De beste voedingsmiddelen voor uw boodschappenlijstje Atkins-dieet

foto/Shutterstock

Wat is het Atkins-dieet?

Misschien wel het oorspronkelijke koolhydraatarme eetplan, legt het de nadruk op eiwitten en vetten, terwijl koolhydraten worden beperkt, met name die van geraffineerde, verwerkte of zetmeelrijke bronnen zoals brood, pasta en gebak. Veel verse groenten leveren vezels, en in plaats van calorieën te tellen, houden volgers hun netto koolhydraten bij (het aantal dat je krijgt als je het voedingsvezelgehalte aftrekt van het totale aantal koolhydraten op het voedingsetiket). Voorstanders zeggen dat de tactiek het gewicht verlaagt en het afhoudt door de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen, de honger te verminderen en de vetopslag te verminderen. Ontwikkeld in de jaren zestig door cardioloog Robert Atkins, MD, is de populariteit sindsdien stabiel gebleven, vooral met de recente toename van het ketogene dieet, dat het lichaam dwingt vet te verbranden in plaats van koolhydraten. Dana Cohen, MD, een arts voor integratieve geneeskunde in New York City en de auteur van: blussen, werkte met Dr. Atkins en deelt hier haar favoriet Atkins-dieetvoedsel. Ontdek hoe het echt is om een ​​koolhydraatarm dieet te volgen.

Veel eidooiers close-up.  Intense en heldere gele kleur.  Het belangrijkste ingrediënt voor de bereiding van gebakken eieren, omelet, gepocheerde eieren.  Verse milieuvriendelijke boerderijproductenOleksii Mishchenko/Shutterstock

Eieren

In tegenstelling tot sommige dieetprogramma’s die de nadruk leggen op vetarme eiwitten als eiwitrijke ontbijtkeuze, omvat het Atkins-dieet het hele ei. Dat komt omdat de dooier de noodzakelijke vetten levert die je lichaam nodig heeft om het plan correct te laten werken. “Ik zal een halve avocado in blokjes snijden, extra vergine olijfolie besprenkelen, een snufje zeezout toevoegen en dan een gebakken ei toevoegen – het is verrukkelijk, voedzaam en gemakkelijk”, zegt Dr. Cohen. De combinatie van gezonde vetten en eiwitten maakt het een vullende maaltijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.