De beste roeimachines voor thuis voor elke prijs

Roeimachines bieden een van de beste total body workouts. Hier leest u hoe u de beste roeimachine kiest voor uw fitnessdoelen en budget.

De opkomst van roeimachines en de homegym

Natuurlijk, het lijkt erop dat Frank Underwood nergens snel heen gaat op zijn waterroeier in de Netflix-serie Kaartenhuis. Maar hij – en het ontelbare aantal mensen dat zich de laatste tijd tot indoorroeien heeft gewend – zijn iets op het spoor: roeien is een van de meest efficiënte trainingen als je in één keer een cardio-boost en een totale lichaamskrachttraining wilt scoren. (Dit is de beste fitnessapparatuur voor thuistrainingen.)

Roeien betrekt 86 procent van je spieren. Elke slag omvat 65 tot 75 procent benen (bilspieren, quadriceps, kuiten) en 25 tot 35 procent bovenlichaam (armen, borstspieren, buikspieren, bovenrug), volgens de American Fitness Professionals Association.

In tegenstelling tot de loopband (die gericht is op het onderlichaam) of de armergometer (het bovenlichaam), daagt de roeimachine je van top tot teen uit – en laat je ticker ook werken.

Volgens onderzoek uit 2020 van de American Council on Exercise (ACE) verbrandt de gemiddelde persoon op een roeimachine ongeveer 275 calorieën in slechts 30 minuten.

skynesher/Getty Images

Hoe kies je de beste roeimachine voor thuisgebruik?

Als je geïntrigeerd bent door het idee van indoor roeien, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste roeimachine voor thuis. Om te beginnen, blijf uit de buurt van de glanzende nieuwe trend, zegt Caley Crawford, een in Irvine, Californië gevestigde directeur onderwijs en programmering voor Row House en Row House GO Coach.

“Kijk hoe lang de machine al op de markt is”, zegt ze. “Je zult merken dat sommige van de nieuwere, en doorgaans goedkopere, machines niet veel testjaren hebben. Dat betekent dat er geen bewijs is dat de machine de slijtage zal (overleven).”

Voor de veiligste gok, schiet op een model dat al minstens vijf jaar bestaat en waarvan bewezen is dat het beproefd is.

Prijsbereik

Wat de prijs betreft, “lijkt het misschien een goed idee om voor een goedkopere machine te gaan, maar als hij niet bevalt of als hij kapot gaat, is het uiteindelijk weggegooid geld”, zegt Crawford. “Voor de beste roeimachines voor thuis, kijk je naar $ 750 tot $ 1.000. Maar voor een goede hometrainer is het de moeite waard.”

Hoe u het wilt gebruiken?

Om uw keuzes te verfijnen, “is het essentieel om te overwegen wat belangrijk voor u is om uw vermogen om te beginnen met en zich eraan te houden aan een trainingsprogramma te vergroten”, zegt Chris Gagliardi, contentmanager wetenschappelijk onderwijs voor ACE en een ACE-gecertificeerde gezondheidscoach en personal trainer. in San Diego. “Wat zal u helpen om het meeste uit dit nieuwe apparaat te halen en hoe vaak bent u van plan het te gebruiken?”

Doe je onderzoek

Bekijk de garantie, lees zoveel mogelijk relevante beoordelingen, vraag je collega’s en sociale netwerk of ze sterke gevoelens hebben over specifieke modellen en bekijk video-tutorials van professionals en beginnende gebruikers over het exacte product dat je overweegt, suggereert Gagliardi. (Pas ook op voor de geheime gevaren van populaire fitnessapparaten.)

Er zijn drie soorten roeimachines die u kunt kopen op basis van uw persoonlijke behoeften en stijlvoorkeur.

 • Lucht: Een vliegwiel met daaraan bevestigde ventilatorbladen draait bij elke trekkracht en de weerstand komt van de geproduceerde wind. Trek harder om de weerstand te vergroten. Zowel Gagliardi als Crawford bevelen deze stijl aan.

 • Magnetisch: Een magnetisch remsysteem zorgt voor de weerstand, waardoor dit de stilste van alle roeitrainers is. Sommige roeimachines combineren lucht- en magnetische weerstand.

 • Water: Ontworpen om een ​​boot na te bootsen die door water vordert, krijgt het vliegwiel van een waterroeimachine weerstand van water (in dit geval zwiepen en spatten rond een tank). “Waterbestendige roeiers zijn goed voor kortere afstanden”, zegt Crawford. “Maar het gevoel is niet zo soepel voor langere rijen, omdat het water bij elke slag aan kracht verliest. Dus het heeft de neiging om een ​​​​beetje stop-and-start te voelen. Het onderhoud kan ook wat lastiger zijn.”

Bonustips voor het selecteren van de beste roeimachine

“Stel veel vragen terwijl je producten onderzoekt en maak een lijst waarmee je een vergelijking kunt maken tussen de meerdere roeiers die je overweegt”, zegt Gagliardi.

Zoek tijdens je onderzoek naar antwoorden op deze vragen:

 • Wat is de voetafdruk van de roeimachine en hoeveel ruimte is er nodig om deze te scheiden van muren en andere apparatuur?

 • Heeft de roeimachine een lengte- of gewichtslimiet?

 • Welk type regulier onderhoud is nodig?

 • Hoe gemakkelijk is het om aan vervangende onderdelen te komen en zijn er reparateurs bij u in de buurt?

 • Hoe gemakkelijk is het op te bergen?

 • Is montage vereist?

 • Staat de roeitrainer stabiel of heeft hij de neiging te wiebelen?

 • Hoe comfortabel zijn de handgrepen en de zitting?

 • Wat voor soort ondersteuning wordt er zowel voor als na uw aankoop geboden?

 • Ga je het gebruiken als onderdeel van een high-intensity interval training (HIIT) programma of voor langere duur?

Lees verder voor de beste roeimachines voor thuis voor elke prijs om u te helpen in vorm te blijven.

1-Sunny Gezondheid en fitnessVia Amazon.comSunny Health & Fitness SF-RW1205 Roeimachine Roeier

$ 85

Winkel nu

De meest budgetvriendelijke optie zonder franje op deze lijst geeft je een eenvoudige aerobe oefening met weinig impact. Deze roeimachine is een hydraulisch weerstandssysteem dat bestaat uit 12 weerstandsniveaus met een digitale monitor die de tijd, het aantal, het totale aantal en het aantal verbrande calorieën weergeeft. Het heeft een ergonomische, volledig gevoerde stoel, een gedempte stuur en antislip voetplaten met verstelbare voetriemen.

Bonus: het zorgt voor een soepele, rustige rij. (Hier zijn de online fitnesslessen die je nu zou moeten proberen.)


Via Amazon.com
Stamina Body Trac Glider 1050 Roeimachine

$ 140

Winkel nu

Als je een roeimachine wilt die klein en compact is en je het gevoel geeft door het water te roeien, kies dan voor deze tweede budgetvriendelijke optie. Deze roeimachine heeft een comfortabele voorgevormde zitting, een verstelbare hydraulische cilinder, voetplaten met banden voor je voeten en met schuim beklede handgrepen voor comfort en stabiliteit. Het wordt ook geleverd met een multifunctionele LCD-monitor om u te helpen bij het bijhouden van statistieken tijdens uw trainingen. (Zoals indoor fietsen? Hier zijn de beste hometrainers om te kopen.)


Via Amazon.com
Sunny Health & Fitness magnetische roeimachine roeier

$ 278

Winkel nu

Deze machine is een gestroomlijnde en superstille magnetische roeier. Het bevat acht weerstandsniveaus, een gevoerde stoel en slipvrije pedalen. Een LCD-console biedt actuele metingen van het aantal meters dat u hebt geroeid, het aantal verbrande calorieën en de tijd die u op de roeimachine hebt doorgebracht. Het bevat ook een extra lange glijrail die deze machine ideaal maakt voor mensen van elk formaat. Een groot pluspunt: je kunt deze roeitrainer opvouwen en dankzij de ingebouwde wielen gemakkelijk naar een hoek van je huis vervoeren.


XterraVia Amazon.comXTERRA Fitness ERG220 Roeier

$ 350

Winkel nu

Ook aan het budgetvriendelijke einde van deze lijst met beste roeimachines voor thuis, heeft de magnetische XTERRA lovende kritieken van gebruikers gekregen vanwege zijn stille, soepele gevoel, acht weerstandsniveaus en comfortabele draaibare voetplaten. Dit is de ideale roeitrainer als je weinig ruimte hebt, omdat het frame kan worden neergeklapt en de basis is voorzien van wielen voor gemakkelijk oprollen. (Hier zijn de beste producten voor indoor workouts deze winter.)


uithoudingsvermogen 35-1405Via Amazon.com
Stamina Air Roeimachine 1405

$ 549

Winkel nu

“Goede roeier voor de prijs”, is een van de meest voorkomende refreinen in gebruikersrecensies voor deze door een ventilator aangedreven roeimachine. Je hebt controle over de taaiheid – trek gewoon harder voor meer weerstand of trek je een beetje terug voor minder. Een met schuim beklede stoel en grote voetplaten maken dit een redelijk comfortabele rit voor iedereen tot 250 pond. Een LCD-scherm houdt snelheid, tijd, afstand en verbrande calorieën bij. Als je klaar bent, vouw je het frame op en rol je het in een kast of hoek. (Psst, hier leest u hoe u gewichtstoename kunt voorkomen als de sportschool gesloten is.)


stam roeimachineVia Amazon.com
TRUNK Water roeimachine

$ 649

Winkel nu

Zorg ervoor dat je verschillende kleuren van dezelfde roeitrainer vergelijkt. In dit geval bespaart u bijvoorbeeld $ 250 door te kiezen voor een zwart eiken frame boven een wit eiken frame – met dezelfde functies. Deze waterroeier scoort hoog vanwege zijn ergonomische stoel, voetpedalen, handgrepen en gewichtscapaciteit (330 pond). Het wordt ook geleverd met een LCD-scherm om afstand, slagfrequentie en tussentijden (tijd per 500 meter) bij te houden, evenals wielen en een frame dat in tweeën kan worden gevouwen zodat u de roeimachine gemakkelijk kunt opbergen. (Gaat u een lange wandeling maken? Dit zijn de beste wandelschoenen voor uw voeten.)


model d conceptVia Concept.comConcept 2 Model D RowErg

$ 900

Winkel nu

Als je een roeimachine in de sportschool hebt gebruikt, is de kans groot dat het dit favoriete model van een trainer was. Als je een van de weinigen bent die niet meteen verliefd wordt, wordt deze roeier geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen en een beperkte garantie van twee jaar.

“Concept2 is duurzaam, het is de industriestandaard in de roeisport en de online community is geweldig”, zegt Crawford. “Het is ook wat we gebruiken in al onze Row House-studio’s in het hele land.”

De Model D volgt en kan geroeide meters, tussentijd, slagfrequentie en calorieverbranding registreren. Dankzij het frameslot met snelsluiting en zwenkwielen is het opbergen een fluitje van een cent.


lichaam ambachtVia Amazon.com
BodyCraft VR500 Roeier

$ 1.599

Winkel nu

De gecombineerde lucht- en magnetische weerstand zorgen ervoor dat deze veelzijdige roeimachine 32 niveaus van uitdaging biedt. Bovendien is de stoel nog comfortabeler dan de Concept2, zeggen fans. Ze zijn ook dol op het feit dat het stil genoeg is om tv te kijken zonder het volume aan te passen en het LCD- en LED-display is gemakkelijk af te lezen en houdt de geroeide meters, verbrande calorieën, tijd, slagen, niveau en meer bij. Het vouwt en rolt weg in drie seconden, belooft BodyCraft. (Dit is de beste tijd om te trainen.)


NordicTrack roeierVia Amazon.com
NordicTrack RW Roeier

$ 1.600

Winkel nu

Net als het peloton onder de roeiers, wordt dit stille, luxe model geleverd met een 22-inch interactief high-definition touchscreen om live of opgenomen iFit-workouts van trainers over de hele wereld weer te geven. Doe mee met een van hun lessen en de trainer zal je magnetische weerstand daadwerkelijk voor je aanpassen. Of je kunt een van de 26 magnetische weerstandsniveaus en luchtniveaus gebruiken om je training het gevoel te geven dat je in echt water bent. Deze beste roeimachine voor thuis heeft een capaciteit van 250 pond en kan in twee worden opgevouwen om in kleine ruimtes op te bergen. (Hier zijn enkele andere opties voor slimme fitnessapparatuur voor thuis om te overwegen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.