De 8 beste kamerplanten voor geestelijke gezondheid, zeggen wellness-experts

De wetenschap toont aan dat onze planten ook voor ons zorgen.

Er zijn enkele belangrijke redenen waarom tuinieren en kamerplantencollecties zulke populaire trends op sociale media zijn geworden. Met zoveel zorgen in de wereld de afgelopen jaren, zegt Jamie Keaton Jones, LICSW, PhD – een psychotherapeut en adjunct-professor in Washington, DC – dat voor veel mensen het verzorgen van planten is opgedoken als een hobby die veel mensen in staat heeft gesteld hun aandacht te richten op hun aandacht voor iets positiefs, terwijl ze meer comfort en schoonheid ervaren van het gezelschap van een levend wezen in hun ruimtes. “Planten en blootstelling aan groen blijken meerdere voordelen voor de geestelijke gezondheid te hebben, zoals het verminderen van stress, het verminderen van depressieve gevoelens, het vergroten van de gezelligheid, het herstellen van de focus, het verbeteren van cognitieve prestaties, het verbeteren van de stemming en het vergroten van het zelfrespect”, vertelt Jones. De gezonde @Reader’s Digest.

Ik heb het geprobeerd: een woedende kamer “voelde geweldig” voor het omgaan met pandemische bruiloftsstress

De mentale gezondheidsvoordelen van interactie met planten

Onderzoek heeft aangetoond dat het veel voordelen heeft om in de aanwezigheid van de natuur te zijn, of dat nu in een bos is, een kleine tuin heeft of een paar huisplanten houdt. “Eén onderzoek toonde aan dat patiënten in een ziekenhuis die planten in hun kamer hadden, minder pijn, lagere bloeddruk, minder vermoeidheid en minder angst rapporteerden dan patiënten zonder planten in hun kamer”, zegt dr. Jenny Seham, PhD, behandelend psycholoog, directeur , Empowerment Series Garden, AIM (Arts and Integrated Medicine) Montefiore Health Systems in de Bronx, NY. Hoe is dit? Ze legt uit: “Het is aangetoond dat cortisol, het stresshormoon, vermindert door interactie met planten, vermoeidheid, prikkelbaarheid en bloeddruk vermindert”, en voegt eraan toe: “Tuinieren en zorgen voor planten kan mensen helpen om mensen af ​​te leiden van negatieve gedachten of emoties.”

Gayle Weill, LCSW, een maatschappelijk werker in New York en Connecticut, voegt hieraan toe: “Studies hebben aangetoond dat planten en tuinieren helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie, terwijl de productiviteit en serotonineniveaus, de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor een opbeurende stemming, worden verhoogd.”

14 dingen die gezonde, gelukkige mensen doen tijdens hun lunchpauzes

Een manier om geaard te blijven

Ons leven is druk en grotendeels zittend, met veel tijd achter schermen. Weill suggereert dat het kweken van planten een kans kan zijn om echte aanwezigheid in het hier-en-nu te oefenen, waarbij je je concentreert op iets aangenaams en de moeite waard omdat het recht onder je neus ligt. “In plaats van stil te staan ​​bij het verleden of je zorgen te maken over de toekomst, [plant care] helpt je om je op het huidige moment te concentreren en geeft een gevoel van voldoening”, legt Weill uit.

Tyler Keith, LCSW, een maatschappelijk werker gespecialiseerd in stress, coping- en gedragsproblemen in Wilmington, NC (die zich ook identificeert als een fervent tuinier) verwijst naar dit proces als ‘aarding’. Hij legt uit: “Aarding is een geestelijke gezondheidspraktijk en spirituele oefening die het gevoel van verbondenheid van individuen ondersteunt; een gevoel van doel, richting of een plaats in de wereld. . . of [you’re] praten over het kweken van een tuin, het verzorgen van een enkele potplant of het bewonderen van bomen, zowel binnen als buiten”, legt hij uit.

Keith voegt eraan toe dat wanneer we aarding ervaren, er veranderingen in ons lichaam plaatsvinden. “Onze hartslag vertraagt ​​​​wanneer we geaard zijn, onze ademhaling wordt voller”, zegt hij. “Spieren kunnen ontspannen naarmate ze meer zuurstof krijgen.”

Een psycholoog zegt dat deze trending manier om met woede om te gaan eigenlijk goed kan zijn voor je hart

Hoe planten ons helpen verbinding te maken

“Ik heb de positieve effecten gezien van tuinieren in de gemeenschap op stemming, motivatie, energie, socialisatie, kennis, samenwerking, creativiteit en zelfvertrouwen”, merkt Dr. Seham op. “Deze ervaringen kunnen empathie, een grotere betrokkenheid van de gemeenschap en een verlangen om anderen te ondersteunen ondersteunen. Planten kunnen mensen helpen te ontspannen en zich kalm te voelen, terwijl ze creativiteit stimuleren met het potentieel om meerdere zintuigen, zicht, geur, [and] aanraken”, zegt ze. “Activiteiten zoals planten water geven en verzorgen, reageren op zonlicht, herkennen wat planten en mensen nodig hebben om te gedijen, kunnen zinvolle ervaringen zijn.”

Keith voegt een opmerking toe voordat je je online winkelwagentje vol met planten vult of naar de dichtstbijzijnde kwekerij rent – hoewel planten zeker nuttig kunnen zijn, maken ze deel uit van een holistische wellnessroutine. “Tuinieren en plantenverzorging zijn geen wondermiddel”, zegt hij. “Het hebben van een plant heeft niet direct of direct invloed op de geestelijke gezondheidsprocessen. Het is gewoon een stukje van de puzzel waar sommigen baat bij kunnen hebben bij het onderhouden van de geestelijke gezondheid, waardoor individuen worden blootgesteld aan positieve gedachten en gevoelens.”

Dus, hoeveel planten heb je nodig?

Als je je afvraagt ​​hoeveel planten je nodig hebt om de vruchten te plukken, zegt Jones dat het niet gaat om het aantal planten dat je hebt, maar om ‘je interactie met de plant’. Ze stelt de vragen: “Staat het bijvoorbeeld op een plek waar je het vaak ziet? Bloeit het?”

Als je een kleine ruimte hebt of niet zeker weet of je klaar bent om een ​​volwaardige plantenouder te worden, kan beginnen met een hoop planten overweldigend worden. Dr. Seham deelt dat in haar ervaring: “Slechts één plant kan een verschil maken; het kan je aanspreken door zijn geur of kleur die bij elke interactie een positieve stemmingsreactie creëert.”

Wees voorbereid op een leercurve

Zoals bij elke nieuwe vaardigheid of hobby, heeft het verzorgen van kamerplanten of het kweken van een tuin een leercurve. Gun jezelf een beetje genade. ‘Het is niet de bedoeling dat we meteen overal goed in zijn’, zegt Keith. “Het kost tijd, energie en investeringen om te leren wat planten nodig hebben, zoals zonlicht, bodemvoorkeuren, vochtniveaus en de juiste oppotmethoden!”

Gun uzelf wat tijd om de basis te leren, wees geduldig en laat ruimte voor wat vallen en opstaan. Dr. Seham adviseert: “Begin met één plant en maak het onderhoud onderdeel van je dagelijkse routine, zoals koffie zetten of je tanden poetsen.”

Chia-Ming Ro, tuinadviseur en eigenaar van Coastal Homestead in Los Angeles, vergelijkt de zorg voor planten met daten. “Je hebt wat nieuwe planten opgepikt, maar je weet er eigenlijk niet veel van. De komende weken leer je meer over ze, leer je ze kennen en hoe je ze moet behandelen’, zegt ze. “Soms werkt het geweldig omdat je vermogen om je aan te passen aan hun behoeften overeenkomt, terwijl sommige planten niet werken omdat je niet weet hoe je ze gelukkig kunt maken. Of sommige zijn gewoon te onderhoudsvriendelijk!”

Dus met dat alles, wat raden deze experts aan als de beste plantenkeuzes om meer harmonie in je huis te brengen? Dit is wat ze voorstellen, de acht beste planten voor je mentale gezondheid.

Slangenplant

via Amazon

Winkel nu

Als je nieuw bent in het planten van ouderschap, is het het beste om te beginnen met een gemakkelijke plant zonder franje. (Lezen: Een die zal overleven, zelfs als je soms vergeet om hem water te geven.)

Zwaardvormig met donkergroene bladeren en vaak mosterdgele of witte strepen laten de slangenplant opvallen. “De slangenplant, ook wel ‘schoonmoedertong’ genoemd, is een geweldige eerste plant”, zegt Jones. “Het is heel gemakkelijk te onderhouden, gedijt goed in ruimtes met weinig zonlicht, heeft een visuele aantrekkingskracht en filtert de lucht.”

Keith voegt eraan toe: “Slangenplanten hebben geduld met nieuwe tuinders, omdat ze niet snel in de zon koken en sterven, en ze zijn bestand tegen droogte als je vergeet ze water te geven. Deze planten zijn geweldig om uw vertrouwen in uw plantverzorgingsvaardigheden op te bouwen.


Spin planten

Spin plant

Voren1/Getty Images

Winkel nu

Spinplanten, met lichtgroen blad met veel bladeren, zijn een andere onderhoudsarme selectie. “Ze doen het goed met vochtigheid en kunnen eigenlijk verschillende vormen van licht aan, maar doen het het beste met gemiddeld licht”, zegt Keith. “Soms plaatsen mensen spinplanten in hun badkamer om een ​​warmer, knusser gevoel in de ruimte te krijgen, waardoor een ontspannend bad veel meer ontspannend aanvoelt”, legt hij uit.

Wanneer een spinplant gedijt, zullen er nieuwe uitlopers groeien die kunnen worden afgeknipt en opgepot als een nieuwe plant. “Spinnenplanten zijn een prachtige plant die je gratis aan vrienden kunt schenken”, zegt Keith. Als je een plant wilt die zich gedraagt ​​als een geschenk dat blijft geven, dan is dit er een om te kiezen!


Aloë Vera

Aloë vera

via Amazon

Winkel nu

Droogtebestendig en gemakkelijk te kweken, Aloë Vera kan de droom van een beginnende planteigenaar zijn omdat ze vergeeflijk en aanpasbaar zijn. “Aloë Vera is onderhoudsarm – je kunt het gewoon maandelijks water geven en het produceert een helende gel die je rechtstreeks uit het blad kunt gebruiken”, zegt Seham.

Keith voegt toe: “Ik raad ook aan om een ​​aloë in huis te hebben, omdat het helpt om het luchtruim te ontgiften en het helpt bij brandwonden, snijwonden en schaafwonden om verwondingen sneller te laten genezen of pijn te verzachten.” Dat geldt ook voor zonnebrand.


Pothos

Pothos

via Amazon

Winkel nu

Pothos hebben chartreuse ovale hartvormige, wasachtige bladeren en zijn aanpasbare planten. “Ze kunnen op veel verschillende manieren bestaan, omdat ze lange wijnstokken laten groeien die kunnen slepen [or] aan een pot hangen en naar beneden groeien, of ze kunnen klimmen [and] worden ondersteund met een latwerk om naar boven te groeien”, zegt Keith.

Jones houdt ook van de Pothos-plant omdat “ze ook gemakkelijk te verzorgen zijn, de lucht filteren en er prachtig uitzien in een boekenkast of plank.”

Keith raadt deze plant aan als je een hobby wilt planten zonder veel geld uit te geven – dat komt omdat Pothos gemakkelijk te vermeerderen is. (“Voortplanting” is tuinman-spreektaal om te betekenen dat je knipsels van de plant kunt nemen en een nieuwe plant kunt laten groeien.)


Lavendel

Lavendel

via Amazon

Winkel nu

Lavendel is een prachtig kruid dat veel bestuivers aantrekt, zoals bijen en vlinders. En, bekend om zijn ontspannende geur, lavendel “heeft een kalmerend effect, helpt bij het verminderen van stress, bevordert de slaap en heeft ontstekingsremmende eigenschappen bij gebruik als actueel voor de huid”, zegt Weill.

Dit betekent dat het geweldig is, zowel in de tuin, of geknipt en gedroogd in een kom in je ruimte (of zelfs gestrooid in je badkuip).

Ik begon lavendel te gebruiken voor stressverlichting en dit is wat er gebeurde


Basilicum

Basilicum

via Amazon

Winkel nu

“De ervaring van het kweken, plukken en gebruiken van kruiden uit je eigen tuin heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, het creëert positieve zintuiglijke ervaringen en een gevoel van voldoening”, zegt Dr. Seham.

Basilicum is een zomerkruid dat van de zon houdt (het is ook een hoofdingrediënt voor een lekkere zelfgemaakte Margherita-pizza of pesto). Het is niet alleen heerlijk in maaltijden, maar het eten van basilicum heeft ook gezondheidsvoordelen, zegt Weill. “Het heeft eigenschappen die helpen om stress en angst te verlichten. De bladeren worden voor veel doeleinden gebruikt en werken als een adaptogeen, een natuurlijke stof waarvan wordt aangenomen dat het het lichaam helpt zich aan te passen aan stress. Het hebben kan de mentale helderheid verbeteren, “voegt ze eraan toe.


Citroenbalsem

Citroenbalsem

via Amazon

Winkel nu

Dit geurige groene kruid maakt deel uit van de muntfamilie en is eenvoudig te kweken. “Het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en heeft een lichte citroengeur die heerlijk kan worden versterkt door de bladeren tussen je vingers te wrijven”, zegt Dr. Seham. “Het is gebruikt om de slaap te verbeteren, stress en angst te verminderen, de eetlust te verbeteren en te helpen bij indigestie.” Ze voegt eraan toe dat citroenmelisse veel wordt gebruikt als thee en ook wordt gebruikt in schoonheidsproducten, zoals lotions.

Kruiden zijn veelzijdig en verlevendigen het gebied waar ze worden gekweekt. “Je kunt gebruiken [herbs] om een ​​kamer op te frissen, in een boeket, in thee en natuurlijk bij je volgende maaltijd”, zegt Ro. “Kruiden hebben niet veel nodig en kunnen in een pot worden gekweekt bij een zonnig raam (bij voorkeur vier tot zes uur zon) of overal buiten.”


Munt

Munt

via Amazon

Winkel nu

Groene munt is een winterhard kruid, groeit snel en maakt deel uit van de muntfamilie. “Het is geweldig om gewoon aan de bladeren te ruiken, zonder zelfs maar thee te hoeven zetten, voor een onmiddellijk rustgevend effect”, zegt Dr. Seham.

Schrijf je in voor The Healthy @Reader’s Digest nieuwsbrief voor antwoorden en inzichten van een team van experts die snappen hoe je leeft. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf lezen:

Leave a Reply

Your email address will not be published.