Een geregistreerde diëtist heeft net een dag maaltijden gepland voor een evenwichtige huid

Helen Yin/Getty Images

Een goede haardag ontstaat vaak met behulp van een klein product… maar een goede huiddag? Dat is wetenschap. Een voordeel van de clean beauty-beweging – naast het helpen elimineren van enkele van de gifstoffen uit onze huidverzorgingsproducten en andere producten – is de manier waarop het bewustzijn is toegenomen over de wisselwerking tussen wat we consumeren (topisch, intern of anderszins) en de effecten dat op onze gezondheid kan hebben.

De onderzoeksgemeenschap benadrukt dit verband steeds meer. Als een voorbeeld, een meta-analyse van maart 2022 in de Tijdschrift van de Academie voor Voeding en Diëtetiek noemde een hele lijst van voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze de huid een stralende gloed geven. Dankzij natuurlijk voorkomende bioactieve stoffen en gezonde vetten in veel fruit, groenten, noten en vis, met name van sommige happen is aangetoond dat ze de verschijning van rimpels, roodheid en ruwheid verminderen, terwijl het collageen, elasticiteit, helderheid en hydratatie verhoogt.

Bianca Tamburello, RDN, een geregistreerde diëtist en voedingsmarketingspecialist bij Fresh Communications, heeft een paar van haar favoriete gerechten en snacks gedeeld om haar huid van binnenuit te voeden. Opmerking: Tamburello vertegenwoordigt twee van deze merken (Chileense zalm en Bella Sun Luci zongedroogde tomaten), maar ander recent werk ondersteunt deze bevindingen (lees Een diëtist heeft zojuist de 7 beste voedingsmiddelen genoemd om uw huid jong en gezond te houden). “Als geregistreerde diëtist”, deelt Tamburello met: de gezonde, “Dit is wat ik eet voor een bedauwde gloed!”

Eieromelet met champignons, tofu en groene ui

izhairguns/Getty Images

Ontbijt: Tofu scramble met groenten, volkoren toast en een kant van gesneden sinaasappels

Dit ontbijt begint je dag niet alleen met gezonde eiwitten, volle granen, fruit en groenten, suggereert Tamburello… maar tofu, gemaakt van sojabonen, kan de huid helpen hydrateren en rimpels minimaliseren.

Wat betreft de sinaasappel? Het bevat een flinke dosis vitamine C, wat ook kan helpen om de hydratatiebarrière van de huid te versterken. Tamburello knikt naar onderzoek van de afgelopen jaren dat suggereert dat vitamine C ook kan helpen de roodheid van de huid en donkere vlekken te verminderen. De meeste onderzoeken hebben het effect van plaatselijke toepassing onderzocht, maar een uitgebalanceerd ontbijt met een beetje fruit is zeker een goede manier om de dag te beginnen.

11 stille tekenen van een vitamine C-tekort die u misschien negeert

Leave a Reply

Your email address will not be published.