De minste hoeveelheid beweging die je nodig hebt om langer te leven

De minste hoeveelheid beweging die je nodig hebt om langer te leven

Nee, je hebt niet per se uren en uren aan trainingen nodig om de vruchten van lichaamsbeweging te plukken.

Voordelen van lichaamsbeweging, zoals het verlagen van cholesterol of het stimuleren van je humeur, zijn niet iets waar je nog nooit van hebt gehoord. Maar als u nog meer trainingsmotivatie nodig heeft, weet dan dat slechts een paar minuten lichaamsbeweging per dag u kan helpen een langer leven te leiden.

Hoeveel moet je sporten?

Volgens onderzoek uit 2011 gepubliceerd in De Lancet, mensen die relatief weinig actief waren – ze bewogen 92 minuten per week of ongeveer 15 minuten per dag – hadden een 3 jaar langere levensverwachting in vergelijking met mensen die inactief waren. Degenen in de groep met een lage activiteit hadden ook een 14 procent lager risico op overlijden door veelvoorkomende oorzaken zoals hartaandoeningen en kanker in vergelijking met volledig zittende mensen. (En dat is slechts één voordeel van 15 minuten wandelen per dag.) Ander onderzoek gepubliceerd in PLOS Geneeskunde ontdekte dat 75 minuten matige lichaamsbeweging of wandelen per week – iets meer dan 10 minuten per dag – de levensverwachting leek te verbeteren met 1,8 jaar, evenals 300 minuten met 3,4 jaar en 500 minuten met 4,5 jaar. En een recensie in de Tijdschrift voor onderzoek naar veroudering en ontdekte dat lichamelijke activiteit in het algemeen jaren aan uw leven toevoegt. Dat gezegd hebbende, merkt Alexis Halpern, MD, een arts voor spoedeisende hulp aan het NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, op dat er nog meer studies nodig zijn om een ​​exact aantal vast te stellen.

Waarom verbetert lichaamsbeweging de levensverwachting?

Hoewel er misschien geen definitieve, magische hoeveelheid lichaamsbeweging is voor een langer leven, hebben onderzoeken aangetoond dat lichaamsbeweging ook het risico op bepaalde ziekten vermindert, Carolyn Dean, MD, ND een medisch adviesraadslid bij de Nutritional Magnesium Association zegt. “Een studie vond dat slechts twee en een half uur stevig wandelen per week vermindert het risico op [type 2] diabetes met 30 procent”, zegt Dr. Dean.

Evenzo hebben onderzoeken aangetoond dat lichaamsbeweging de bloeddruk kan verlagen, het risico op een beroerte kan verminderen, de ziekte van Alzheimer kan afweren en zelfs het risico op sommige vormen van kanker kan verminderen, aldus Dr. Dean. Bovendien heeft actief blijven psychologische voordelen, aangezien endorfines vrijkomen bij inspanning, wat leidt tot een beter humeur.

Vrouw joggen of rennen, zijaanzicht met haar schaduw op de grond.  Meisje dat sportkleding draagt ​​die fitnessactiviteiten buitenshuis doet.  Gezonde levensstijl en sportconcepten

William Perugini/Shutterstock

Vrouwen zien mogelijk een groter voordeel

Een opgewekter humeur is slechts een van de voordelen die zowel mannen als vrouwen kunnen ervaren van extra lichaamsbeweging. Volgens Bert R. Mandelbaum, MD, auteur van De overwinning van binnen: je zegevierende geest vastleggenechter, vrouwen overleven mannen ongeveer vier jaar – en de kloof was eerder groter. Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op de levensverwachting, dus het is onduidelijk of lichaamsbeweging een groter verschil maakt tussen mannen en vrouwen. Volgens Dr. Halpern is er enig bewijs dat lage tot matige lichaamsbeweging, zoals wandelen, helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en diabetes type 2 bij vrouwen dan bij mannen. (Hier zijn de veelvoorkomende aandoeningen die mannen en vrouwen verschillend beïnvloeden.)

Kortom: mogelijk langer leven is gewoon een ander trainingsvoordeel

Afgezien van het geslacht, als u meer fysieke activiteit aan uw leven wilt toevoegen, onthoud dan dat iets beter is dan niets als het gaat om lichaamsbeweging, zegt Dr. Dean. Sommige trainingen kunnen echter betere levensboosters zijn dan andere. Uit een onderzoek bleek bijvoorbeeld dat de beste oefeningen voor een lang leven tennis of racquetball, zwemmen en aerobics waren, volgens Dr. Dean.

Van de mensen die elke week 150 minuten matige tot krachtige activiteit deden, hadden mensen die aan racketsporten deden een 47 procent lager risico om te overlijden tijdens de negen jaar durende studie dan mensen die niet aan lichaamsbeweging deden,’ zegt ze. Wandelen, zwemmen, tai chi en krachttraining zijn volgens Dr. Halpern ook allemaal uitstekende trainingsopties Yasmine S. Ali, MD, een assistant klinische professor in de geneeskunde, aan de Vanderbilt University School of Medicine.

De laagste hoeveelheid lichaamsbeweging lijkt 75 minuten per week te zijn, maar de huidige aanbevelingen voor volwassenen van de Amerikaanse regering zijn 150 minuten per week aan lichaamsbeweging.

Al met al is de beste training gewoon degene waar je altijd het meest van geniet. Omdat, zoals Dr. Halpern zegt: “Als je het niet leuk vindt, doe je het niet.” Bekijk vervolgens de beste trainingen voor mensen die een hekel hebben aan lichaamsbeweging.

Leave a Reply

Your email address will not be published.