De beste reflecterende kleding voor hardlopen en wandelen

De beste reflecterende kleding voor hardlopen en wandelen

man loopt 's nachts naar buitenLear Miller Foto/Getty Images

Hoe kies je reflecterende kleding voor hardlopen en wandelen?

Afhankelijk van je schema en de tijd van het jaar (kortere dagen in de herfst en winter bijvoorbeeld), kan je buitenoefeningsroutine plaatsvinden in de schemering of zonsopgang, of zelfs ‘s nachts. Hoewel veiligheid op elk moment van de dag een punt van zorg is, is het nog belangrijker om maatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen als u in het donker loopt, rent of fietst.

Gedurende deze tijd zijn er enkele algemene oefenstrategieën die u kunnen helpen veilig te blijven terwijl u buiten traint.

“Hardlopers moeten ervoor zorgen dat ze veilig blijven als ze buiten rennen”, zegt Jason Fitzgerald, een Amerikaanse atletiek- en veldgecertificeerde hardloopcoach. “Reflecterende kleding kan andere voetgangers, auto’s, fietsen, elektrische scooters en anderen waarschuwen dat u onderweg bent.”

Hetzelfde geldt voor degenen die in de vroege ochtend of late avonduren lopen. (Hier is een looproutine om te proberen.)

Portret van een oudere vrouwelijke stadsloperSolStock/Getty Images

Verlicht bewegende delen van je lichaam

Elke uitrusting die licht reflecteert, zal goed werken, legt Fitzgerald uit. Maar ervoor zorgen dat uw hoofd en voeten zichtbaar zijn, is vooral belangrijk.

“De voeten en het hoofd zijn waardevolle delen van het lichaam om te verlichten, omdat de voeten altijd in beweging zijn en je hoofd het hoogste deel van je lichaam is”, zegt hij. “Dat zal automobilisten, fietsers en scooters helpen [riders] tot ziens voor een mogelijk ongeval.”

Hoewel merken er niet per se toe doen als het gaat om reflecterende uitrusting, moet je stukken kiezen die je elke keer dat je de stoep opgaat wilt dragen.

“Veiligheid is de eerste prioriteit, dus wat een hardloper ook consequent draagt, is wat werkt”, zegt Fitzgerald. “We zouden allemaal merkonafhankelijk moeten zijn en in plaats daarvan een product moeten kiezen dat past bij ons budget en onze behoeften.”

Dat gezegd hebbende, er zijn veel reflecterende kledingproducten voor trainingen op de markt. Haal het giswerk uit uw trainingsveiligheid met hoogwaardige en stijlvolle reflecterende kleding voor hardlopen en wandelen. Deze opties zijn beschikbaar voor mannen en vrouwen of zijn unisex.

Leave a Reply

Your email address will not be published.