Deze verstelbare dumbbells zijn je “beste investering”, zegt een trainer

De Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells zijn een solide toevoeging aan je arsenaal voor thuisgymnastiek, zegt deze trainer, voedingsdeskundige en atleet. Ontdek hoe deze verstelbare dumbbells je kunnen helpen ruimte te besparen terwijl je je thuisworkouts maximaliseert.

Als je net als ik bent, voelt het vinden van een goede plek in huis om je trainingsuitrusting op te bergen als een eigen renovatieproject. Als trainer, voedingsdeskundige en atleet geloof ik dat een thuisgymnastiek een van de beste manieren kan zijn om in vorm te blijven. Als u echter een huisgymnastiek op voorraad heeft die ervoor zorgt dat u elke dag in beweging wilt komen, hoeft u niet rommelige hoeken te maken of waardevolle ruimte in uw huis op te offeren.

Halterrekken zijn geweldig, maar sommige echt goede sets kunnen je meer dan duizend dollar kosten terwijl ze een heel deel van je huis in beslag nemen. En hoewel kleine dumbbells zeker beter zijn dan niets, is het mogelijk dat je wat meer uitdaging van je training verlangt. Een van mijn favoriete oplossingen aller tijden voor deze dilemma’s zijn verstelbare dumbbells.

Verstelbare dumbbells zijn superhandig, omdat ze je in staat stellen om vanuit het comfort van je huis te trainen zonder rommel toe te voegen of je gewichten een vast onderdeel van je interieur te maken. Hoewel sommige nieuwe gebruikers het concept een beetje intimiderend vinden, zijn verstelbare dumbbells erg gebruiksvriendelijk, ongeacht je fitnessniveau of ervaring. “Verstelbare dumbbells zijn de afgelopen jaren veel gebruiksvriendelijker en gemakkelijker te vinden geworden”, zegt Antoine Hamelin, kinesioloog, trainer van professionele sportteams en CEO van First Step Fitness. Deze fitnessprofessional voegt eraan toe: “Als je een thuisgymnastiek met beperkte ruimte bouwt, zijn verstelbare dumbbells zeker een goede optie. Ze zijn ruimtebesparend en bieden voldoende weerstand voor een breed scala aan oefeningen.

Bekijk ook de 4 beste oefeningen om botten in je bovenlichaam te versterken, van een inspanningsfysioloog.

Wat zijn de beste verstelbare dumbbells?

Krachttraining in het algemeen is goed voor je gezondheid. Of het nu gaat om dumbbells, weerstandsbanden, machines of lichaamsgewichtoefeningen, krachttraining kan leeftijdsgebonden spierverlies helpen voorkomen. Dit is van cruciaal belang voor de vitaliteit, omdat het pijntjes en kwalen helpt voorkomen en het welzijn en de mobiliteit bevordert naarmate we ouder worden.

De American Council on Exercise (ACE) zegt dat dumbbell-training veel voordelen biedt. Om er maar een paar te noemen, dumbbells kunnen helpen bij het opbouwen en versterken van spieren en het verbeteren van de coördinatie tussen je spieren zelf (waarvoor je hersenen ook wat goed werk moeten doen).

Er is een grote verscheidenheid aan oefeningen waarvoor uitsluitend verstelbare dumbbells nodig zijn. Maar waar moet je op letten bij verstelbare dumbbells? Personal trainer en gezondheidscoach Jennifer Fidder vertelt de gezonde waarom de Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells veel functies bevatten die de meeste shoppers nodig hebben. “Ik raad Bowflex verstelbare dumbbells aan aan mijn klanten. Ik ben niet aangesloten bij Bowflex, maar mijn eigen set is 11 jaar oud en still going strong.” Fidder voegt eraan toe dat hoewel deze dumbbells een beetje prijzig kunnen zijn, “ze de beste investering zijn die je ooit zult doen in je gezondheid en fitness.” Ze zijn ook extreem veelzijdig, omdat ze tot 52,5 pond per dumbbell gaan.

In mijn eigen fitnessreis ben ik het er zeker mee eens. De Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells (beschikbaar op Amazon) zijn onmisbare trainingsapparatuur om het meeste uit mijn thuisworkouts te halen. Ze bieden een breed gewichtsbereik, waardoor je zwaardere oefeningen kunt doen, zoals bankdrukken en squats, of lichtere oefeningen, zoals biceps curls en laterale verhogingen.

Hoe werken de Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells?

De Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells onderscheiden zich van je gemiddelde dumbbells. Je kunt ze aanpassen aan 15 verschillende gewichten, variërend van vijf tot 52,5 pond. Ze zijn ook supereenvoudig aan te passen, met behulp van een draaisysteem voor snel manoeuvreren tussen gewichten en oefeningen, of als je tussen sets moet afvallen. Het draaisysteem zorgt ervoor dat bijna iedereen, van beginners tot ervaren gewichtheffers, ze kan gebruiken door ze eenvoudig aan te passen aan het gewicht van hun voorkeur.

Bovendien worden deze verstelbare dumbbells geleverd met een basisrek en zijn ze compatibel met de Bowflex SelectTech Dumbbell Stand met Media Rack.

Wat maakt de Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells het beste?

via amazon.com

Wanneer u op zoek bent naar fitnessapparatuur voor thuis, kunt u het volgende overwegen: uw fitnessdoelen, prijspunten en productkwaliteit. Hoewel dit product qua prijs aan de duurdere kant is (momenteel beschikbaar voor $ 399 op Amazon), krijg je zeker waar je voor betaalt: een hoogwaardig fitnessapparaat dat jarenlang meegaat. Of je nu op zoek bent naar bulk, naar buiten leunen of kracht behouden, deze dumbbells zullen waarschijnlijk presteren.

Naast het besparen van ruimte en het verminderen van rommel, hebben de verstelbare dumbbells van Bowflex een duurzaam rubberen profiel rond de metalen platen voor een soepeler opstijgen van de standaards. Dit minimaliseert geluid en beschermt uw vloeren. En als esthetiek een prioriteit is, kun je met deze dumbbells niet fout gaan. Hun stijlvolle ontwerp helpt je gemotiveerd te blijven, vooral als ze zichtbaar zijn in je huis.

Zoals een geverifieerde Amazon-koper, Olivia, zei: “Ik heb deze gekregen nadat ik 3 jaar niet in de sportschool had doorgebracht. Vanaf de eerste training kon ik niet geloven hoe blij ik was met dit product. Het heeft het tillen leuker en gemakkelijker gemaakt omdat er geen rit naar de sportschool of planning is. Deze recensent raadde ook de Bowflex-bank en kettlebell aan als geweldige investeringen voor een thuisgymnastiekopstelling.

Winkel nu

Op zoek naar dagelijkse inspiratie om gezond en actief te blijven? Meld je aan voor de gezondede dagelijkse nieuwsbrief. Lees ook verder:

Leave a Reply

Your email address will not be published.