De 10 onweerstaanbare barbecue-menu-ideeën van een voedingsdeskundige

Maskot/Getty Images

Het belangrijkste grillseizoen is Memorial to Labor Day, met Independence Day als hoogtepunt. Seizoensfruit en -groenten rond 4 juli zijn meloen, mango’s, perziken, aardbeien, watermeloen, maïs, aubergine, sperziebonen, paprika’s, zomerpompoen en tomaten. Wanneer verse producten seizoensgebonden zijn, hebben ze hun beste kleur, rijpheid, smaak en voedingswaarde.

En hoewel het vaak natuurlijk is om de grill te zien als een huis voor voornamelijk vlees, zijn er slimme nieuwe manieren om de voeding in je BBQ-hapjes te versterken. Haal extra eiwitten uit peulvruchten (zoals droge bonen en erwten, kikkererwten en linzen), tofu, tempeh, noten, zaden en veel plantaardige vleesalternatieven. Deze kunnen heerlijk zijn en worden gegeten als aanvulling op, of geruild voor, dierlijke eiwitten.

Dus om je kookervaring naar een hoger niveau te tillen, Marisa Moore, MBA, RDN, LD, een geregistreerde diëtist en auteur van het komende kookboek voor 2023, De Plant Love Kitchen (National Geographic), vertelt de gezonde @Reader’s Digest hoe je het meeste uit je zomervakantiemenu haalt.

9 geestelijke gezondheidsredenen die je eigenlijk hebt Nodig hebben een goede cookout, van therapeuten

Kleurrijke gegrilde spiesjes met zomerse seizoensgroenten

istetiana/Getty Images

Verdrievoudig groenten of fruit voor spiesjes

“Streef naar een verhouding van 3:1 – dat zijn drie stuks producten voor elk stuk vis, kip of vlees”, zegt Moore.

We houden hiervan: “Rijg dikke partjes perziken of nectarines en rode ui met kip of vis voor spiesjes met plantenvoeding waar iedereen dol op zal zijn.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.