Een zwarte therapeut vinden: 6 tips voor online therapie

Een zwarte therapeut vinden: 6 tips voor online therapie

vrouw op computerscherm voor videogesprek

AJ_Watt/Getty Images

Als je ooit naar een persoonlijke therapiesessie bent geweest, is de kans groot dat de persoon die de moeilijke vragen stelde blank was. Volgens een rapport uit 2018 van het American Psychological Association Center for Workforce Studies is 84 procent van hun personeelsbestand blank en is een schamele vier procent zwart.

Het flagrante gebrek aan diversiteit dwingt patiënten als Gideon Moncrieffe, een inwoner van Brooklyn, New York, om diep in de virtuele ruimte te duiken om iemand te vinden die, uit eigen ervaring, de nuances van zwart zijn in Amerika kan begrijpen.

“Het was erg belangrijk voor mij om een ​​zwarte therapeut te hebben, of het nu een man of een vrouw was”, vertelt Moncrieffe, een Jamaicaans-Amerikaan die onlangs zijn zoektocht naar een online therapeut die zwart is, heeft geïntensiveerd nadat hij dierbaren had verloren aan het coronavirus en het gewicht had gevoeld van toenemende raciale onrust in heel Amerika. “Ik was specifiek op zoek naar een zwarte mannelijke therapeut omdat ik alle dingen weet waarmee ik te maken heb, van angst tot politiegeweld, tot Covid-19. Dat hoef ik niet uit te leggen [him, unlike] een blanke therapeut.” (Hier zijn 12 dingen die je kunt doen om racisme te bestrijden.)

Cross-raciale therapiesessies en de ontkoppeling

De ontkoppeling komt vaak voor in sessies voor cross-raciale therapie. Volgens een 2010 Tijdschrift voor counselingpsychologie studie bekritiseerde de helft van de deelnemers hun blanke therapeuten omdat ze “interventies gaven die te ‘boek’ waren en niet waren toegesneden op de specifieke levenscontexten en geschiedenis van de cliënt.” Ze betreurden ook het ‘gebrek aan groepsspecifieke vaardigheden en kennis’ van hun therapeuten. (Hier zijn 5 onderzoeken die aantonen dat racisme in de gezondheidszorg echt is.)

Moncrieffe kan vertellen. Hij zei dat zijn voormalige blanke therapeut deskundig en bekwaam was en hem hielp antwoorden te vinden, maar “Ik merkte dat ik te veel uitlegde voordat ik tot de oplossing over situaties kwam. En met een zwarte therapeut hoef ik dat helemaal niet te doen.” Hij heeft eindelijk iemand gevonden die hem echt begrijpt, zegt hij. ‘Hij is een Caribisch-Amerikaan, hij is een christelijke kerel. Hij is een zwarte man en we vertellen zoveel dat de gesprekken gemakkelijk te voeren zijn. We halen het maximale uit onze therapiesessies en krijgen meer werk gedaan.”

Hoewel er maar weinig zwarte therapeuten zijn, hoeft het zoeken naar een therapeut niet zo moeizaam te zijn – als je weet waar je moet zoeken.

Als je een zorgverzekering hebt, begin daar dan

Met meer dan 30 miljoen Amerikanen die momenteel een werkloosheidsuitkering claimen, bieden sommige zorgverzekeraars nu concessies aan therapiezoekers met krappe budgetten. Veel verzekeraars, zoals Blue Cross Blue Shield, hebben aangekondigd af te zien van copays voor telezorgdiensten. En het kan geen kwaad om de details op te schrijven over welke geestelijke gezondheidsvoordelen je hebt voordat je contact opneemt met een therapeut.

Zelfs als uw plan geen dekking biedt voor geestelijke gezondheid, kunt u uw Gezondheidsspaarrekening gebruiken om de kosten te financieren of om uw voordelen buiten het netwerk te gebruiken. Bovendien heeft uw verzekeraar waarschijnlijk een lijst met therapeuten in het netwerk om te delen. U kunt dat dan vergelijken met een directory voor zwarte therapeuten.

Zoek online mappen

Op een overvloed aan sites kun je je stad en staat intoetsen om een ​​zwarte therapeut te vinden, zoals het Virtual Therapist Network van het Black Emotional and Mental Health Collective. Aan het begin van zijn zoektocht zegt Moncrieffe dat hij via Instagram op TherapyforBlackGirls is gestuit. “En toen ging ik op zoek naar wat er nog meer is voor zwarte therapeuten. Toen ik begon te Googlen op ‘zwarte therapeuten’, kwamen al deze verschillende sites tevoorschijn.”

Dat leidde hem naar TherapyforBlackMen, waar hij een nieuwe therapeut vond. Beide sites, zegt Moncrieffe, “lijken gewoon de beste te zijn in het vinden van hoogwaardige kleurtherapeuten.”

Gidget A. Smith, een in New York City gevestigde huwelijks- en gezinspsychotherapeut en oprichter van Etsah Solutions, zegt dat haar virtuele patiëntenbelasting is toegenomen sinds het begin van de Covid-19-crisis. Patiënten kunnen haar vinden via haar website FindBlackTherapist, PsychologyToday of Thervo, een site die cliënten in contact brengt met professionals. “Mijn patiëntenbelasting varieert dagelijks”, zegt Smith. “Sinds Covid-19 is mijn klantenkring toegenomen door angst, depressie, verdriet en conflictoplossing, om er maar een paar te noemen.”

close up van vrouw met smartphone

Tim Robberts/Getty Images

Gebruik sociale media

Hulp is slechts een hashtag verwijderd. Als je op Instagram naar #blacktherapist zoekt, krijg je 110.000 berichten om door te bladeren, zoals S. Tia Brown, een in New York City gevestigde therapeut met RSG Therapy. Brown, die ook lifecoach is, zegt dat haar telefoon de afgelopen weken veel rinkelde. Zodra klanten contact met haar opnemen, zegt ze dat het nieuwe patiëntoriëntatieproces snel verloopt.

“Ik heb deze kleine e-mail die ik naar mensen stuur om ze te verwelkomen, en ik laat ze weten [online therapy] is gemakkelijker omdat u niet hoeft op te staan ​​en ergens heen te gaan. Je bent in je eigen ruimte, je bent op een plek waar je je comfortabel voelt, en je maakt een einde aan het gedoe en de drukte van het moeten verplaatsen. Er zijn ook steungroepen op Facebook, zoals de 2.900 leden tellende Black Female Therapist-groep.

Check de appstore

Eric Coly, een Senegalese ex-bankier, heeft de Ayana-app gemaakt nadat hij problemen had met het vinden van een zwarte therapeut voor een vriendin. Ayana, wat ‘spiegel’ betekent in het Bengaals, verbindt ‘gemarginaliseerde gemeenschappen, POC, LGBTQ en gehandicapte personen met erkende therapeuten die op hen lijken’, aldus de website van de app. Nadat ze een keuze hebben gemaakt uit de 55 therapeuten van Ayana, kunnen gebruikers profiteren van online therapie, videoconferenties, telefoongesprekken en sms’jes. Coly zegt tegen het einde van het jaar te willen groeien van 55 therapeuten naar 1.000. (Hier zijn enkele andere therapie-apps om te overwegen uit te checken.)

Onthoud, stel de juiste vragen

Het vinden van een zwarte therapeut is de eerste stap, ervoor zorgen dat je iemand hebt gevonden die je de juiste behandeling zal geven, is de volgende stap. Wees tijdens een eerste telefoon- of videogesprek niet bang om uw therapeut in de hot seat te plaatsen. Door vragen te stellen over kwalificaties, de belasting van de patiënt, ervaring met het aanpakken van specifieke problemen en zorgen met andere zwarte patiënten, de duur van de sessie en de frequentie en duur van de behandeling, zou u moeten beslissen of u deze persoon uw zorg wilt toevertrouwen. (Meer informatie over hoe u online therapie voor geestelijke gezondheid kunt krijgen.)

Het allerbelangrijkste: bereid een privé, therapievriendelijke ruimte voor

Als u niet alleen woont, zullen rust en privacy waarschijnlijk een punt van zorg zijn, vooral omdat gezinnen meer thuis blijven. “Echtgenoten en oudere familieleden kunnen een beetje nieuwsgierig zijn”, zegt Brown. “Vooral tijdens een eerste sessie zal ik merken dat mensen stoppen omdat een echtgenoot zijn of haar hoofd naar binnen gluurt. Een ouder of ouder familielid voelt plotseling de behoefte om schoon te maken [your] ruimte.” Dus stelt ze een gemakkelijke oplossing voor. “Als je een koptelefoon hebt, helpt het echt om een ​​deel van het afluisteren te elimineren.” (Hier leest u ook hoe u het meeste uit uw virtuele doktersbezoek kunt halen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.