnen, vil stoppe dig i dine spor.

Kikærte kagedej ernæring

Du undrer dig måske over, hvordan denne småkagedej holder sig ernæringsmæssigt. Her er ernæringsoplysningerne og procentdelen af ​​anbefalede daglige værdier (DV) pr. portion:

 • Kalorier: 270
 • Fed: 16 gram (21 procent DV)
 • Kolesterol: 0 gram (0 procent DV)
 • Mættet fedt: 4 gram (20 procent DV)
 • Natrium: 300 milligram (13 procent DV)
 • Kulhydrater: 28 gram (10 procent DV)
 • Fiber: 6 gram (21 procent DV)
 • Sukker: 11 gram
 • Protein: 8 gram
 • Kalk: 49 milligram (4 procent DV)
 • Jern: 2 milligram (10 procent DV)
 • Kalium: 310 milligram (6 procent DV)

Hvorfor kikærte-småkagedej er en sundere dessert

En af de største fordele ved kikærter er, at de giver både protein og fibre, næringsstoffer, der vil hjælpe dig med at føle dig mæt i længere tid.

Derudover får du hjertesundt fedt fra solsikkekernesmørret i denne opskrift, som også øger mætheden.

“Opskriften bruger hele fødevareingredienser,” siger Pezzuti. “Disse tilføjer fibre, sunde fedtstoffer og en smule protein til en godbid, hvor disse næringsstoffer normalt er forældede. Derudover er denne kagedej højere i protein og fiber og lavere i sukker end almindelig kagedej.”

Opskriften kræver ingen æg eller mel, hvilket betyder, at du kan spise den rå. “Da en stang smør ikke er påkrævet, vil jeg sige, at det stadig er en sundere mulighed,” tilføjer Pezzuti.

Hvis 270 kalorier for en portion dessert lyder højt, skal du blot skære delen i halve.

Fordele ved næringsstoffer i denne opskrift

Veganere og vegetarer skal sørge for at få nok jern. Kun én portion af denne kikærtekagedej giver 2 milligram jern eller 10 procent af den anbefalede daglige værdi.

Jern er ikke kun nødvendigt for at transportere ilt gennem hele kroppen, men også for at forhindre anæmi.

Du får også E-vitamin fra denne cookie-dej-opskrift.

“At bruge solsikkefrøsmør over jordnøddesmør giver dig et boost af E-vitamin,” siger Pezzuti. “Dette er en kraftig antioxidant, der er essentiel for immunsystemet, blodkars sundhed og beskyttelse af celler mod skade.”

Opskriften er også hjertesund. “Kikærter er høje i hjertesunde fibre, som kan hjælpe med at sænke dit kolesterol,” tilføjer hun.

Hvorfor dette er en crowd pleaser

Kommer glutenfrit firma forbi? Du kan piske denne kikærtekagedej til dem på mindre end fem minutter. Og hvis dine gæster er veganere, så skift blot honningen ud med ahornsirup og brug veganske chokoladechips.

Og fordi denne opskrift forvandler en typisk velsmagende ingrediens til en sød, er den super velsmagende for selv de kræsneste spisende.

“Dette er en af ​​de bedste måder at få bælgfrugter ind i din rutine,” siger Pezzuti. “Hvis du har nogen derhjemme, som ikke er fan af kikærter, er denne småkagedej en subtil og lækker måde at tilføje dem til deres kost. Jeg kalder det en begynderopskrift på kikærter.”

Andre udskiftninger at foretage

Denne opskrift er allerede venlig for folk med nødde-, mejeri- og glutenallergi og følsomhed.

“Solsikkekernesmør, honning, kikærter og vanilje er alle naturligt glutenfri, mælkefri, nøddefri, sojafri og ægfri,” siger Pezzuti.

Og for at gøre opskriften endnu hjertesundere, brug dåse kikærter uden tilsat salt.

kikærte kagedej opskrift

Høflighed Amy Gorin, MS, RDN

Sådan laver du denne kikærte-småkagedej

Uden videre, her er Pezzutis opskrift på kikærte-småkagedej. Denne opskrift giver 10 portioner.

ingredienser

 • 2 (15-ounce) dåser kikærter, skyllet og drænet
 • ¾ kop solsikkesmør
 • 2 tsk vaniljeekstrakt
 • 3 spsk honning
 • ½ kop halvsød chokoladechips

Vejbeskrivelse

 1. Tilsæt alle ingredienserne, undtagen chokoladechipsene, i en foodprocessor. Bearbejd indtil glat.
 2. Bland chokoladechips i og nyd.

Sådan gør du denne dej til småkager

For at bruge denne kagedej i småkager skal du tilføje en halv kop glutenfri havregryn, en halv teskefuld bagepulver og en kvart kop usødet plantebaseret mælk i blandingen.

Forvarm ovnen til 350 ° F og beklæd en nonstick-bageplade med sprayolie. Del dejen i spiseskefulde kugler og bag dem i 10 til 12 minutter.

Hvis du beslutter dig for at nyde dejen rå, holder den sig på køl i en lufttæt beholder i op til en uge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.