De “grootste fout” voor het verlagen van het diabetesrisico, van een diëtist

John Fedele/getty-afbeeldingen

Hoewel genetica, leeftijd en gezondheidsproblemen bijdragen aan uw diabetesrisico, blijkt uit een onderzoek uit 2021 dat is gepubliceerd in de Brits medisch tijdschrift gesuggereerde voeding speelt een hoofdrol bij het voorkomen, beheersen en zelfs omkeren van diabetes.

Toch betekent dat niet dat je een ultrabeperkt dieet moet volgen, legt Natalie Allen, RD, klinisch assistent-professor biomedische wetenschappen aan de Missouri State University uit. Een sleutel tot het verminderen van het risico op diabetes is ervoor te zorgen dat u genoeg van het juiste voedsel binnenkrijgt.

Allen en andere voedingsdeskundigen die gespecialiseerd zijn in diabetespreventie en -management vertellen de gezonde @Reader’s Digest welke voedingsmiddelen het beste kunnen werken om uw diabetesrisico te verlagen – en hoe u uw dieet voor controle van de bloedsuikerspiegel kunt balanceren met minder beperkingen.

Ontvang elke dag nieuws van The Healthy in je inbox

Er zijn drie belangrijke macronutriënten waarmee u rekening moet houden als het gaat om diabetes: koolhydraten (waaronder suiker), eiwitten en vetten. “De grootste fout die ik zie, is het vermijden van koolhydraten”, zegt gecertificeerde diabetes-opvoeder Erin Palinski-Wade, RD, CDE, LDN, CPT, die ook de auteur is van 2-daags diabetesdieet en een consultant voor MyFitnessPal. “Mensen zullen koolhydraten streng uit hun dieet beperken of elimineren, wat contraproductief is voor het handhaven van een gezonde bloedsuikerwaarde.”

In plaats van koolhydraten te vermijden, raadt Palinski-Wade aan om te zoeken naar complexe koolhydraten met een hoog vezelgehalte, zoals quinoa, bonen en volle granen. (We zijn dol op deze kleurrijke quinoasalade die glutenvrij en zuivelvrij is en boordevol zomergroenten zit – met dank aan onze broer of zus-site, Taste of Home.)

Maar het maakt niet uit welke koolhydraten die je eet, zal het toevoegen van een soort eiwit gunstig zijn, voegt Allen eraan toe. Dit komt omdat eiwit er langer over doet om ons lichaam te verteren, dus de koppeling kan bloedsuikerpieken na het eten helpen voorkomen. Vetten werken op een vergelijkbare manier – en je lichaam heeft zijn vetten nodig. Probeer gewoon prioriteit te geven aan gezonde vetten in uw maaltijden.

Verder, een studie uit 2015 gepubliceerd in Diabetes Zorg toonde aan dat voedselvolgorde een verschil maakt – wat betekent dat je je bewust bent van de volgorde waarin je je macronutriënten eet, kan helpen om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen. De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat als je zetmeelrijke koolhydraten wilt toevoegen aan je maaltijd, zoals een aardappel of witte rijst, het eten van een vezelrijke groente en gezonde eiwitten eerst een betere bloedsuikerspiegel kan bevorderen. (Super slim, toch?)

7 geniale voedingshacks die een diëtist ons net heeft geïnspireerd om te proberen

En, zeggen de experts, het beheer van de bloedsuikerspiegel gaat niet alleen over wat u zou moeten doen voorkomen. Als u de volgende goodies inslaat, kunt u zelfs op het goede spoor blijven met een gezonde bloedsuikerspiegel en insulinespiegels.

Dus, hierbij is hier een lijst met supermarktbenodigdheden, van diabetesspecialisten. Bekijk ook Proberen te stoppen met suiker? Een diabetespatiënt onthult de enige verandering die zijn leven heeft gered

Achtergrond van verse groenten

Lester120/Getty Images

Groenten

Uit gegevens blijkt dat de meesten van ons niet genoeg groenten eten, zegt Allen. In feite heeft een studie uit 2017 gepubliceerd in de Tijdschrift voor geriatrische cardiologie ontdekte dat het prioriteren van plantaardig voedsel in uw dieet aanzienlijk kan helpen diabetes type 2 te voorkomen en te behandelen.

Je kunt ook niet echt fout gaan met het toevoegen van meer groenten op je bord, maar die met een hoger vezelgehalte zijn ideaal voor je bloedsuikerspiegel. Deze omvatten spinazie en andere bladgroenten, broccoli, wortelen, kool en champignons.

11 voordelen van spinazie die u zullen overtuigen om meer bladgroente te eten

Leave a Reply

Your email address will not be published.