Dit gebeurt er als je stopt met het eten van rood vlees

SolStock/Getty Images

Je zou je risico op bepaalde vormen van kanker kunnen verkleinen

Verbied rundvlees en u kunt darm- of darmkanker omzeilen, vooral als ze in uw familie voorkomen. “Diëten met een hoog gehalte aan verzadigd vet zijn in verband gebracht met verhoogde ontstekingen in het lichaam en chronische ontstekingen zijn in verband gebracht met de ontwikkeling van kanker”, zegt Warren.

In 2015 classificeerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) rood vlees als mogelijk kankerverwekkend, wat betekent dat het mogelijk kanker kan veroorzaken. “Er zijn meldingen geweest die een hoge inname van rood vlees koppelen aan een verhoogd risico op kanker, met name darmkanker”, zegt Adrienne Youdim, MD, de directeur van het Center for Weight Loss and Nutrition in Beverly Hills.

Een studie uit 2019 in de Internationaal tijdschrift voor epidemiologie ontdekte dat het eten van gemiddeld 76 gram (ongeveer 2,6 gram) rood of verwerkt vlees per dag geassocieerd was met een 20% hogere kans op het ontwikkelen van colorectale kanker in vergelijking met het consumeren van slechts ongeveer 21 gram per dag.

Het koken van rood vlees bij hoge temperaturen veroorzaakt de productie van verschillende verbindingen die darmkanker kunnen veroorzaken bij mensen met een genetische aanleg. Bewerkt rood vlees, zoals hotdogs en worst, bevatten ook nitrieten, zowel natuurlijk als als toegevoegde conserveermiddelen. Van nitraten wordt gedacht dat ze bijdragen aan kanker.

dokter ontmoeting met patiënt en echtgenootMorsa-afbeeldingen/Getty Images

U kunt uw risico op ernstige ziekten verminderen

Door rood vlees van het menu te halen, kan het risico op meerdere ziekten worden verminderd. “Rood vlees kan grote hoeveelheden verzadigd vet bevatten, wat verband houdt met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes”, zegt Warren.

Een onderzoek uit 2018 in de Europees Hartjournaal gevonden dat rood vleesconsumptie een verbinding produceert die het risico op hartaanvallen kan verhogen. Carnitine, dat ervoor zorgt dat het lichaam Trimethylamine-N-oxid (TMAO) aanmaakt, een verbinding die door bacteriën in de maag wordt geproduceerd, lijkt te correleren met risico. “Onderzoekers zijn van mening dat het het cholesterolmetabolisme in het lichaam beïnvloedt, wat leidt tot een verhoogde ontwikkeling van plaque op de bloedvatwanden en het risico op hartaandoeningen kan verhogen”, zegt Warren.

Rundvleeseters kunnen ook de ziekte van Alzheimer het hof maken. Een studie uit 2017 gepubliceerd in de Brits medisch tijdschrift gaf de link de schuld van overmatige ijzerophoping door te veel rood vlees in het dieet. Wilt u meer doen om uw risico op Alzheimer te verlagen? Overweeg om deze vitamines in te nemen.

vrouwen in fitnesslesLuis Alvarez/Getty Images

Je hebt misschien meer energie

“We hebben een gezond hart, een gezond spijsverteringsstelsel en een gezonde geest en lichaam nodig voor goede energie”, legt Warren uit. Het ruilen van rood vlees voor gezonder voedsel, zoals bonen, plantaardige vetten, volle granen, fruit en groenten, kan leiden tot hogere energieniveaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.