Dit is wat ‘ecotherapie’ betekent (plus de geweldige effecten op uw gezondheid), van experts

Toen landen begin 2020 begonnen af ​​te sluiten, kromp het dagelijkse leven voor veel mensen plotseling tot de grenzen van ons eigen huis. Het is niet verwonderlijk dat de vraag naar diensten zoals online streaming en voedselbezorging enorm steeg. Maar een andere industrie zag een onmiddellijke opleving, volgens een rapport van de American Society for Horticultural Science: benodigdheden voor tuinieren.

Tuinieren als therapie is al lang een strategie om stress en angst te verminderen, zegt Sam Nabil, MA, LPC. De aanpak is gebaseerd op wat de ‘biofilie-hypothese’ wordt genoemd, die volgens een artikel uit juli 2021 gepubliceerd in… Grenzen in de psychologie, suggereert dat mensen fundamenteel worden aangetrokken door de natuur en het plantenleven. Onderzoekers wijzen op de COVID-19-pandemie als sterk bewijs om deze theorie te ondersteunen: meer dan ooit, zeggen sommigen, hebben we ons collectief tot ‘ecotherapie’ gewend, of het concept van de natuur als een stimulans voor de geestelijke gezondheid.

‘Ik heb mijn carrière in de stad verlaten om een ​​plantenwinkel te openen – en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest’

Wat is “ecotherapie”?

Tuinieren is een goed voorbeeld van een mindfulness-activiteit, legt Nabil uit. Omdat het onze volledige focus op de taak vereist, is de kans kleiner dat de geest afdwaalt en zich zorgen maakt. Dit kan verlichting van stress en angst aanmoedigen, omdat “al je zintuigen zijn ingeschakeld” [in plant care]zodat je geest vrij is van afleiding’, zegt Nabil.

Wetenschappers hebben dit effect klinisch gedocumenteerd. Volgens artikel uit 2021 gepubliceerd in het peer-reviewed stedenbouwkundig tijdschrift steden, ontdekte een team van tuinders en volksgezondheidsonderzoekers dat tuinieren en plantenverzorging de niveaus van het stresshormoon cortisol in ons lichaam verlagen. De studie benadrukte ook hoe tuinieren bijdraagt ​​aan wat de auteurs ‘aanzienlijke verbeteringen in welzijn’ noemden, zoals het genereren van gevoelens van voldoening, het aanwakkeren van sociale connecties (bijvoorbeeld een reden geven om contact op te nemen met die kennis die hetzelfde soort opvoeding heeft gehad). wilde bloemen die je probeert te laten groeien), en een gevoel van doel bijbrengen.

De 8 beste kamerplanten om je op te vrolijken, zeggen psychologie-experts

Hoe kan ik ecotherapie beoefenen als ik geen tuin heb?

De therapeutische effecten van tuinieren zijn goed gedocumenteerd sinds ten minste 1812, toen Dr. Benjamin Rush voor het eerst een studie publiceerde die aantoonde hoe tuinieren leidde tot betere herstelpercentages bij patiënten met psychische aandoeningen. Maar aangezien 83 procent van de Amerikaanse bevolking in stedelijke gebieden woont, heeft niet iedereen de ruimte die veel tuinen nodig hebben. Als een artikel uit 2016 in De Atlantische Oceaan opgemerkt: zelfs onder huiseigenaren is de gemiddelde grootte van Amerikaanse huizen gegroeid … wat betekent dat onze grasvelden steeds kleiner worden.

Recent onderzoek suggereert echter dat elke blootstelling aan planten de geestelijke gezondheid bevordert. Een studie beoordeeld in Clinisch medicijn in 2018 volgden de EEG-opnames (elektro-encefalogram) van de deelnemers terwijl ze naar planten keken, en de onderzoekers ontdekten dat de metingen van stress, angst, woede en spanning aanzienlijk daalden.

Nog een studie uit 2020 gepubliceerd in Ecologische toepassingen ondervraagde mensen die in Tokio, Japan woonden, tijdens de COVID-19-vergrendelingsbeperkingen van de stad. De wetenschappers ontdekten dat degenen wiens ramen een groen uitzicht boden, hogere niveaus van zelfrespect, tevredenheid met het leven en geluk rapporteerden en lagere niveaus van depressie, angst en eenzaamheid.

Kamerplanten kalmeren ons ook niet alleen. Onderzoekers van Texas A&M Agrilife Extension ontdekten dat het houden van planten in de werkruimte het geheugenbehoud en de concentratie tot 20 procent verbetert – en het resulterende werk is over het algemeen van hogere kwaliteit.

Brooke Shields Exclusive: haar 4 wellness-must-haves en het “buitengewone” voorrecht van ouder worden

Bevorderen kamerplanten de lichamelijke gezondheid?

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) telt je handen vuil maken in de tuin als een fysieke activiteit van matige intensiteit. En tijd doorbrengen in de tuin betekent ook dat je vitamine D van de zon opneemt, een voedingsstof die essentieel is voor de ondersteuning van het immuunsysteem en stemmingsregulatie (naast deze andere voordelen). Vergeet niet om zonnebrandcrème te dragen – met deze lijst hebben we u gedekt met degene die dermatologen zelf gebruiken.

Toch, hoewel het verzorgen van je vetplanten je misschien niet dezelfde calorieverbranding geeft als het Peloton, een onderzoek dat is besproken in Clinisch medicijn ontdekte dat alleen al het kijken naar planten je bloeddruk, hartslag, hartslagvariabiliteit en spierspanning verlaagt.

Nabil zegt dat kamerplanten ook de luchtkwaliteit in uw leefruimte verbeteren en tegelijkertijd helpen om vocht in de lucht te houden, wat luchtwegaandoeningen tijdens de droge wintermaanden kan verlichten.

De beste luchtzuiveringsinstallaties, volgens NASA

Heb je geen groene vingers? Ga gewoon nep

Of je nu veel reist voor je werk, huisdieren hebt of gewoon worstelt met een “zwarte duim” (ja, zo noemen ze het), plantenverzorging is niet voor iedereen weggelegd.

Het goede nieuws? Huidig ​​onderzoek suggereert dat kunstmatige planten in huis een even krachtig effect kunnen hebben op onze mentale gezondheid als levend groen. In feite gaat het zien van groen een lange weg – een studie gepubliceerd in de Tijdschrift voor alternatieve en complementaire geneeskunde ontdekte dat zowel echte planten als posters van planten het stressniveau van ziekenhuispatiënten helpen verminderen.

Het pandemie-tijdperk onderzoek van Ecologische toepassingen ondersteunt dit effect op een misschien onverwachte manier. “Verrassend genoeg was het effect van een groene kijk op de mentale gezondheid van mensen over het algemeen groter dan dat van het gebruik van groene ruimte”, schreven de auteurs van het onderzoek, suggererend dat elke blootstelling aan de natuur – of het nu door een raam, in een schilderij of in kunstmatige vorm—heeft een onmiddellijk, positief psychologisch effect.

Ander recent onderzoek ondersteunt het gebruik van biophilic design in huis, waarin natuurlijke materialen, kleuren en geuren zijn verwerkt (zoals bij aromatherapie). Een studie uit maart 2020 gepubliceerd in Milieu Internationaal ontdekte dat op de natuur gericht ontwerp therapeutische voordelen heeft voor slaap, stemming en gevoelens van isolatie. De onderzoekers merkten ook op dat mensen die werden blootgesteld aan een biofiele omgeving ook beter reageerden op en gemakkelijker herstelden van stress en angst. En nog meer bewijs van de kracht van planten om onze zintuigen te doordringen en onze geest te verlichten? In deze studie werden deze voordelen zelfs waargenomen wanneer studiedeelnemers virtueel biophilic design ervoeren. Die Zoom-vergaderingen zijn misschien nog een reden om je kantoor met leven te versieren.

Haal meer geïnspireerde wellness van de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

bronnen

HortTechnology (American Society for Horticultural Science): “Impact van de COVID-19-pandemie op tuinieren in de Verenigde Staten: postpandemische verwachtingen.”

Grenzen in de psychologie: “Biophilia als evolutionaire aanpassing: een op- en fylogenetisch raamwerk voor biofiel ontwerp.”

Steden: “Waarom tuinieren? – Houdingen en de waargenomen gezondheidsvoordelen van tuinieren.”

Clinisch medicijn: “Tuinieren voor de gezondheid: een regelmatige dosis tuinieren.”

Ecologische toepassingen: “Een kamer met groen uitzicht: het belang van nabije natuur voor de geestelijke gezondheid tijdens de COVID-19 pandemie.”

Tijdschrift voor alternatieve en complementaire geneeskunde: “Stressverminderende effecten van echte en kunstmatige natuur in een wachtkamer van een ziekenhuis.”

Milieu Internationaal: “Effecten van een biofiele binnenomgeving op herstel van stress en angst: een experiment tussen proefpersonen in virtual reality.”

Websites:

Rutgers University, New Jersey Agricultural Experiment Station: “Tuinen mogelijk maken: de praktische kant van tuinbouwtherapie.”

Michigan University Center for Sustainable Systems: “Factsheet over Amerikaanse steden.”

De Atlantische Oceaan: “Het krimpen van het Amerikaanse gazon.”

Texas A&M Agrilife-extensie: “Gezondheids- en welzijnsvoordelen van planten.”

Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie: “Tuinieren voor gezondheid: tuincoördinatoren en vrijwilligers gebruiken om landelijke school- en gemeenschapstuinen te implementeren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.