De 4 beste vitamine D-supplementen, volgens voedingsprofessionals

“Moet ik een vitamine D-supplement nemen?”

De laatste tijd is er veel gepraat over vitamine D, wat misschien, althans gedeeltelijk, te danken is aan de voordelen met betrekking tot immuniteit en gemoedstoestand. Vitamine D is echter ook uniek populair om veel meer redenen dan deze. Als je weet welk supplement je nodig hebt en hoe je het moet innemen, kan vitamine D opmerkelijk veel positieve effecten hebben op je gezondheid.

Hoewel er veel te weten valt over vitamine D, volgt hier een kort overzicht van feiten: Terwijl vitamine D is een vitamine is, wordt het ook gedefinieerd als een hormoon dat via voedsel wordt verkregen of wordt geproduceerd wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht (daarom wordt het soms de “zonnevitamine” genoemd). Vitamine D is ook vetoplosbaar, wat betekent dat je lichaam het het beste opneemt als je het samen met een kleine portie vet inneemt (idealiter een gezond vet, zoals avocado, zalm of noten). Vitamine D speelt een cruciale rol in enkele van de meest cruciale functies van uw lichaam, zoals de opname van calcium en fosfor, spierontwikkeling, gezondheid van de botten en, ja, ondersteuning van het immuunsysteem.

Het nadeel is dat naar verluidt een miljard mensen wereldwijd deze voordelen van vitamine D mislopen omdat ze niet genoeg binnenkrijgen. In veel gevallen is dit te wijten aan een gebrek aan blootstelling aan de zon, een ongezonde levensstijl en – zoals de National Institutes of Health (NIH) aangeeft – vitamine D komt van nature niet in veel voedingsmiddelen voor.

Lees hieronder voor een handige gids bij het bepalen van het beste vitamine D-supplement voor u – en onthoud dat u met uw zorgverlener moet overleggen of u wijzigingen in uw dieet moet aanbrengen, inclusief het aanvullen van vitamine D.

Welke vorm van vitamine D kan ik het beste nemen?

Voordat u een supplement kiest, is het een goed idee om te weten wat u in uw lichaam stopt. “Vitamine D” is een overkoepelende term die verschillende vormen van de vitamine omvat; de belangrijkste twee zijn vitamine D2 en D3. Vitamine D2 is afkomstig van planten en vitamine D3 is meestal afkomstig van dieren.

Vitamine D3 is de meest voorkomende vorm die in supplementen wordt aangetroffen, omdat het vaak effectiever is dan D2 bij het verhogen van de algehele vitamine D-spiegels in uw bloed. D3 wordt in uw lichaam geproduceerd wanneer uw huidcellen zonlicht opnemen en wordt aangetroffen in dierlijk voedsel, zoals vlees, vette vis, zuivel en eidooiers.

Aan de andere kant zijn paddenstoelen de enige voedselbron van vitamine D2, wat het vrij moeilijk kan maken om het via een dieet alleen binnen te krijgen. D2 wordt dus meestal toegevoegd aan voedingsmiddelen en dranken, zoals granen, plantaardige melk en sinaasappelsap, om hun voeding aan te vullen.

Een paar gedachten om in gedachten te houden over vitamine D3: Als u een vitamine D-tekort heeft, moet u met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg praten over suppletie met een hoge dosis vitamine D3. Ook als je veganist of vegetariër bent, wil je misschien D3-supplementen onderzoeken, aangezien veel producten D3 uit vis of schapenwol halen. Recente ontwikkelingen hebben fabrikanten echter in staat gesteld om veganistische vormen van vitamine D3 te produceren die zijn afgeleid van duurzaam geproduceerde korstmossen (we lichten er hieronder een van uit). Zoals met elk supplement, wees een bewuste consument, lees de ingrediëntenlijst en onderzoek een supplement voordat je het koopt.

Met onze boodschappenlijst hieronder hebben we een deel van dat voor je gedaan.

Welke sterkte vitamine D moet ik nemen?

WETENSCHAP FOTOBIBLIOTHEEK/Getty Images

“De meeste experts raden aan om tussen de 600 en 800 IE te nemen [International Units] vitamine D per dag”, zegt Trista Best, geregistreerd diëtist en voedingshoogleraar. (Dit is ook de aanbeveling van de NIH voor de meeste volwassenen.) Het is belangrijk op te merken dat dit de minimale hoeveelheid is om vitamine D-tekort te voorkomen, niet noodzakelijk voor een optimale gezondheid. De meeste supplementen leveren 1.000 IE per dag, wat geschikt is voor veel volwassenen die gezonde vitamine D-spiegels willen behouden.

Als u vragen heeft over uw vitamine D-spiegels, laat dan een bloedtest uitvoeren en bespreek de resultaten met uw arts om de beste aanpak voor u te bepalen. Als u een tekort aan vitamine D heeft, kan uw arts voorstellen dat u uw dagelijkse dosis verhoogt om de bloedspiegels aan te vullen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van vitamine D?

Hier zijn een paar punten om u te helpen bepalen of het vitamine D-supplement dat u zoekt van hoge kwaliteit is:

  • Bevat dit vitamine D-supplement minimaal 1.000 IE? Nogmaals, 1.000 IE is de algemeen aanvaarde dagelijkse hoeveelheid om naar te streven. (Merk ook op dat er hooggedoseerde supplementen beschikbaar zijn, variërend van 5.000 tot 10.000 IE. Voordat u een hooggedoseerd supplement neemt, moet u uw niveaus testen en uw zorgverlener raadplegen om het risico op toxiciteit te voorkomen.)
  • Bevat dit vitamine D-supplement een gezonde vetbron? Aangezien vitamine D in vet oplosbaar is, moet u op zoek naar een supplement dat een gezonde vetbron in de ingrediënten bevat. Veel voorkomende ingrediënten zijn lijnzaadolie, extra vierge olijfolie, avocado-olie en kokosolie.
  • Combineert dit vitamine D-supplement vitamine K2 met D3? Vitamine K2 werkt synergetisch met D3 om te helpen bij de opname van calcium om de gezondheid van de botten, de gezondheid van het hart en de immuniteit te ondersteunen.
  • Is dit vitamine D-supplement vrij van suiker, GGO’s, gifstoffen, kunstmatige toevoegingen, zuivel en soja? Veel standaardsupplementen zitten boordevol onnatuurlijke ingrediënten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Zorg ervoor dat het product dat u kiest niet-GMO, biologische ingrediënten en geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten bevat.
  • Voldoet dit vitamine D-supplement aan de huidige Good Manufacturing Practices (CGMP) van de FDA? Gerenommeerde bedrijven gebruiken tests en certificeringen van derden om ervoor te zorgen dat hun producten veilig, van hoge kwaliteit en vrij van gifstoffen zijn. Mandy Enright, geregistreerd diëtist en auteur van: 30 minuten kookboek voor gewichtsverliesvertelt de gezonde“Supplementen worden niet getest of gereguleerd zoals farmaceutische producten in de VS, wat betekent dat het een beetje een wild westen kan zijn met wat er in de schappen verschijnt. Het is essentieel om een ​​supplement te gebruiken dat door derden is getest. Zoek naar degenen met een USP (US Pharmacopeia) -logo erop, wat aangeeft dat dit specifieke supplement is getest op veiligheid en werkzaamheid.

De beste vitamine D-supplementen

Kies het supplement dat bij u past op basis van de aanbeveling van uw arts. Hier zijn een paar van de beste vitamine D-supplementen, gebaseerd op onze gesprekken met deze voedingsdeskundigen.

Nordic Naturals Vitamine D3 + K2 Gummies

Affiliate/e-commerce Photoshop-sjabloon

Via handelaar

Winkel nu

Diëtist Enright beveelt Nordic Naturals vitamine D3 + K2 gummies aan omdat ze budgetvriendelijk zijn en te vinden zijn in de meeste grote retailers. Ze houdt ook van Nordic Naturals omdat de producten door derden zijn getest op zuiverheid en niet-GMO-geverifieerd zijn.

Elke vegetarische, gelatinevrije gummy bevat 1.000 IE vitamine D3 om u te helpen veilig aan uw dagelijkse behoefte te voldoen. Ze bevatten ook 45 microgram vitamine K2 per portie om synergetisch samen te werken met vitamine D3 voor de gezondheid van de botten, de spierfunctie en de opname van de calcium- en fosforbalans in het bloed. Dit product is glutenvrij, zuivelvrij en bevat geen kunstmatig afgeleide kleuren of smaken.

Een paar punten om te overwegen met deze vitamine D3-gummies: ze bevatten geen vetbron om de D3 te helpen absorberen. Ze bevatten ook twee gram toegevoegde suiker per portie (rietsuiker en tapiocasiroop zijn de eerste twee vermelde ingrediënten) – goed om op te letten als je op zoek bent naar suikervrije producten.


Pure Encapsulations Vitamine D3

Affiliate/e-commerce Photoshop-sjabloon

Via handelaar

Winkel nu

Een aanbeveling van Best, dit product is niet-GMO, glutenvrij en hypoallergeen (wat betekent dat het vrij is van veel voorkomende allergenen). Ze vertrouwt op Pure Encapsulations vitamine D3-capsules om hoogwaardige voedingsstoffen in optimale hoeveelheden te leveren.

Elke vegetarische capsule bevat maar liefst 5.000 IE (125 microgram) vitamine D3. Aan de andere kant bevat dit product geen vitamine K2, wat uw vermogen om D3 op te nemen verbetert. Net als Nordic Naturals bevat dit product geen vetbron. U kunt dit met voedsel innemen om de opname te verzekeren.

Pure Encapsulations-producten zijn een uitstekende optie als u hoogwaardige, allergeenvrije ingrediënten wilt. Deze capsules zijn vrij van tarwe, soja, zuivel, eieren, noten, pinda’s, gluten, kunstmatige smaak- en zoetstoffen, bindmiddelen, vulstoffen, conserveermiddelen en transvetten.


Upnourish Liposomaal Veganistisch D3 + K2

Affiliate/e-commerce Photoshop-sjabloon

Via handelaar

Winkel nu

Upnourish is een voedingssupplementenbedrijf dat zegt hoogwaardige voedings- en vitaminerijke producten te verkopen die gezonde, gezonde ingrediënten bevatten, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Elke dagelijkse portie van dit vitamine D3-supplement bevat 5.000 IE.

Upnourish zachte gels zijn niet-GMO, glutenvrij, soja-vrij en geproduceerd in een GMP-gecertificeerde faciliteit. Upnourish gebruikt biologische kokosolie als vetbron voor een betere opname van vitamine D3. Elke capsule bevat ook 500 microgram vitamine K2, een essentiële voedingsstof om uw botten, hart en tanden gezond te houden.

De vitamine D3 en K2 in dit product zijn “liposomaal”, wat betekent dat ze zijn opgenomen in zeer kleine, vetachtige deeltjes die een gemakkelijkere en efficiëntere opname mogelijk maken. Dit supplement is gecertificeerd veganistisch met vitamine D3 afkomstig van korstmos.


Bronson Vitamine D3

Affiliate/e-commerce Photoshop-sjabloon

Via handelaar

Winkel nu

Dit USDA-gecertificeerde biologische product levert bij elke tablet 2.000 IE (50 microgram) vitamine D3. Een punt dat sommige consumenten waarderen aan Bronson-tablets, is dat je bijna een heel jaar lang, 360 tablets, tegen een concurrerende prijs kunt krijgen.

Bronson’s vitamine D3 bevat dezelfde biologische vorm van vitamine D die van nature door uw lichaam wordt aangemaakt. Het is ook vrij van gluten, soja, tarwe en noten. De nadelen van dit product zijn dat het geen vitamine K2 of een vetbron bevat, die beide het vermogen van uw lichaam om D3 op te nemen verbeteren.

Blijf verbonden om gezond te blijven door u aan te melden voor de gezonde‘s dagelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Lees ook verder:

Leave a Reply

Your email address will not be published.