Deze weerstandsband van minder dan $ 30 zal je workouts thuis transformeren

Weerstandsbandtrainingen hebben de routine van deze trainer gered toen de pandemie toesloeg. Hier is hoe hij zegt dat een weerstandsband meer opwinding (en resultaten) aan je oefening kan geven, plus het betaalbare product dat hij aanbeveelt voor elk fitnessniveau.

Als personal trainer en atleet die voortdurend traint voor langeafstandsraces, vond ik het een beetje pijnlijk om niet naar de sportschool te kunnen gaan toen het pandemische lockdown-leven begon. Niet trainen was geen optie – en hoewel mijn vrouw en ik thuis veel fitnessapparatuur hadden, was onze opstelling meer ontworpen voor die tussendagen waarop ons schema ons niet toestond om naar de sportschool te gaan, of wanneer we wilden een kortere, lichtere training. Dus toen thuis de enige plek werd waar we zou kunnen oefening dwong het pandemische leven ons om creatief te worden met onze thuistrainingen.

Mijn favoriete weerstandsbandproduct – de Whatafit Resistance Band Set – kwam te hulp als een verrassend indrukwekkend hulpmiddel dat mijn hele lichaam werkte, terwijl ik mijn spieren sterk kon houden. Ik ontdekte ook dat de weerstandsband veel veelzijdigheid bood in mijn training. (Probeer bijvoorbeeld deze weerstandsbandoefeningen – alles wat je nodig hebt is een reling of een andere zeer stabiele, stationaire plek in je huis.)

Als je op mij lijkt, is het begrijpelijk om te denken dat je thuis niet dezelfde kwaliteit van de training zult krijgen als in de sportschool. Wat ik ontdekte was dat de Whatafit-weerstandsband (die verkrijgbaar is op Amazon voor $ 29,99) niet alleen je lichaam in beweging kan houden als je niet naar de sportschool kunt; maar het kan je trainingsroutine zelfs naar een hoger niveau tillen en je motiveren met leuke, nieuwe bewegingen.

De voordelen van trainen met weerstandsbanden

Westend61/Getty Images

Holly Perkins, gecertificeerd trainer en auteur van Lift om slank te wordenlegt uit aan de gezonde waarom de weerstandsband thuishoort in elke thuisgymnastiek. “Verzetsbanden . . . zijn bijzonder goed voor thuistrainingen, omdat je jezelf rond de band kunt positioneren om het inspanningsniveau aan te passen en de intensiteit van de band te verhogen of te verlagen. Ze voegt eraan toe: “Dit is geweldig voor huizen waar meer dan één persoon banden gebruikt, omdat elke persoon het inspanningsniveau kan aanpassen aan zijn of haar fitnessniveau.”

De voordelen van weerstandsbandtraining

Er zijn verschillende redenen waarom de Whatafit Resistance Band Set nu een vast onderdeel is van mijn trainingsroutine:

Weerstandsbandoefeningen kunnen de kracht zelfs vergroten en spieren opbouwen op een manier die vergelijkbaar is met vrije gewichten. Spieren groeien in verhouding tot de tijd dat ze onder spanning worden geactiveerd. Weerstandsbanden verhogen deze “tijd onder spanning” omdat je spieren tijdens de hele beweging worden aangespannen. Dit in tegenstelling tot losse gewichten, waarbij je de neiging hebt om het gewicht tijdens de oefening te laten hangen en spanning te verliezen.

Ook een studie uit 2018 gepubliceerd in de Journal of Human Kinetics ontdekte dat weerstandsbanden “het spieractivatieniveau aanzienlijk verhoogden” in sommige bovenrug- en schouderspieren, wat volgens de onderzoekers “mogelijk te wijten was aan het feit dat elastische banden een meer onstabiele weerstandsmodaliteit zijn.” Omdat het je lichaam is dat de band stabiel houdt en niet een groot stuk fitnessapparatuur met een katrol of andere techniek om je bewegingen onder controle te houden.

Een weerstandsband kan zelfs spieren trainen die met andere apparatuur kunnen worden verwaarloosd, omdat het unieke bewegingsbereiken mogelijk maakt: in vergelijking met vrije gewichten en machines die in sportscholen worden gevonden, kunt u met weerstandsbanden oefeningen uitvoeren in verschillende bewegingsbereiken (hoeveel en mate waarin een gewricht beweegt). Dit verbetert de algehele mobiliteit en functionele kracht, wat belangrijk is om te behouden naarmate we ouder worden.

Weerstandsbanden zijn geschikt voor zowat elke leeftijd en elk fitnessniveau. Dit komt deels omdat ze gemakkelijker zijn voor de gewrichten dan losse gewichten, wat minder kans op blessures betekent. Ook, zoals een onderzoek naar fysiotherapie uit 2016 aantoonde: voor oudere volwassenen die in landelijke gebieden woonden, verbeterde weerstandstraining met oefenbanden de balans, flexibiliteit en mobiliteit.

Weerstandsbanden zijn handig. Ze zijn compact, lichtgewicht, draagbaar en gemakkelijk op te bergen: als je thuis niet veel ruimte hebt voor trainingsapparatuur, is een weerstandsband super eenvoudig op te rollen en op te bergen in een kleine tas of koffer, waardoor je je kunt ze bijna overal gebruiken: doe je workouts thuis, in een hotelkamer, in een park of zelfs naast je bureau op het werk tijdens een pauze. Zoals Perkins zegt, zijn weerstandsbanden “geweldig omdat ze een uitstekende bron van variabele weerstand bieden voor workouts die je overal kunt doen.”

Ze zijn een van de meest betaalbare apparaten voor thuistraining. Veel hoogwaardige sets met weerstandsbanden kunnen online worden gekocht voor minder dan $ 30. De Whatafit-weerstandsbandenset wordt geleverd met een reeks extra lichte tot extra zware krachten voor nog meer variatie in uw trainingen. Velen worden ook geleverd met verschillende hulpstukken, zoals elastische oefenbanden, minibanden, lusbanden, buisbanden, deurankers en gedempte handgrepen.

Dean Seda, een door de National Academy of Sports Medicine gecertificeerd personal trainer, zegt: “Veel mensen hebben ontdekt dat ze creatief kunnen zijn en ruimtes thuis kunnen gebruiken voor oefeningen waarvan ze niet hadden gedacht dat ze die zouden kunnen gebruiken.” Seda vult aan: “Sommige sets met weerstandsbanden hebben bijvoorbeeld een deurbevestiging. Je kunt dat over de deur, onder de deur of tussen de scharnieren plaatsen en weerstandsbandoefeningen uitvoeren vanuit verschillende hoeken alsof het een verstelbare kabelmachine is in de sportschool. Verbazingwekkend!”

Voor deze investering krijgt u dus een oefenhulpmiddel dat multifunctioneel is en veel variatie toevoegt aan thuistrainingen om kracht op te bouwen en definitie toe te voegen aan uw armen, schouders, rug, borst en benen. (Geïnspireerd? Probeer deze weerstandsbandoefeningen voor het bovenlichaam.)

Waar moet je op letten bij het kopen van een set weerstandsbanden?

Zoek tijdens het winkelen naar een set die de beste waar voor uw geld biedt. De banden moeten een sterke slijtvastheid en elasticiteit hebben om te voorkomen dat ze breken of scheuren, wat vaak wordt gezien bij producten van mindere kwaliteit.

Dit is wat de Whatafit Resistance Band Set onderscheidt van de rest. Het bevat vijf multifunctionele oefenbanden (extra licht, licht, medium, zwaar, extra zwaar), vijf extra lusbanden, een deuranker, twee gedempte handgreepbevestigingen en een draagtas voor eenvoudig opbergen en vervoeren. Deze banden en extra hulpstukken zijn ontworpen om intensieve dagelijkse trainingssessies te weerstaan. Ze kunnen uw thuisworkouts echt versterken door meer oefeningsmogelijkheden toe te voegen.

Het opnemen van weerstandsbandtraining in uw thuisworkouts is een veilige, gemakkelijke en kosteneffectieve manier om uzelf uit te dagen en wat variatie in uw thuisworkouts te injecteren.

Weerstandsband

via amazon.com

Winkel nu

Voor leuke ideeën om fitness leuk te houden, meld je aan voor de gezondede dagelijkse nieuwsbrief. Lees ook verder:

Leave a Reply

Your email address will not be published.