Dit is de gezondste koffie die je kunt drinken

Dit is de gezondste koffie die je kunt drinken

Geef je gezondheid een extra boost door op deze manier koffie te drinken.

Geroosterde koffiebonen achtergrond

Da-ga/Shutterstock

Hete koffie is niet langer de enige manier om je java-fix te krijgen. Nu worden verslaafden gek van koud gezette koffie. In feite is de populariteit van cold brew tussen 2011 en 2016 met maar liefst 580 procent gegroeid. Cold brew-koffie maakt gebruik van een proces zonder warmte waarbij gemalen koffiebonen gedurende lange tijd in koud water worden gedrenkt. Koffiebedrijven hebben zelfs beweerd dat het minder zuur is dan een warme kop Joe, wat minder maagproblemen zou betekenen. Maar er is heel weinig onderzoek gedaan naar de echte voordelen van cold brew.

Voer twee koffiedrinkers in, die toevallig ook onderzoekers van Jefferson (Philadelphia University + Thomas Jefferson University) zijn, die in een onderzoek cold brew tegen hete koffie hebben gezet om te zien of er een echt verschil tussen hen was.

Ze keken naar de chemische verschillen tussen licht gebrande koffie uit Brazilië, Colombia, Myanmar, Mexico en twee regio’s van Ethiopië. Ze ontdekten dat de concentratie van zure verbindingen en antioxidantactiviteit hoger waren in het warme brouwsel dan in het koude brouwsel.

“Koffie heeft veel antioxidanten. Als je het met mate drinkt, blijkt uit onderzoek dat het best goed voor je kan zijn, “zei Megan Fuller, PhD, assistent-professor scheikunde bij Jefferson in een verklaring. “We ontdekten dat het hete brouwsel meer antioxidantcapaciteit heeft.” Van hete koffie is aangetoond dat het enkele gezondheidsvoordelen heeft, zoals mogelijk het verlagen van het risico op sommige vormen van kanker, diabetes en depressie. Bovendien bewezen ze dat de meeste koffiebedrijven ongelijk hadden! Cold brew en hot brew hebben eigenlijk zeer vergelijkbare pH-waarden, variërend van 4,85 tot 5,13. Zorg ervoor dat je de waarheid kent over deze 8 andere mythes over hoe koffie je gezondheid beïnvloedt.

De auteurs merkten op dat de zure verbindingen verantwoordelijk kunnen zijn voor de hogere antioxidantactiviteit die wordt aangetroffen in de hete koffie. Een mogelijke verklaring zou zijn melanoïdineverbindingen, die de pH-waarden beïnvloeden en eigenschappen hebben die celbeschadigende vrije radicalen bestrijden, maar tot nu toe kunnen onderzoekers niet bevestigen dat melanoïdines een kenmerk zijn van koude koffie.

Er moet meer onderzoek worden gedaan om de voor- en nadelen tussen elk van de twee koffiezetmethoden echt te zien. Voor nu wil je misschien je ochtendkoude brouwsel ruilen voor een ouderwetse warme kop koffie. Bekijk vervolgens de 7 dingen die er met je lichaam gebeuren als je elke dag koffie drinkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.