Een psycholoog zegt dat deze trending manier om met woede om te gaan hartgezond is

Veel opgestoken?

Ben je een beetje extra snel boos geworden? Nou, misschien is het geen wonder dat intensieve cardiotrainingen zoals het Peloton zo populair werden op het moment in de geschiedenis dat een groot deel van de mensheid opgesloten zat, gestrest was en behoefte had aan sommige gezonde uitlaatklep.

Het blijkt dat de collectieve behoefte om wat stoom af te blazen heel reëel is. Een NPR Health Poll uitgevoerd door IBM Watson Health in 2019, die was: voordat de emotionele omwenteling van de pandemie – ontdekte dat 84 procent van de mensen inzag dat Amerikanen de afgelopen jaren bozer waren in vergelijking met een generatie geleden. Nog recenter suggereerde een onderzoek van de American Psychological Association in 2021 dat mensen zich meer gestrest, angstiger en emotioneler voelen dan ooit.

Oef – dat alleen al is veel om in je op te nemen, en het is niet alsof iemand enthousiast is om deel uit te maken van deze aanhoudende trends. Vooral als je kijkt naar het recente onderzoek dat aantoont dat mentale gezondheid en cardiovasculaire aandoeningen steeds meer met elkaar in verband worden gebracht, lijkt het erop dat we gezonde manieren moeten vinden om door grote gevoelens heen te werken.

Daarom stellen experts voor dat een actieve fysieke uitlaatklep een louterend effect kan hebben op uw fysiologie door de letterlijke afgifte van opgekropte woede en stress te vergemakkelijken. (Lees voor meer bewijs over de opkomst van woedekamers.)

Welke invloed heeft woede op je gezondheid?

Slechts een paar voorbeelden van wanneer woede problematisch kan zijn, zijn wanneer je het chronisch ervaart, geen gezonde uitlaatklep hebt om het te kanaliseren, of het uit te drukken op een manier die schadelijk is voor jou, iemand of iets. Weten hoe je met woede omgaat—en weten wanneer je het moet ventileren – is niet alleen essentieel voor je mentale gezondheid en het welzijn van de mensen om je heen, maar ook voor een gezond hart. Zoals psycholoog Alfiee Breland-Noble, PhD, vertelt: De gezonde: “Er zijn gevestigde verbanden tussen stress en blootstelling aan trauma’s, zoals [being] schadelijk voor de gezondheid van het hart.”

Aan de andere kant zegt ze: “Er zijn ook gevestigde verbanden tussen fysieke activiteit en een positieve gezondheid van het hart.” Dr. Alfiee voegt eraan toe dat het vinden van een krachtige uitlaatklep om stoom af te blazen de algehele stress kan verminderen, wat kan dienen om de gezondheid van uw hart te verbeteren.

Voel je je al beter? Lees verder – en als dit u ertoe aanzet om in beweging te komen, blader dan door de 12 beste kleine loopbanden voor uw huis of appartement, volgens fitnessexperts. (Een paar kosten zelfs minder dan $ 300.)

De beste vorm van oefening om woede te beheersen is deze…

De goede brigade/Getty Images

Christopher Varacallo, DO, CAQSM, FAAFP – een arts voor sportgeneeskunde in DuBois, PA, en voormalig NCAA Division I-arts voor damesbasketbalteams – noemt oefening een “magische kogel” als het gaat om het beheersen van stress en woede.

Maar is er een bepaald type oefening dat het meest effectief is om stress te beheersen? Dit is de mening van dit document: “Vooral aerobe oefeningen kunnen stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol, verminderen. Het kan ook de productie van endorfines verhogen, de natuurlijke stemmingsverhogers van het lichaam.”

Bijna iedereen die ooit een rotte maandag heeft afgesloten met een goede, hartverscheurende training, zou het daar waarschijnlijk mee eens zijn. Wil je wat pit toevoegen aan je stap en die doldrums bestrijden? Bekijk onze “I Tried It” op de rebounder trampoline.

Nog een slimme reden om te oefenen om met emoties om te gaan, kan zo heilzaam zijn

De andere hart-slimme kant van sporten? In tegenstelling tot andere delen van uw dag, is dit venster voor zelfzorg uw tijd om te kiezen met wie u het wilt doorbrengen – of iemand helemaal. “Oefening kan een ontsnapping zijn als een manier om van wat eenzaamheid te genieten”, zegt Varacallo – eraan toevoegend dat als je deze ruimte nodig hebt om te ventileren, bewegen in plaats daarvan “je met anderen kan verbinden en een sociaal netwerk kan opbouwen.” (Als je ervoor kiest om de wereld af te sluiten en naar iets goeds te luisteren, wil je misschien gewoon de slimme regel voor draadloze oordopjes van een audioloog in gedachten houden.)

Voor degenen die er niet zo van houden om zich fel in te spannen om het uit te zweten tijdens een dagelijkse run of in een Crossfit-les, zegt Varacallo hoe u ervoor kiest om te oefenen, is minder belangrijk dan ervoor te zorgen dat u het doet. “Elke vorm van lichaamsbeweging of fysieke activiteit is voldoende – het belangrijkste is om te bewegen”, zegt hij. “Ga wandelen en verbind je met de natuur. Neem de trap in plaats van de lift.” Deze kleine liften kunnen je inspireren om in beweging te blijven. “Begin klein,” zegt Dr. Varacallo, “en binnenkort zal het een deel van je leven worden. Het type activiteit is minder belangrijk. De consistentie en het onderdeel maken van je routine staan ​​centraal.”

Voor dagelijkse inzichten over goed voor jezelf zorgen, meld je aan voor de gezonde‘s nieuwsbrief en volg onze Facebook en Instagram. Bovendien hebben we hier meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.