De beste schuimroller onder de $ 40 waar trainers dol op zijn voor herstel

Deze trainer zegt dat foamrollen zijn trainingsherstel heeft veranderd. Dit is het product waar hij het meest van houdt, plus drie tips voor het vinden van de juiste foamroller voor jouw behoeften. (Dat voelt al beter…)

Als trainer en atleet die regelmatig weerstandstraining doet (en momenteel traint voor een marathon), weet ik hoe spierpijn een domper kan zijn op trainingen. Herstel van de training – of het nu gaat om stretching, massages of wat broodnodige R&R – vereist soms discipline voor de fitness-forward onder ons, maar het is een essentiële oefening om de gewenste resultaten te krijgen. Dus toen mijn pijnlijke benen het gevoel hadden dat ze geen kilometer meer konden rennen, wist ik dat ik een pauze moest nemen en meer aandacht moest besteden aan herstel.

Toen ontdekte ik mijn nieuwe favoriete fitnessproduct voor het verlichten van spierpijn, zodat ik weer op pad kan: het is de 321 STRONG 5-in-1 Foam Roller Set. Ik ontdekte dat deze schuimrollerset (plus de leuke accessoires) het herstel na de training zoveel gemakkelijker en leuker maakt. De 321 STRONG-set (verkrijgbaar op Amazon voor $ 39,87) is de beste schuimroller om je conditie naar een hoger niveau te tillen door je activiteit te stoppen, even op adem te komen en die krappe plekken los te maken wanneer ze het meest moeten worden losgelaten.

Welke voordelen kunt u verwachten van de hoogwaardige foamroller die bij u past? Volgens een studie uit 2019 gepubliceerd in de Tijdschrift voor lichaamswerk en bewegingstherapieën, schuimrollen vermindert spierstijfheid, vergroot het bewegingsbereik en optimaliseert de hersteltijd. Bovendien merkten de onderzoekers op dat foamrollen nog effectiever is “in combinatie met dynamische stretching en actieve warming-ups voor trainingssessies.” (Hier zijn de 10 beste warming-upoefeningen die u vóór uw training kunt doen.)

Wat is het beste type foamroller?

Mike Matthews, CPT, trainer van beroemdheden en auteur van Spier voor het leven, legt uit waarom een ​​medium-stevige, getextureerde foamroller voor de meeste mensen een uitstekende optie is. “Matig dichte rollers zijn stevig maar vergevingsgezind, wat betekent dat ze hard genoeg zijn om triggerpoints te verlichten, maar niet zo hard dat je jezelf kneuzingen of trauma aan de triggerpoint-gebieden veroorzaakt”, vertelt Matthews de gezonde. Waar moet je nog meer op letten bij een goede foamroller? “Rollen met knoppen, ribbels en andere gestructureerde oppervlakken stellen je in staat verschillende hoeveelheden en soorten druk uit te oefenen op triggerpoints en het graven in kleinere krappe plekken gemakkelijker te maken.”

Hoewel rollers van schuim met textuur het beste zijn om spanning op die moeilijk bereikbare plaatsen los te laten, zijn rollers van glad schuim misschien een betere optie als je net begint met rollen. Antoine Hamelin, CPT, gecertificeerd trainer en oprichter van First Step Fitness, adviseert: “Zoals bij elke trainingsmethode, moet je van gemakkelijk naar moeilijk gaan. Gladde rollers zijn misschien beter geschikt voor beginners die rollen willen opnemen in hun afkoelroutines. Aan de andere kant zegt hij: “Hobbelige schuimrollers zijn misschien meer geschikt voor gevorderde gebruikers”, die niet meer zo effectief zijn als een soepele roller.

Hoe kies ik een foamroller?

Wanneer u op zoek bent naar een schuimroller, adviseert Matthews om rekening te houden met het volgende: dichtheid, textuur, grootte en constructie. “Hoe dichter een roller is, hoe minder ‘geven’ hij heeft”, zegt hij. “Dus als je nieuw bent met foamrollen, gevoelig bent voor pijn, of op zoek bent naar iets dat lijkt op een zachte rubdown in plaats van een diepe weefselmassage, is een zachte roller een goede optie.”

Aan de andere kant, als je een atleet bent, of als je wilt dat je roller diep in je spieren doordringt (en je vindt wat ongemak niet erg), dan is een stevigere, getextureerde roller de juiste keuze.

Wat de maat betreft, hangt de beste keuze voor schuimrollers af van uw behoeften en hoe vaak u deze bij u draagt. “Langere schuimrollers zijn nuttig als je de rugspier loslaat door de wervelkolom te helpen decomprimeren. Ze bieden ook een verscheidenheid aan mobiliteitsrollen”, legt Hamelin uit. “Aan de andere kant kunnen korte rollers van pas komen als je kleinere spieren probeert te rollen, zoals borstspieren, triceps en kuiten.” Een kortere roller kan ook geweldig zijn als je vaak reist, of als je hem mee moet nemen naar kantoor of sportschool.

Ten slotte kan het materiaal van de schuimroller het verschil maken. Matthews zegt: “Er zijn veel soorten schuim die worden gebruikt om rollen te maken, maar de twee die ik aanraad om op te letten, zijn EPP en EVA. Beide bieden een lange levensduur tegen een redelijke prijs.”

Waar koop je de beste foamroller?

via handelaar

De 321 STRONG 5-in-1 Foam Roller Set staat alleen in jouw zoektocht naar de beste foamroller. De set bevat een spierrollerstok, rekband, dubbele lacrosse-pinda en een stekelige plantaire fasciitisbal om spieren te richten voor diepe weefselverlichting. (Dat voelen we al.) De schuimroller heeft ook een holle kern met eindkappen voor opbergen, zodat u de accessoires binnenin kunt bewaren voor eenvoudige opslag en draagbaarheid.

Matthews prijst de set 321 STRONG en zegt: “Ik geef de voorkeur aan dit type schuimroller boven een gladde, omdat de variaties op het oppervlak je in staat stellen om verschillende spiergroepen en triggerpoints beter te richten (en de andere tools in de set maken het mogelijk u om nog meer te doen!).”

Winkel nu

Ongeacht uw fitnessniveau, het toevoegen van foamrolling aan uw fitnessroutine is een veilige en effectieve manier om uw herstel tussen trainingen te verbeteren, de flexibiliteit te verbeteren, uw bewegingsbereik uit te breiden en het risico op blessures te verminderen.

Meld je aan voor de gezonde @Reader’s Digest nieuwsbrief voor voedingskennis en nog veel meer. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.