Eet dit ‘s nachts en verbrand vet in je slaap

Voor degenen die net voor het slapengaan de munchies krijgen, dit is voor jou.

Volledige disclaimer: we weten allemaal dat regelmatig ‘s avonds laat eten kan leiden tot gewichtstoename. Dat is vooral het geval als je snackt op voedingsmiddelen die geraffineerde koolhydraten en zetmeel bevatten, zoals brood en rijst, maar ook schuldige producten zoals chips en koekjes, die weinig vezels en veel suiker bevatten. Natuurlijk kunnen ze een snelle oplossing zijn voor je honger, maar als je de omgezette energie niet gebruikt, kunnen die calorieën worden opgeslagen als vet. Praat over slecht nieuws voor je taille.

Toch zeggen experts dat het het beste is om niet hongerig naar bed te gaan (en dit is waarom). Dus als je buik begint te rommelen nadat je het licht hebt uitgedaan, wat moet je dan doen? Probeer een eiwitrijke snack zoals kwark te pakken.

Dat was het voedsel dat werd gebruikt in een studie van de Florida State University, gepubliceerd in de British Journal of Nutrition in 2018, waaruit bleek dat het consumeren van 30 gram eiwit ongeveer 30 minuten voor het slapengaan een positief effect kan hebben op de stofwisseling. Hoewel het een kleine studie was en alleen actieve twintigers betrokken waren, was het de eerste die deze mogelijkheid in hele voedingsmiddelen onderzocht, in tegenstelling tot de eiwitshakes en andere eiwitsuppletie die in eerdere studies werden onderzocht.

Geen fan van kwark?

Maak je geen zorgen: er zijn nog een heleboel andere goede eiwitkeuzes tot je beschikking, zoals al deze door voedingsdeskundigen goedgekeurde gezonde snacks voor op de avond. “Probeer 30 minuten voor het slapengaan gesneden magere eiwitten zoals kip, rosbief, tofu, gekookte eieren of een handvol amandelen te eten om de hele nacht verzadiging te behouden”, stelt Bridgette Agee, een geregistreerde verpleegster en de bariatrische programmamanager van het Marina Weight Loss Center in het Cedars-Sinai Marina Del Rey Hospital in Californië, die niet bij het onderzoek betrokken was. “Deze voedingsmiddelen zullen ook de energie leveren die nodig is voor het metabolisme, waardoor uw inspanningen om gewicht te verliezen toenemen.”

Amandelen of walnoten zijn enkele van de gezondste noten die je kunt eten en kunnen bijzonder goede suggesties zijn voor mensen die lactose-intolerant zijn, veganist zijn of gewoon niet om zuivel geven. Noten bevatten over het algemeen veel goede vetten, evenals een goede bron van eiwitten en voedingsstoffen zoals vitamine E, selenium en magnesium, om er maar een paar te noemen. Vergeet niet om ze met aandacht te eten – dat wil zeggen, houd dat handjevol tot slechts een handvol – aangezien calorieën snel kunnen oplopen.

Als zuivel geen probleem is, kun je ook mozzarella-snaarkaassticks overwegen. Met minder dan 100 calorieën per pop, bieden deze kleine maar krachtige snacks zes gram eiwit met slechts één gram koolhydraten, evenals calcium en vitamine D. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over te veel eten, dankzij hun voorverpakte porties.

Hoewel deze kleine aanpassing misschien wat magisch werkt, is de echte sleutel tot afvallen het verminderen van calorieën. Het wegwerken van ongezonde tussendoortjes is daar een belangrijk onderdeel van en een goede planning kan daarbij helpen. “Door je maaltijden met magere eiwitten en groenten om de vier tot vijf uur te rangschikken, krijg je de energie die nodig is om het gewichtsverlies te activeren en te behouden”, zegt Agee. “Door te plannen, kun je [also] zorg ervoor dat er gezondere keuzes beschikbaar zijn om hersenloos snacken te elimineren.”

Slim snacken is natuurlijk niet alleen voor ‘s nachts. Bekijk deze 30 gezonde snacks die je onbedwingbare trek kunnen beteugelen en je toch helpen om af te vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.