Dingen die u moet weten voordat u met het Keto-dieet begint

Stella Fotografie/Shutterstock

Moet ik supplementen nemen?

Mensen met een keto-dieet kunnen een tekort aan voedingsstoffen ontwikkelen. Dr. Salter zegt dat natrium- en magnesiumtekorten mogelijk zijn met een keto-dieet, omdat veel koolhydraatrijke voedingsmiddelen de grootste bronnen van deze voedingsstoffen zijn.

“Vooral vitamine D, calcium en B-complex kunnen gunstig zijn”, zegt Adrienne Youdim, MD, universitair hoofddocent geneeskunde aan de UCLA David Geffen School of Medicine. “Vezelsuppletie kan ook helpen bij de spijsvertering.”

Misschien wilt u een bloedonderzoek laten doen en alleen de vitamines aanvullen die u echt nodig heeft. Ontdek waarom bijna de helft van alle multivitaminen niet doet wat ze zeggen.

Verse rauwe Prime Black Angus beef steaks op een houten bord: Ossenhaas, Denver Cut, Striploin, Rib EyeDavidchuk Alexey/Shutterstock

Heb ik een maaltijdplan nodig?

Het maken van een formeel maaltijdplan is een geweldige manier om jezelf voor te bereiden op succes. Zorg voor variatie in je keto-dieet, zodat je je niet gaat vervelen. Keto-maaltijden zijn zeer hoog in vet, matig in eiwit en laag in koolhydraten.

“Dit dieet is geweldig voor carnivoren en mensen die van veel vet voedsel houden”, zegt Keith-Thomas Ayoob, RD, emeritus klinisch professor aan het Albert Einstein College of Medicine. “De focus ligt echter op vet, niet op eiwitten, omdat een hoog vetgehalte je lichaam ‘ketotisch’ houdt.”

Wat is niet toegestaan? Experts zijn het erover eens dat u bewerkte voedingsmiddelen en de meeste verpakte voedingsmiddelen, zoete desserts en gewoon zetmeel wilt vermijden. En je wilt op je koolhydraten letten. Gezonde bronnen van koolhydraten zijn niet-zetmeelrijke groenten, zoals broccoli, bladgroenten, bloemkool, asperges en komkommer, zegt Dr. Slater. “Het grootste deel van uw dieet omvat rood vlees, gevogelte, vis, zeevruchten, eieren, avocado, kokosolie, spek, boter en kaas”, zegt Derocha.

tort van pure chocolade, perfect gesneden om te delenmarcin jucha/Shutterstock

Is het keto-dieet moeilijk vol te houden?

De resultaten van het gewichtsverlies kunnen snel komen, maar andere fysieke veranderingen – obstipatie, maagproblemen, depressie, stemmingswisselingen, vermoeidheid – kunnen de krimpende taille vergezellen, waarschuwt Dr. Youdim. Deze ongelukkige bijwerkingen kunnen uw uithoudingsvermogen testen op het keto-dieet.

Om nog maar te zwijgen over het gebrek aan “speelruimte” in uw dagelijkse voedselkeuzes. Extreem beperkende diëten zoals keto kunnen voor sommige mensen te onrealistisch zijn omdat het strikte naleving vereist. Zin in taart voor de verjaardag van je collega? Een klein plakje is meer koolhydraten dan je in twee dagen zou moeten eten.

Slimme strategieën, waaronder maaltijdplanning, kunnen u echter helpen bij het navigeren door sociale situaties die uw wil om vast te houden aan het keto-dieet op de proef stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.