De beste deodorants voor mannen – met tips van een dermatoloog 2022

MensenImages/Getty Images

Oksel ellende. We hebben ze allemaal, vooral in de warmere zomermaanden. Als je door de gangpaden van de drogisterij bladert, zul je merken dat deodorants voor mannen en vrouwen duidelijk gescheiden zijn. En hoewel dat onderscheid belangrijk kan zijn voor zaken als multivitaminen, waar voedingsbehoeften per geslacht kunnen verschillen, suggereren sommige experts dat dit eigenlijk meer een marketingtactiek is als het gaat om deodorantkeuzes.

“Er is geen enorm verschil als het gaat om de formulering van deodorant voor mannen en vrouwen”, zegt de gecertificeerde dermatoloog, Dr. Scott Paviol van Paviol Dermatology. “Het grootste verschil zullen de geuren zijn. Mannen en vrouwen zweten allebei hetzelfde, daarom zullen de actieve ingrediënten erg op elkaar lijken.”

Dus hoewel je technisch gezien misschien rond kunt komen met een van deze deodorants en anti-transpiranten voor vrouwen, zegt Dr. Paviol dat er een paar andere slimme factoren zijn om te overwegen wanneer je op zoek bent naar de beste deodorant voor mannen. En met zoveel baanbrekende producten op de markt – samen met enkele klassiekers – met de tips van Dr. Paviol in het achterhoofd, hebben we een solide lijst samengesteld.

Man winkelen voor hygiëneproducten

zoranm/Getty Images

Waar moet je op letten bij het kopen van deodorant voor mannen?

Allereerst: u wilt de juiste formulering voor de klus kiezen. Dat begint met het niet verwarren van de termen “deodorant” en “anti-transpirant” – een van de 10 deodorantfouten die sommige mensen maken. “Deodorants hebben ingrediënten die worden gebruikt om bacteriën aan te pakken om te beschermen tegen geur”, verduidelijkt Dr. Paviol, “terwijl anti-transpiranten op aluminium gebaseerde ingrediënten bevatten die beschermen tegen zweten.”

Verder komt de beste deodorant voor mannen neer op persoonlijke voorkeur. “Spraydeodorants hebben de neiging om sneller te drogen, maar je hebt niet zoveel controle tijdens het aanbrengen”, zegt Dr. Paviol. “Roll-on en stick zorgen voor meer controle over de actieve ingrediënten, maar het kan iets langer duren om te drogen.”

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met eventuele huidgevoeligheden. Als dit klinkt zoals jij, wil je misschien een ongeparfumeerd product of natuurlijke deodorant kiezen, zoals deze populaire kristaldeodorant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.