De juiste leeftijd om te beginnen 10 essentiële huidverzorgingspraktijken

Westend61/Getty Images

Cue de anti-aging oogserums in je midden twintig

Het is belangrijk om tientallen jaren voordat je ogen beginnen te rimpelen en slap te worden, met deze oefening te beginnen. “Je zou een anti-aging oogserum moeten starten als je in de twintig bent”, zegt Dr. Russak. “Hoewel je altijd SPF wilt dragen met oogbescherming om blootstelling aan de zon te minimaliseren, moet je dan een anti-verouderingscrème gaan dragen – een die antioxidanten en andere gunstige factoren bevat.” Oogcrèmes helpen fijne rimpels op te vullen, maar voorkomen ze niet. Daarom raadt Dr. Imber altijd aan om een ​​vitamine C-serum toe te voegen, zoals Youth Corridor Ultimate Antioxidant C Boost Serum in het gebied onder de ogen om collageen te revitaliseren en op te bouwen. (Het is ook slim om je dieet te verrijken met voedsel tegen veroudering.)

close up van vrouw hydraterende handenFreshSplash/Getty Images

Begin met het hydrateren van je handen als je midden twintig bent

Handcrème is niet alleen een geurig gevoel van welzijn, het is ook nodig om de dunne, tere huid van je handen te behouden, die alleen maar dunner en meer beschadigd door de zon wordt naarmate je ouder wordt. “Lichtere huidtypes ervaren dunner worden van de huid en een crêpe uiterlijk dat zich uitstrekt van vingers tot knokkels, waardoor de hand een ouder uiterlijk krijgt, zelfs meer dan het gezicht”, zegt Dr. Jegasothy. Eerlijkere huidtypes zijn ook vatbaar voor levervlekken of seborrheic keratosis, bruine, wratachtige huidgroei die lelijk is en al vanaf het einde van de dertig kan verschijnen. Voor mensen met een donkere huid is het net zo belangrijk om dagelijks te hydrateren om de huid gehydrateerd te houden en een uitgedroogde of asgrauwe huid te voorkomen.

“Een goede glycolzuurhoudende handcrème dient als dagelijkse exfoliant en kan de huid verstevigen, dikker maken en seborrheic keratose voorkomen”, voegt Dr. Jegasothy toe. Tegen de tijd dat je ouderdomsvlekken en een rimpelige huid begint te zien, is het tijd om de grotere wapens naar voren te brengen, zoals Exuviance AGE REVERSE Hand Rejuvenator. Het is een peelingbehandeling in twee stappen (gemaakt door de wetenschappers die de eerste glycolische peeling hebben gemaakt) die is ontworpen om doffe, ruwe plekken te verwijderen, losse huid, rimpels en ouderdomsvlekken te bestrijden en de hydratatie te herstellen voor een stevigere, jonger uitziende huid. (Weet je niet zeker of je handcrème nodig hebt? Hier zijn subtiele tekenen dat je handen TLC nodig hebben.)

vrouw die crème op gezicht aanbrengtLightField Studios/Getty Images

Begin halverwege de twintig met een anti-rimpelbehandeling

“Tussen je 20e en 30e moet je anti-rimpelcrèmes gaan dragen”, zegt Dr. Russak. “Een retinol is geweldig om mee te beginnen, rond de leeftijd van 25 jaar, wanneer de eerste tekenen van zonneschade en rimpels zichtbaar worden.” Retinol helpt de celvernieuwing te versnellen, zodat u frisse, volle huidcellen aan de oppervlakte krijgt voor een jeugdige gloed. De FDA keurde een populaire receptretinoïde, Differin Gel 0,1%, goed voor vrij verkrijgbaar gebruik. Het wordt op de markt gebracht als een medicijn tegen acne, maar de hooggedoseerde retinoïden zijn ook krachtige anti-rimpelpreventie. Overweeg voor het beste resultaat vitamine C toe te voegen, een antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, zodat het je retinol helpt zijn werk beter te doen. (We raden aan om een ​​serum onder uw retinol aan te brengen. Drie aanbevelingen, van hoog naar laag: iS Clinical Super Serum Advance, met een concentratie van 15 procent vitamine C plus kopertripeptide-groeifactoren voor verbeterde anti-verouderingseigenschappen; Dermalogica Age Bright Clearing Serum, voor een aanzienlijke verheldering van de huid en Art Naturals Vitamine C Age Defying Serum, met hyaluronzuur, vitamine E en ferulazuur.) “Zo’n regime zal niet alleen overmatige zonneschade voorkomen, maar zal ook zorgen voor chronische hydratatie en een avond van de epidermale huid laag,” zegt Dr. Jegasothy, “die allemaal een gladde, ongerimpelde huid op latere leeftijd bevorderen.” (Hier is een gids over de juiste volgorde van huidverzorgingsroutines om de resultaten te maximaliseren.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.