Den sunde bananmuffin, som denne ernæringsekspert sværger til

Den sunde bananmuffin, som denne ernæringsekspert sværger til

Diætist og plantebaseret kostspecialist Cynthia Sass deler sin personlige bananmørk chokolademuffinopskrift, hvorfor det er sundt, og hvad man skal spise med det for en nærende start på din dag.

En muffin kan både være en lækkerbisken og en sund måde at skyde morgenen i gang – når den er lavet med de rigtige ingredienser, altså. Som registreret diætist er en af ​​mine yndlingsopgaver at finjustere opskrifter for at skabe muligheder, der er både lækre og sunde. Jeg tror, ​​jeg nåede begge dele med mine Banana Dark Chocolate Mini Muffins; og de er sjove og nemme at lave.

En række af mine justeringer øger næringsværdien af ​​denne sunde muffinopskrift markant, men bananer er stjernen. Den mest populære frugt, der sælges i USA, er bananer meget nærende. En mellemstor banan giver 12 procent af det daglige behov for både fiber, som understøtter en god fordøjelsessundhed, samt kalium, der opfører sig som en elektrolyt og understøtter hjerterytmen, nerve- og muskelfunktionen; det hjælper også med at regulere blodtrykket. Bananer leverer også C-vitamin til immunforsvaret, energiunderstøttende B-vitaminer og mangan, et mineral, der er nødvendigt for sunde knogler, sårheling og kollagenproduktion. De indeholder også sunde antioxidanter, som kan hjælpe med at beskytte mod hjertesygdomme og kræft.

Mmm, chokolade

Frugtens vigtigste medspiller i denne opskrift er mørk chokolade. Ud over at være dekadent, fortjener mørk chokolade sin superfood-status. Nogle undersøgelser tyder på, at det kan hjælpe med at beskytte hjertet og reducere stress og inflammation, samtidig med at det forbedrer hukommelse, immunitet og humør og endda understøtter knogletæthed. For yderligere at booste sundheden valgte jeg antioxidantrig ahornsirup i stedet for raffineret sukker, protein og næringsrigt kikærte- og mandelmel frem for hvidt mel og hjertesund ekstra jomfru olivenolie (EVOO) i stedet for smør. Kombinationen af ​​banan, ahornsirup og EVOO giver muffinsene deres fugtige tekstur. Disse glutenfrie, 100 procent plantebaserede lækkerier er lige så smagfulde og tilfredsstillende som en traditionel version, og kanelaromaen er berusende.

sunde bananmuffins

Høflighed Cynthia Sass, MPH, RDN, CSSD

Del og hersk

I stedet for at lave fire større muffins, valgte jeg 12 minis, hvor en portion var tre små muffins. Forskning viser, at din hjerne observerer et større antal genstande som en større mængde, selvom den samlede portion er identisk. Denne opfattelse udmønter sig i, at man føler sig mere tilfreds med tre minis i stedet for én større muffin. Hvis du ikke har en mini-muffinspande, kan du dele dejen i fire større muffins, men her er et trick: Skær din muffin i mindre stykker, inden du spiser den, så føler du, at du spiser mere.

For yderligere at booste planteproteinindholdet i mit måltid, serverer jeg gerne mine minis med en latte lavet med et højere proteinindhold plantemælk. Jeg elsker personligt Ripple, lavet af ærter, som giver 8 gram protein pr. kop.

En anden sjov mulighed er en parfait lavet med lag af tre kvarte minimuffins afvekslende med plantebaseret yoghurt. Min favorit er Kite Hills vanilje usødet græsk-stil yoghurt lavet af mandler, som giver 13 gram protein per to tredjedele kop portion.

Hvis du foretrækker en velsmagende morgenmad, kan du nyde disse muffins som en eftermiddagssnack eller dessert. Bare det at poppe en kan tilfredsstille en sød trang og samtidig levere nogle vigtige næringsstoffer. Her er opskriften. Jeg håber du nyder det lige så meget som jeg gør!

Banan mørk chokolade mini muffins

Serverer fire

Ingredienser:

¼ kop kikærtemel

¼ kop mandelmel

1,5 tsk stødt kanel

¼ teskefuld bagepulver

¼ tsk bagepulver

1/8 tsk havsalt

¼ kop ekstra jomfru olivenolie med mild smag

¼ kop ren ahornsirup

1,5 tsk ren vaniljeekstrakt

1 kop bananskiver, delt

¼ kop hakket 70% mørk chokolade

Instruktioner:

Forvarm ovnen til 350 F. Kombiner kikærte- og mandelmel, kanel, bagepulver, bagepulver og havsalt i en stor skål, og sæt til side. Kombiner olie, ahornsirup, vanilje og halvdelen af ​​bananen i en mini-foodprocessor. Blend indtil glat, og fold derefter den våde blanding i de tørre ingredienser og rør for at blande dejen. Hak de resterende bananskiver og rør i dejen sammen med den hakkede mørke chokolade. Hæld dejen jævnt i 12 små muffinforme med papirkop. Bages i 15 minutter, eller indtil tandstikker indsat i midten af ​​muffin kommer ren ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.