Een woedende kamer “voelde geweldig” voor het omgaan met bruiloftsstress

Een geannuleerde bruiloft (dankzij de pandemie) bracht deze bruid op haar breekpunt. Hoe ging ze om? Nou… door dingen kapot te maken.

Door Desiree Banka Rothenberger, verteld aan Charlotte Hilton Andersen

Ik besloot eerst dat ik naar een ‘woedekamer’ wilde gaan – een plek waar je dingen kunt vernietigen als een manier om woede te uiten – nadat ik er een in een realityshow had gezien. Maar het was pas toen de Covid-19-pandemie toesloeg dat ik plotseling nodig zijn om er een te proberen. Wat er gewoon leuk uitzag, sprak me nu op een veel dieper niveau aan…

Covid-19 heeft mijn bruiloft geannuleerd.

Mijn toenmalige verloofde en ik hadden onze trouwdatum vastgesteld op 20 maart 2020. We waren wat ouder toen we elkaar ontmoetten, dus we hadden allebei genoeg tijd gehad – plus wat spaargeld – om te dromen over de bruiloft die we allebei wilden. Begin 2020 hadden we alles gepland en telden we de dagen af ​​… toen sloeg Covid-19 toe.

Onze trouwlocatie belde ons en onthulde dat we de gelukkige onderscheiding hadden gekregen als de eerste bruiloft die ze officieel moesten annuleren vanwege het coronavirus. Dagen verwijderd van onze droomhuwelijk, moesten we alles afblazen.

We zijn nog steeds getrouwd – en dat is het belangrijkste. Maar onze bruiloft was een kleine ceremonie in mijn woonkamer met slechts een handvol mensen aanwezig. Ik geef het toe, ik was boos. Ik had het gevoel dat het leven ons had opgelicht.

Toch hoopten we dat het een kleine hap zou zijn; een charmant verhaal waar we nog jaren om zouden lachen. Maar zoals iedereen nu weet, ging de pandemie door … en verder … en beïnvloedde uiteindelijk bijna elk aspect van ons leven. Nadat de bruiloft en onze huwelijksreis waren geannuleerd, hebben we allebei stressvolle veranderingen in ons werk ervaren. Familieleden ervaren gezondheidscrises. Elke enkele uitdaging was misschien beheersbaar, maar alles bij elkaar voelde het als te veel.

(Klinkt u een beetje bekend in de oren? Hier zijn manieren om het hoofd te bieden in stressvolle tijden.)

Ik heb een breekpunt bereikt

Ik begon het gevoel te krijgen dat ik het gewicht van de wereld op mijn schouders droeg, en ik was er zo uitgeput van. Ik wilde niet meer ‘sterk zijn’. Ik wilde niet volharden, of naar de zilveren rand zoeken, of door de tranen heen glimlachen, of welke andere gemeenplaats we elkaar ook proberen aan te moedigen als het moeilijk is.

Ik had mijn breekpunt bereikt; Ik moest een manier vinden om alles wat ik voelde te uiten. Ik wilde dingen verbrijzelen alsof mijn wereld was verbrijzeld. En ik wilde het op een veilige manier kunnen doen en me geen zorgen hoeven te maken over het opruimen van de rommel achteraf.

Mijn man kwam langs. Toen hij zich herinnerde dat een woedekamer op mijn bucketlist had gestaan, dacht hij dat het een onvergetelijk verjaardagscadeau zou zijn.

Hij had gelijk.

Het beste verjaardagscadeau ooit

Op 5 februari 2022 gingen we naar SMASH*IT Breakroom in Denver, Colorado. Het basispakket was $ 86 voor 20 minuten. Dat betekende 20 minuten om een ​​kamer kapot te maken die vooraf was ingesteld met 20 glazen schalen, vier kleine apparaten en een groter item. We betaalden $ 20 extra om een ​​oude tv aan de stapel toe te voegen, gewoon omdat het leuk klonk. We betaalden ook elk $ 10 om een ​​jumpsuit te huren die al onze kleding bedekte.

In de kamer trokken we veiligheidshelmen, veiligheidsbrillen en handschoenen aan en kregen we veiligheidsinstructies. Toen stelde het personeel ons voor aan onze “sloopgereedschappen” (ze lieten ons ze geen “wapens!” noemen): Ze omvatten een verscheidenheid aan golfclubs, vleermuizen, grote sleutels, hamers, een koevoet en een bandenlichter. Om de perfecte afspeellijst met woede-kanalen aan te zetten, was er een luidspreker om onze telefoon in te pluggen en een beschermhoes om hem te bedekken.

Ik sloeg een heleboel dingen kapot … en het voelde geweldig.

In het begin waren we een beetje timide, maar het duurde niet lang voordat we voluit gingen. We ontdekten dat tv’s verrassend moeilijk te breken zijn, zelfs met een metalen honkbalknuppel. De heteluchtfriteuse, een stofzuiger, een videorecorder en een kleine badkamerijdelheid waren leuk om te breken, maar de beste verrassing? De ouderwetse computerprinter. Ik was vergeten hoeveel ik een hekel had aan printers, al die keren dat ze zonder inkt kwamen te zitten, mijn papieren verminkten op de universiteit of vastliepen. Die printer werd een symbool voor jarenlange frustratie, en het voelde geweldig om dat ding gewoon te vernietigen. (Wie heeft niet wilden hun printer ooit kapot maken?)

Maar de meest bevredigende items om te breken? Het glaswerk. Mijn man zou me een bierflesje of glas “gooien”, en ik sloeg erop met de honkbalknuppel. We lachten en juichten en sloegen dingen kapot totdat alles onherkenbaar was vernietigd.

Het was zo’n enorme adrenalinestoot. Voor het eerst in wat een eeuwigheid leek, voelde ik eindelijk de controle.

Smash kamer therapie

Jay Yuno/Getty Images

Na onze ervaring in de woedekamer, gingen we eten in een heavy metal-bar genaamd The Brutal Poodle (het leek passend!) en praatten. We waren verbaasd over hoe ontspannen en vrij we ons allebei voelden. Ik had me niet gerealiseerd hoeveel woede en spanning ik had vastgehouden totdat ik het allemaal kon uiten. Dingen breken was zo louterend.

Ik weet dat ik niet de enige ben die te maken heeft gehad met veel uitdagingen van de pandemie, of zelfs maar met het gewone leven, en er zijn veel mensen die een hoop opgekropte woede met zich meedragen. Misschien zouden we allemaal een beetje gezonder en gelukkiger zijn als woedekamers een normaal iets werden dat mensen doen. Je hebt geen controle over wat er met je gebeurt, maar je kunt je reactie wel beheersen. Dus als het voelt alsof je leven wordt verwoest, en je kunt niet stoppen wat er gebeurt, kan het echt helpen om het gevoel te hebben dat je de vernietiging onder controle hebt – zelfs als het betekent dat je moet betalen om de oude gerechten van een vreemde te verpletteren.

Meld je aan voor de gezonde nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram voor meer gezonde manieren om met stress om te gaan. Blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.