Den ene sunde æbleopskrift, du skal bruge til æblerester

Registreret diætist og plantebaseret kostspecialist Cynthia Sass deler en af ​​sine yndlings sunde æbleopskrifter. Vegansk, glutenfri og lav i sukker, denne bagte æbleopskrift er en fantastisk måde at få mere C-vitamin, fibre og andre vigtige næringsstoffer.

Sundhedsmæssige fordele ved æbler

Dette er tidspunktet på året til at nyde alle de friske æbler, der aldrig vil smage bedre, end de gør lige nu. Det er også det bedste tidspunkt at lave sunde æbleopskrifter. Og heldigvis for æbleelskere kan det give nogle ret imponerende sundhedsmæssige fordele at blive mættet af denne efterårsfrugt.

Et medium råt æble indeholder 8,4 mg immununderstøttende C-vitamin, hvilket er omkring 10 procent af den daglige værdi (DV). Det har mindre procenter af vitamin E og K, B-vitaminer og kalium. Et æble giver også mindst fire gram fibre. De opløselige fibre, der findes i æbler, har vist sig at fremme sundt vægttab, understøtte immunfunktion, sænke kolesterol og blodtryk i blodet, forbedre blodsukkerreguleringen og reducere inflammation, ifølge en undersøgelse fra 2016 i Aktuelle åreforkalkningsrapporter.

En undersøgelse fra april 2020 offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition fandt ud af, at æbler også kan være stærke beskyttere af hjernens sundhed. I en 20-årig opfølgning af mere end 2.800 ældre voksne var de, der indtog høje mængder af høj flavonoid fødevarer, herunder æbler, mindre tilbøjelige til at udvikle Alzheimers sygdom og relaterede demens sammenlignet med dem, der havde lavt indtag af flavonoid-rige fødevarer.

Hvad skal man gøre med mange æbler

Hvis du har en masse æbler, er der masser af sunde æbleopskrifter, der hjælper dig med at inkorporere dem i din daglige spiserutine. Udover snacking er æbler en fantastisk tilføjelse til velsmagende opskrifter, fra havesalater og slawer til kogte retter, som braiseret kål og rørefrites.

Hvis du vil bruge mange æbler på én gang, skal du piske en omgang hjemmelavet æblemos. Eller prøv en af ​​mine yndlings sunde æbleopskrifter på bagte æbleskiver. De er lækre lige fra ovnen, men kan også opbevares i køleskabet i tre dage eller fryses til en række fremtidige retter. De vil oversvømme dit køkken med den søde duft af efterår og tilfredsstille en sund trang. Jeg håber du nyder dem lige så meget som jeg gør.

Kanelkrydrede bagte æbleskiver

I denne enkle opskrift valgte jeg jomfru kokosolie i stedet for smør. I et 2018 BMJ åben undersøgelse fandt forskere ud af, at i modsætning til smør resulterede brugen af ​​jomfru kokosolie i positive effekter på kolesterol i blodet, herunder øget “godt” hjertebeskyttende HDL (high-density lipoprotein) kolesterol uden at øge “dårligt” LDL (low-density lipoprotein). ) kolesterol. Jomfru kokosolie, som ikke er blevet raffineret, bleget eller deodoriseret, er også rig på antioxidanter, der er kendt for at afværge celleskader og aldring.

Høflighed Cynthia Sass

Ud over sin karakteristiske efterårssmag giver ahornsirup også mindst 24 forskellige typer antioxidanter samt vigtige næringsstoffer. Omkring en tredjedel kop ahornsirup giver omkring 30 procent af det tilstrækkelige indtag (AI) for mangan, et mineral, der understøtter sunde knogler og kollagenproduktion. Kanel, en anden høj antioxidant fødevare, har vist sig at hjælpe med at regulere blodsukkeret og øge mætheden.

Ingredienser:

4 hele mellemstore æbler, skåret i 8 terninger (brug enhver type du kan lide)

2 spsk ren ahornsirup

2 spsk jomfru kokosolie

½ tsk æblekagekrydderi

½ tsk kanel

Instruktioner:

I en stor skål røres ahornsirup, kokosolie, æblekagekrydderi og kanel sammen. Skær æblerne i skiver, læg dem i skålen og vend dem, så de er dækket grundigt med den krydrede blanding. Placer kilerne på en bageplade og bag i en forvarmet 350 F ovn i 15 minutter. Vend stykkerne og bag dem i yderligere 15 minutter.

Server straks som den er, eller pynt med en crumble-topping lavet af en kombination af mandelsmør, ahornsirup og havregryn.

For at fryse det, du ikke bruger, skal du blot placere de afkølede æbleskiver på en bageplade, så de ikke rører, og læg dem i fryseren i fire timer til natten over. Overfør frosne skiver til fryseposer, fjern så meget luft som muligt, forsegl og gem dem i fryseren i op til seks måneder.

Tilføj de frosne kiler til smoothies, optø og tilsæt til plantebaseret yoghurt, eller varm på komfuret for at servere med havregryn eller plantebaseret is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.