Een diëtist heeft zojuist de werkelijke reden gedeeld waarom bananen een ideaal trainingsvoedsel zijn

Heb je je ooit afgevraagd waarom zoveel marathonlopers bananen eten tijdens hun races? Misschien heb je gehoord dat bananen geweldig zijn voor het stimuleren van fysieke activiteit, wat Brittany Lubeck, RD, een geregistreerde diëtist, uitlegt: bananen zitten “vol met laag-glycemische koolhydraten, die een uitstekende snelle energiebron zijn om het lichaam in beweging te houden tijdens het sporten, ” zegt Lubeck, eraan toevoegend dat ze “je bloedsuikerspiegel niet verhogen.” Dit voordeel helpt voorkomen dat je energie crasht, merkt ze op.

Lübeck knikt ook naar een post-workout voordeel van bananen dat minder vaak wordt besproken: “Bananen zijn rijk aan antioxidanten en andere fytonutriënten waarvan bekend is dat ze gezondheidsvoordelen hebben, waaronder ontstekingsremmende eigenschappen.”

Waarom is dit belangrijk voor je training? Een studie gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift, PLOS One, toonde aan dat bananen ontstekingen verminderen. Ontsteking kan om een ​​aantal redenen optreden, bijvoorbeeld wanneer het immuunsysteem een ​​waargenomen ziekte bestrijdt en door het eten van zuivelproducten, tarwe of bewerkte voedingsmiddelen. Maar ontsteking kan ook een van de natuurlijke reacties van het lichaam op lichamelijke activiteit zijn.

Onderzoek zegt dat dit ene doel je zal motiveren om te oefenen – en het is geen gewichtsverlies

Bananen helpen ontstekingen te kalmeren dankzij hun essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten, die kunnen helpen je energie op peil te houden tijdens een zware training en je ook helpen sneller te herstellen. Zoals Lubeck uitlegt: “De antioxidanten in bananen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van vrije radicalen die oxidatieve stress kunnen veroorzaken als ze niet uit het lichaam worden verwijderd.”

Op een verwante (en fascinerende) noot, splitst chef-kok en geregistreerde diëtist Jackie Newgent, RDN, CDN, de bevindingen op van een nieuwe studie over de antioxidanten die mogelijk beschikbaar zijn in een onverwacht deel van de vrucht: de schil. “Banaanschillen, vooral rode schillen, vertonen ook verrassende voordelen tegen oxidatieve stress”, legt Newgent uit. “Een 2022” in vitro onderzoek toonde aan dat extracten van bananenschillen effectief kunnen zijn bij het bestrijden van oxidatieve stress, waardoor ze mogelijk geschikt zijn voor biofarmaceutisch gebruik of het verrijken van UV-beschermende crèmes.”

Dus, training of geen training … moet je banaan eten? schillen? “Banaanschillen kunnen in een recept verwerkt worden!” zegt Newgent, die ook een klassiek geschoolde chef-kok is. Ze zegt dat een paar opties bananenschil “bacon” kunnen zijn, evenals fajitas of carnitas met bananenschil, hoewel Newgent zegt: “Ik zou over het algemeen adviseren om het als een minder belangrijk ingrediënt te gebruiken, zoals fijn gesneden en gebakken samen met paprika’s in een chili recept of burrito vulling. Ook raad ik aan om biologische schillen te gebruiken om blootstelling aan synthetische bestrijdingsmiddelenresiduen te voorkomen.”

Hoe veilig is uw product? Autoriteiten maken een lijst van de 12 smerigste en 15 schoonste verse boodschappen voor 2022

Denk je dat we binnenkort een paar recepten in petto hebben om met je te delen? Natuurlijk doen we dat. Krijgen De gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief voor gezonde eetavonturen dagelijks in je inbox. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.